Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

arkadia91

obroty niemowlaka na boki ! wejdzcie i doradzcie dziewczyny ;-)

Polecane posty

moj synek ma 4,5 miesiaca i nadal nie przejawia checi do obracania sie na boczki.Kiedy Wasze dzieci to robily i w jaki sposob stymulowalyscie / zachecalyscie dzieciaczki do tego ? odrazu mowie , ze zachecanie dziecka machajac i grzechoczac po bokach nie daje rezultatu .Moze Wy macie jakies sugestie , ktore moglyby nam pomoc ..

czekałam aż sama zacznie. Pierwsze z pleców na brzuszek się obracała.Dużo ją kładłam na macie lub kocu a zabawki dookoła.

Gość ciężarnaaaaa
Może spróbuj go delikatnie łaskotac lub podszczypywac delikatnie po bokach. Albo chowaj sie z boku i go wołaj tak żeby mógł cię zobaczyć dopiero jak sie odwróci. No nie wiem więcej co ci doradzic. Może na początek trochę mu pomagaj . Unos mu plecki z jednej strony tak żeby ułatwić mu obrót.

Gość Katastrofffa
Moje dziecie zaczelo sie przekrecac jak zaczelo 4 miesiac.Jakos sama z siebie zaczela.Nie wiem czy jest sens zeby 'zmuszac' maluszka do tych wyczynow.Kazdy brzdac rozwija sie inaczej i ma jeszcze czas.Jesli podnosi glowke lezec na pleckach,jesi 'lapie zabawki' itp to nie ma problemu :)

Gość Katastrofffa
Lezac na brzuszku milo byc ;)