Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhgfjghjh

jak oderwac,,diamenciki,, z bluzki?

Polecane posty

Gość fhgfjghjh

kupilam bluzke z takimi malymi swiecacymi diamencikami...nie w moim stylu,ale liczylam na to,ze sie ich pozbede.sprobowalam oderwac i pozostalo troche kleju czy czegos...jak sie tego pozbyc?albo jak sie pozbyc tych,,diamencikow,,?

Gość mrugam zielonym oczkiem
po co kupujesz bluzki które nie są w twoim stylu?

Gość fhgfjghjh
w sumie,kupilam ja bo jest dobra gatunkowo,z materialu,ktory koryguje tu i tam:)myslalam,ze te swiecidelka nie beda ,az takim problemem ,ale sa

Nie ma sensu odrywać tego kleju bo i tak nie będzie gładka bluzka tylko zostanie takie wgłębienie. Jedynie możesz w tym miejscu naszyć np drewniane koraliki, albo coś innego.

Gość fhgfjghjh
to jest przy dekolcie,na okolo,ale racja sprobuje moze cos innego przyszyc

sproboj tak 1. Polac to miejsce plynem do mycia naczyn, pozostaw na jaks godzine, potem sporobuj to zdrapac delikatnie i wypierz 2.Zaprasuj przez gazete lub jakis inny papier Zadnych z tych metod nie stosowalam, wiec nie gwarantuje skutku.

Gość fhgfjghjh
w sumie nie mam nic do stracenia,bo i tak nie bede jej nosic z tym badziewiem przy szyi.dzieki

Gość niby z jakiej
potraktuj to denaturatem, mi tak raz zeszlo

znalazlam cos takiego jakby plyn nie pomogl- pamietam ze mialam zawsze problem pozbycia sie warstwy kleju np. z produktow po odklejeniu ceny i wtedy przemywalam to miejsce alkoholem Kleje celulozowe spłukać zimną wodą lub namoczyć i czyścić roztworem salmiaku; można też wyprać w proszku enzymatycznym i wypłukać. Kleje epoksydowe usuwać spirytusem metylowym, zanim jeszcze stwardnieją. Klej do sklejania modeli samolotów czyścić acetonem lub octanem amylu. Niektórzy producenci załączają do kleju również rozpuszczalniki. Kleje poliwinylowe czyścić spirytusem metylowym. Kleje neoprenowe (u nas sprzedawane jako neostik) usuwać nie natłuszczającym zmywaczem do paznokci, acetonem lub octanem amylu; następnie przemyć plamę rozpuszczalnikiem. Kleje z taśm klejących i etykiet namoczyć w wodzie lub przykryć mokrą ściereczką do odmoczenia, a następnie zmyć spirytusem metylowym lub benzyną do czyszczenia.

Gość gość
też mam ten problem. mialam czarna bluzke z duzą iloscia takich kryształków po kilku noszeniach zaczely odpadac, niestety kryształki odpadły a zielony klej zostal.. zal pozbywac sie bluzki, ale nie wiem jak pozbyć sie kleju, bo diamencikow bylo kolo 50, dokupienie i doklejenie przewyzszy wartosc bluzki :D