Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania_24_zagubiona

Przeraża mnie ślub

Polecane posty

Gość llomhijdjd antek
Ja doradzam zebys nie odwolywala niczego. Bedziesz potem zalowala. Jestes gotowa na zostanie sama? Bez faceta i bez rodziny? Watpie. Jestes niedojrzala na slub, ale jeszcze bardziej niedojrzala na zostanie sama. A co bedzie jesli za rok zmienisz decyzje i jednak zechcesz slubu? Wtedy zapewne bedzie za pozno. Rodzina nie pomoze, facet nie zechce znac po zostawieniu go przed slubem. Jesli rodzina uwaza faceta za porzadnego goscia to nie wierze ze jest zly. Zaufaj im, zapewne doswiadczenie zyciowe nie zawiodlo ich w zaufaniu do ziecia. powodzenia i trzymaj sie mala, dasz rade.

Gość ojojojojooo
antek! skoro są wątpliwości to znaczy, że coś jest nie tak do cholery!

Gość ania_24_zagubiona
Myślę, że przerwa to fantastyczny pomysł. Przynajmniej miesięczna... bez kontaktu.

Gość ojojojojooo
...to najlepszy pomysł, przynajmniej na początek.

Gość rozwódka...
"nie chce dzielić z nim sypialni, jeść wspólnych kolacji, być jego częścią" zdaje się, że decyzja została juz podjęta :)

Gość ania_24_zagubiona
I tak właśnie zrobię, nie będę nic odwoływać, jednak może taka przerwa pozwoli mi zrozumieć samą siebie.

Gość ojojojojooo
Powodzenia Aniu! Pamiętaj, że rodzice w końcu zrozumieją i wybaczą a jeśli o faceta chodzi, to jak pojawi się właśnie TEN- nie będzie wątpliwości :)

Gość ania_24_zagubiona
Dziękuję:) Dziś już się położę, za duzo myśli w głowie :) Pozdrawiam. Anka.

Gość czarna89koronka
tylko teraz musisz swojemu partnerowi rozsądnie wyjaśnić po co ta przerwa? co Ci da? co zmieni? tak żeby biedaczek nie wystraszył się :)

Gość corina36
"nie chce dzielić z nim sypialni, jeść wspólnych kolacji, być jego częścią" Cóż, uwierz mi, po ślubie nie będzie lepiej, niestety zwykle jest gorzej. A wtedy ciężko jest się rozstać bo dzieci, kredyt, dorobek itp :(

Aniu radziłabym Ci to przemyśleć na spokojnie. Obawy przed ślubem możesz mieć ale niewielkie, związane w wejściem w nowe życie itd. Nie powinnaś mieć takich uczuć jak opisujesz przed ślubem, może zbyt pochopnie zdecydowaliście się na ten ślub. Jeśli naprawdę jest tak źle jak piszesz to odwołaj ślub. Lepiej odwołać ślub niż po roku czasu brać rozwód albo być nieszczęśliwą w małżeństwie. Rodzina po jakimś czasie da spokój, jakos dasz radę. Życzę odwagi w podejmowaniu decyzji.

Gość madlen_20
moi rodzice tez nie chcieli zebym przyniosła im wstyd i dlatego kiedy przed slubem chciałam odejść były awantury. Niestety dziś muszą znieść wstyd tego ze za dwa tyg mam pierwszą sprawe rozwodową. A małżeństwem bylismy 2.5 roku. Zrób to czym prędzej jesli czujesz tak jak piszesz. Ja bardo chciałabym cofnac czas ...