Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xdghdjdt

kiedy naszykowac torby na porodówke i co powinnam miec?

Polecane posty

Gość xdghdjdt

:)

Gość już urodziłam :P
Ja od 7 m- ca ciązy a co: jest tego cały ogrom w internecie, dodatkowo powinnas dostać liste ze szpitala gdzie planujesz rodzić.

Gość xdghdjdt
to powinnam sama jechac po ta liste

Gość kle.....opatra
pod koniec 8 miesiąca miej już przyszykowane a co ja praktycznie nic oprócz koszuli do siebie na przebranie mygła ręcnika i podomki nie musiałam zabierać . Poszłam do szpitala zapytac się czy coś mam zabrać odpowiedzieli że wszystko dostane na miejscu dla siebie i dla dziecka. I rzeczywiscie było wszystko podpaski dla mnie pieluszki dla małej oliwki mokre chusteczki ubranka...

Gość niuniulkai
ja nic nie musiałam mieć wszystko oferował mi szpital , mąż tylko dowiózł mi później podomke skarpetki,i koszule nocną ( bo szpitalna mnie wkurzała) a da dziecka był cały pakiet w szpitalu, pieluchy chusteczki ubranka nawet sama mogłam wybrac a położna w nie ubierała kompała mnieli swoje oliwki płyny itp

zalezy od szpitala. Ja się spakowałam ok 8mc. Ale w tym szpitalu co ja bede rodzić jest bieda-dostajesz co nieco ale najlepiej samemu sobie cos dokupić niz sie prosić. ja mam spakowane: 2 ręczniki szlafrok kapcie, skarpetki, majtki 4 koszule (1 gorsza do porodu) grzebień, kosmetyki, szare mydło-podobno najlepsze do podmywania wode w butelce z dzióbkiem duże podpaski wkłady poporodwe, majtki z siateczki podkłady higieniczne pampersy troche kosmetyków dla dziecka-sama kąpiesz i przewijasz