Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ryba84

byłam własnie w tesco...

Polecane posty

Nie wiem czy tesco jest aż tak drogim sklepem. Weź rachunek z carefura i porównaj z cenami w tesco (np. przez stronę). Za mniej więcej te same produkty płace w sumie 20 pln więcej, więc róznica żadna tak na prawdę. Autorko my też czasem 2 x w tygodniu robimy zakupy mniej więcej za taką kwotę w lodówka wcale nie taka pełna ;-/ I też czasami liczę to co na paragonie bo aż uwierzyć nie mogę.

Gość arszenika 2 razy w tyg
robisz zakupy za 700 zł? Super macie ja wydaje 300 zł tygodniowo na zakupy a i tak mi się wydaje ze to dużo i jest nas 6 osób plus zwierzęta.

Gość kup nakladke do przedszkola
jejku mnie to sie jakos nie miesci w glowie zeby wydac 700 zl na raz - bo to ok 140 funtow. Jesli mialabym wydac taka kwote na zakupy to bym miala jedzenia na ponad miesiac a do tego cala chemie.... jak to mozliwe ze w Polsce ceny sa takie wysokie a zarobki takie niskie?

Gość jkkkkklllllop
prowo autorko,chciałabyś tyle wydać,chcesz tu nam poprostu dzień popsuc

Gość adzia1982
ja wydaję ok 250-300 zł..ale w tym jest chemia,pampersy,mleko dla dzieci...i czasem zamawiam pizze....

Gość adzia1982
1100 zł wydałam na meza jak wyjeżdzał do norwegii..ale żarcia miał na ponad miesiąc siedem sówek,można i wydać ale jak wszystko ma się z górnej półkui

jedzenie na miesiąc plus chemia za 140f? chyba dla bardzo oszczędnego singla na diecie...

Oj nie! 2 razy w tygodniu po 300. Kiedyś robiliśmy raz w tygodniu ale drugie tyle zostawiałam w sklepie osiedlowym i doszliśmy do wniosku, ze lepiej 2 razy.

Gość ryba84
Powiedziałabym raczej ze to były zakupy ze sredniej półki. Przeraża mnie raczej to ze czlowiek rozpakowuje siaty i mysli na co poszły te pieniędze ?? chyba lepiej robić zakupy dwa razy w tygodniu niż jednorazowo przyprawiać sie o ból serca :P

Fakt że my też dużo w sklepie zostawiamy -po 200-250 zł co tydzień a i tak w osiedlowym sklepie pieczywo, mleko, soki itd codziennie...Z rok temu za takie zakupy płaciłam dużo mniej

Gość kup nakladke do przedszkola
wieksze zakupy robimy raz na tdzien a i tak zawsze zabraknie mleka czy chleba czy tam czegos innego to musze dokupic w moim malym tesco na osiedlu bo jest tanszy niz inny. A moze kupowalas gotowe produkty i potrwy i dlatgo tyle wyszlo - ja nie mialabym gdzie poukladac rzeczy za 140 funtow jakbym je kupila na raz. A z chemia to jest tak ze jak cos kupisz raz to pozniej starcza na kilka miesiecy i juz tego nie potrzebujesz wiec nie da sie jednoznaczenie stwierdzic ile wydaje na tydzien

Gość adzia1982
aazka dokladnie ja dwa lata temu za mleko płaciłam ok - 12-13zł teraz to 16

Na 3 osobową rodzine (w tym male dziecko) wydawac 700 zł co tydzien no to ja bym wam radzila obkupywac sie w Makro,tam są towary w ilosci hurtowych i przy okazji przelicznik tanszy,niz za sztuke w normalnym markecie Jestem ciekawa jak stoicie z BMI ,bo doprawdy jakos cholernie ciezko mi uwierzyc ze dwie dorosle osoby, plus male dziecko jest wstanie przejesc i wytracic wszyskie zakupione produkty w jeden tydzien tydzien o wartosci 700 zł ,i kolejne tygodnie znow to samo

Toksyczna myślałam nad zakupami w makro, ale nie mam tyle miejsca w domu żeby trzymać hurtowe ilości, zakupy z tesco przywozi mi facet pod drzwi i nie tracę czasu na ładowanie do koszyka, kolejki, dojazd i zaniesiecie wszystkiego do chałupy.

Gość ryba84
no ale bez przesady wszystkiego nie przejemy w tydzień :) jak wspomniałam były tam pampki mleka szampony, balsamy etc, makarony, ryż, kawy i inny prowiant suchy który starczy na cały miesięc. fakt pokupywałam też troche dań typu warzywa na patelnie bo to przewaznie jem po pracy i tego też mam teraz w zapasie bo nie chce mi się codziennie dulac po to do sklepu ;P