Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastkaa

Czy ktos mi poradzi w tej sytuacji ? Mam dosc

Polecane posty

Gość nastkaa

Mieszkam w patologicznym domu, do tego stopnia patologicznym,ze od lat mam depresje i nerwicę, myśli samobójcze od kilku miesięcy, ciągłe niepowodzenia w kazdej sferze zycia.Mam juz 18lat i czuję ze to ostatni moment by cos zrobic ze sobą, do naprawy mam sporo, duzo pracy przede mna, ale moze dalabym rade... Gorzej jesli skoncze jako znerwicowana stara panna , wiecie o czym mówię... Mam jeszcze 2 lata szkoly i pomocy znikąd. Chce sie usamodzielnić, potrzebuje tez pieniedzy na 2 operacje(zdrowotne) . To sa duze koszta, chodze do szkoly dziennej wiec pracy normalnej nie znajde, pracowalam w lato, na polu, wszystko poszlo na ksiazki i torbę, rodzice skutecznie utrudniaja mi zycie, nie wiem po co to robią, nienawidzą mnie, kiedyś byłam strasznie zdolna, mialam wielki potencjał... Teraz tak sie zmarnowałam :(:( Doradźcie mi skad wziac pieniadze,na codzienne utrzymanie, jesli teraz tego nie zrobie, dojdą koszta psychiatry,zapewne kilkunastu psychologów, leków a moze i skonczy sie to samobojstwem, choc staram sie odganiac te mysli jak moge, nie zawsze sie da.. :( Myslalam o sex kamerkach, ale tam duzo nie wyciągne... Coraz czesciej mysle o PUSZCZANIU SIĘ, innej opcji nie widze..

Gość nastkaa
nikt:(?

Gość muchacece
Dlaczego nie zglosisz tego kuratorowi spolecznemu?Przeciez dopoki sie uczysz,zadna laska Twoich rodzicieli utrzymywac Cie i zapewnic Ci byt.Sa osrodki pomocy kryzysowej przeciez...

Gość anois262
dokladnie zglos to kuratorowi to beda musieli ci placic, taki jest ich obowiazek i mysl co zrobic zeby w przyszlosci nie miec takich problemow (dobre studia, wyjazd za granice do pracy)

Gość krakowski splen
taa ,zgłosi a rodzice za to umilą jej życie , to jest polska halo ! wiem przeszłam , skończysz 18 i pomachasz SZMACIARZOM bo rodzicami oni nie są

Gość nastkaa
skonczylam 18 2 dni temu , mam jeszcze 2 lata szkoły. oni sa pewni siebie ,maja znajomych kuratorów, policjantów itp, ze mnie chcą zrobić wariatke, ja nie wiem juz kto ma racje,powoli zaczynam im wierzyc, nie wiem czy slusznie :( dlatego muszę uzbierać kasę i miec jakis w miarę stały dochód...

Gość Piotr Zelt i Monika Ordowska
Dziewczyno, nie zwracaj uwagi na durne wpisy, jeśli jesteś pełnoletnia to poszukać pracy, telemarketing w weekendy, hostessa w supermarkecie, roznoszenia ulotek, sprzątanie, cokolwiek, jest dużo możliwości

Gość muchacece
Wydaje mi sie,ze troche polemizujesz,masz prawo pisac do sadu o ustanowienie kuratora,sa chyba swiadkowie,trzeba glosno o tym mowic,nie wstydzic sie,poruszyc ziemie i niebo.Tu Ci nikt nie pomoze,bo tu sami ludzie z problemami.Wiekszosc umie tylko szczekac jeden na drugiego.Jesli nic nie bedziesz robic w tym kierunku,to i nie bedzie rezultatu.Chyba kazdego policjanta nie maja ustawionego nie?

Gość krakowski splen
muchacece a co ma polemika do jej syt ??