Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora ciężarna:(

Pomocy kobiety czy można w ciąży brać

Polecane posty

tantum werde:(

ile kosztują? Rozłożyło mnie a gorączki mam UWAGA 32.1 :o

Gość ja brałam to psikanie
uważam, że jest lepsze. Kosztuje koło 20 zł

co 32? nieźle, pij dobrze ciepłe napoje ile kosztuje nie pamiętam, wrzuć sobie w internet o ulotce

jestem w 21tc skończonym i ledwo żyje:( w nocy budziłam się co 15 minut:( a na kaszel co polecacie ? Aż dol brzucha mnie boli:( RATUNKUU:(

Gość majka siejka
ja na twoim miejscu przy 32 stopniach udałabym sie do jakiegoś medyka sprawdzić czy jeszczę żyję;)

he he:) myślałam że mnie to ominie a tu kaszel gardło:( i 32:1 gorączki głowę mi rozwali chyba:(

rutinoscorbin mozesz jeszcze brać, ale na kaszel to pytaj w aptece, albo lekarza, bo nic nie doradzę, nie miałam go

chora Polska chciałam iść do lekarza o 8 otwarta przychodnia dzwoniłam o 7 do rejestracji to kurwa miejsc już nie było! Mogłam o 5 wstać i iść stać pod drzwiami:(

Gość zau
masz 32,1 stopnia temp. ciała??

tak mierzyłam o 10 teraz mierze jeszcze.

tak o 10miałam teraz mierze.

o jest 35.3:o

Gość załamka;(
Idź do przychodni i powiedz, że jesteś w ciąży. A jak nie to tantum verde w aerozolu sobie kup - w ciąży na pewno można, zrób sobie syrop z cebuli i cukru i najlepiej jakbyś miała taki babciny sok malinowy domowej roboty. Jeśli nie masz to kup jakiejś dobrej firmy. Ja byłam mocno przeziębiona w Święta, jeszcze się trochę smarowałam Amolem i do łóżeczka. Jedz też cytrusy i dużo pij (herbata z cytryną, mleko z czosnkiem, albo ten sok malinowy). Przeziębienie niestety trzeba odchorować i sie przemęczyć, nie ma złotego leku, który pomoże. Z lekami czy z domowymi sposobami 3 dni wyjęte z życiorysu. Trzymaj się cieplutko.

Gość zau
Obniżona temp. moje dziecko miało gdy zeszła mu gorączka -ponad 38,5 do 39 miało wtedy. Ale to nie 32 stopnie. Myśle że dobrze byłoby choć telefonicznie się skonsultować z lekarzem albo prywatnie iść.

Gość mkmkmkmk
nie martw sie, ja tez mam zawsze nizsza niz ksiazkowa temp ciala:) A co do leków to ja w ciazy pilam syrop Prenalen, bardzo dobry, oparty na naturalnych skladnikach i naprawde pomaga:)

NIE PIJE sie zadnego mleka z czosnkiem, mleko pije sie z lyzka miodu, a czosnek daje sie przetarty na kanapke. Kto wam takie bzdury podaje, mleko z miodem ale nie z czosnkiem......

jesteście kochane! Nikogo z domu nie ominęło to paskudztwo :( najgorszy jest ten kaszel:( czekam na narzeczonego aż wszystko kupi Ja nie mam siły wstać :(

na gardło można sobie "possać" cytrynkę, plasterek, jak masz w domu to świetny naturalny sposób

na kaszel mozna w ciazy brac stodal, a na gardlo homeovox , mnie w aptece powiedziala babka ze tantum verde nie mozna w ciazy a lekarza nie pytalam

jeszcze jest taka metoda na gardlo , domowy sposob i nie szkodliwy, robisz plukanke gardla roztworem pol szklanki letniej wody plus 2-3 lyzki wody utlenionej, malo smaczne ale jak na prawde boli to wszystkiego warto sprobowac

Ktoś napisał ze czy z lekami czy doowyi sposobami 3 dni wyjete z zycia, u mnie gora 2-3 dni jak wezme np fervex , zwykla aspiryne czy cokolwiek dobrego na przeziebienie, a w ciazy domowymi sposobai choruje po tydzien a czasem dluzej, miod,mleko, herbatka z sokiem z malin czy cytryna moze cos daja, ale nie wylecza...przerabialam w ciazy porzadne przeziebienie dwa razy i wiem cos o tym, walilam jak szrek cebula i czosnkiem i mimo to chorowalam tydzien, a moj facet wzial raz wypil saszetke fervexu i przeziebienie na drugi dzien minelo...moglam tylko pozazdroscic

ja bralam w tabletkach tantum werde mi powiedziano ze mozna i na przeziebienie oscilokocinum bo to jest homeopatyczne

Gość ja pije mleko z czosnkiem
i masłem, zawsze mi pomaga

Mi na kaszel lekarz kazał pić syrop prawoślazowy, brać rutinoscorbin i jeszcze wapno musujące, także prubuj może pomoże:-)

A słyszał ktoś może o zbijaniu gorączki plastrami cytryny wsadzonymi w skarpety? W TV jakas babka o tym mówiła. To był program z cyklu tych ludzi, co w ogóle nie uznają lekarzy. Ponoć ten sposób działa... któraś próbowała?:>