Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

d.z.iunia

czy warto kupic segment na przedmiesciach?

Polecane posty

Gość moj problem twoj spokoj
to samo mozesz miec w szeregowcu - takich rzeczy nie unikniesz. czy to imprezowicz czy wkurzajacy sasiad - nie wazne gdzie mieszkasz chyba ze na odludziu.

Gość hgfedwsdefrgthygtrf
dziunia ty kurwooo

odniose sie ogolnie do calosci: 1. wydaje mi sie, ze sasiedzi moga byc rozni w kazdym miejscu - i fajni i niefajni. w moim rodzinnym domu byl np. problem sasiadow palacych smieciami i mimo, ze robili to na drugim koncu ulicy, to smierdzialo wszedzie :). 2. informacje odnosnie kawalerki sa nieaktualne, obecnie mamy 70 m2 3 pokoje, ktore jednak wydaja mi sie dosc ciasne, kiedy zdecydujemy sie na drugie dziecko, a mamy zamiar za dlugo nie czekac. i stad moje watpliowosci : segment na przedmiesciach czy 4 pokoje, ok.80-90 m2, w miescie. mieszkanie ma jeszcze bardzo wysoki czynsz. przy takiej powierzchni ok. 800 zl trzeba liczyc.

Gość dziunia urzekła mnie twoja his
Urzekła mnie twoja historia:-D lepiej kup sobie pałac, bo jak dojdzie chomik lub pies to i segment będzie za ciasny

Gość dziunia urzekła mnie twoja his
DZIUNIA ZAŁOŻYŁA TOPIK BY JAK ZWYKLE POCHWALIĆ SIĘ MAJĄTKIEM KTOREGO NIE MA, ALE MARZENIA FAJNIA RZECZ:-D

gdybym chciala pochwalic sie majatkiem, to pisalabym, ze mieszkam w willi z basenem, a nie w 3-pokojowym mieszkaniu :D.

Ktos madrze napisal o trzodzie i zlomiarzach, ale myslalm, ze to ozywiste, ze mowimy o domach, ktore stoja w dzielnicach domow jednorodzinnych. Istnieje cos takiego jak plany zagospodarowania przestrzennego, ktore czasami okreslaja nawet minimalna wielkosc dzialki, umiejscowienie nieruchomosci na dzialce, linie zabudpwy, Kat nachylenia dachu itd. U mnie na wsi takowy plan istnieje i dzialki musza miec min. 1500m2 a wiekszosc dzialek jet powyzej 2000, ludzie sa poobsadzani krzaczorami i sorry, ale jak nastepny dom mam 50m dalej, to mi grill sasiada nawet w upal nie przeszkadza. Zreszta z reguly jestem na tego grilla zaproszona :-) A na powaznie, z tymi szeregowcami budowanymi przez deweloperow, to niestety, ale czesto jest tak, ze taki deweloper przycina na wszystkim, w tym grubosciach scian i niestety wtedy slychac. Jesli mimo wszystko jestescie na ten segment napaleni, to proponuje zaprosic na oglad jakiegos inzyniera budownictwa, ktory obejrzy i wyrazi opinie czy np. Sciany sa minimalnej grubosci dopuszczonej przepisami, czy solidniejsze. Niestety dzisiaj to jawet normy kryzysowe :-)

to jest dobry pomysl. akurat mamy znajomego kierownika budowy... to fakt, ze sciany moga byc rozne. u kolezanki w szergowce z lat 70-tych slychac kazdy krok sasiada, a np. w naszym poprzednim mieszkaniu w bloku z lat 60-tych jedyne, co bylo slychac, to spuszczanie wody w toalecie....

to jest dobry pomysl z tym budowlancem. faktycznie sciany moga byc rozne: u kolezanki w szeregowce slychac kazdy dzwiek od sasiada, a w naszym starym mieszkaniu z tego samego okresu slychac bylo jedynie spuszczanie wody...

Gość Sunflowerlady
Zależy gdzie. W miastach takich jak Warszawa, Poznań czy Kraków to raczej teraz standard, że coraz więcej osób rozgląda się za domami poza ścisłym miastem. W Warszawie widać ogrom ofert i jest w czym wybierać. Ciekawą ofertą jest osiedle Aspen Park, jakieś 4 km od Warszawy. Osiedle zalicza się do tych tzw. o wyższym standardzie, jest ochrona, brama, ogrodzenie. Droga dojazdowa oddzielona jest od chodnika pasem zieleni, a na osiedlu są domy typu bliźniak i szeregowe.

Gość kamilla234
Ja bardzo chętnie zdecydowałabym się na dom szeregowy od dewelopera https://www.makbud.pl/ ponieważ mają bardzo fajne propozycje i ich domy wygląda super. Polecam je ze względu na to, że nie musimy martwić się przebiegiem budowy, bo kupujemy dom, który zostanie postawiony lub już postawiony został.

Gość gość
Mieszkamy rok w nowym domu 20 km od centrum dużego miasta i 4 km od granicy. Ale dzieci chodzą do super szkol y na wsi, a my mamy pracę elastyczną.. zresztą w naszej gmi nie mamy wiele sklepów, kino, Basen, zajęcia etc. I wiele ścieżek spacerowych. Do miasta jest autobus, busy ale i kolejka - bo kiedyś do liceum dzieci muszą dojeżdżać same Ogólnie auto ur*******my do pracy, reszta rower lub na piechotę i to uwielbiam. Dom niezależnie czy budowany czy od dewelopera to kupa kasy wiec moim zdaniem najważniejsza jest LOKALIZACJA! Nasza działkę kupiliśmy właśnie ze wZględu na szkole i i frasteukture okolicy. Kosztowała więcej niż inne ale to kształtuje codzienny komfort życia!