Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogniwo galwaniczne

KATOLICY wytłumaczcie mi jedną rzecz

Polecane posty

Gość a o co chodzi tu
Jezus umarł na krzyżu. Ludzie podobni tym na forum podpuszczali go pytając" i gdzie Twój Bóg? czemu nie zdejmie Cię z krzyża? Czemu Cię nie uratuje?" Sytuacja wydawałaby się beznadziejna. Jednak Bóg miał inny plan. Przez męczeńską śmierć Jezusa na krzyżu i Jego zmartwychwstanie mamy Ewangelię. Taki był Jego plan. Bóg pokazał, że Jezus umarł na krzyżu ale dzięki Bogu przezwyciężył śmierć. Dzięki Jezusowi głoszone jest słowo Boże. Więc nie pytaj dlaczego dzieje się tak, czy inaczej. Zastanów się jak pomóc tym ludziom. Pomódl się za nich. Pomódl za siebie i podziękuj, że Bóg jest łaskawy dla Ciebie pod innymi względami.

Powiem tak nic mnie nie obchodzi jakikolwiek bóg ani Allah czy Jezusek prawda jest taka że tylko życie mnie obchodzi i świadomość bo to jedyne co jest rzeczywistością a nie jacyś bogowie czy Jezusy z boziami. Twory te istnieją tylko w wyobrazni podobnie jak złe postacie z bajek których boją się dzieci. Reinkarnacja dobra lub zła - tego się bójcie bo ja jestem na milion przekonany że już kiedyś żyłem w przyszłości lub przeszłości. Wy się bójcie bo ja nie muszę się niczego bać dla mnie liczy się tylko zemsta i wszystkie te bezwartościowe świadomości których nienawidzę umieszczę w takich świadomościach w jakich nikt nie chciałby być. Kto będzie królem świadomości będzie się nimi bawił. To jak brutalny i bezwzględny wehikuł czasu do którego dostęp mają tylko wybrani. Nie byłem tam ale idę tam i jest on potężny.

Gość jednymsłowem
Jak macie pytania na temat Boga to do księdza lub teologa, chyba proste?!

Właśnie takie bezwartościowe ludzkie świadomości co myślą że na wszystkie pytania odnoście siły wyższej znają teolodzy czy jakieś tam klechy umieszczę w świadomościach ludzi którzy dostali się w ręce arabskich terrorystów :) Klechy też tam będą.

Gość Organoleptyk
to wszystko banialuki dla ciemnogrodu,ksieza dawno zaprzedali dusze bozkowi jakim jest pieniadz a i z jezusa zrobili swieta krowe i chandluja nim jak wolowina na targu,odkupienie i wizja edenu za pieniadze,jak nie kijem go to pala

Jezus nie poniósł kary za jakieś tam grzechy tylko za kłamstwa odnośnie prawdziwej siły wyższej. Ostrzegam każdy wyznający Jezusa skończy jak on, a nawet gorzej jeśli nie w tym życiu to w następnym. Po to właśnie ludzie wierzący czy niewierzący cierpią aby klesi i katolicy odradzali się w nich i cierpieli.

Gość budyn z kisielem
Modlitwy potrafia byc skuteczne, to zostalo udowodnione przez naukowcow, choc nie wiemy dlaczego sie tak dzieje. Osobiscie nie wierze w nauki Kosciola, ale wiem, ze jeszcze nie wiemy wszystkiego. Ludzie nazywaja zjawiska, ktorych nie rozumieja slowami, ktore by im to wytlumaczyly, np Bogiem. Nie ma takiego Boga, jakiego wyobrazaja sobie ludzie, niemniej pewne zjawiska, ktore tlumaczy sie Bogiem, istnieja.

Modlitwy nie są skuteczne. To tak samo jak zastawki w sercu mogą być skuteczne ale nie muszą.

Gość Organoleptyk
to wszystko to fizyka a caly kler to fikcja dla naiwniakow i pospolstwa ktore daje soba manipulowac i wmawiane mu jest ze w popelniajac grzechy czekaja dusze meczarnie a wystarczy dac na tacke i wyspowiadac sie i bramy edenu stoja otworem

Gość Organoleptyk
czlowiek wywodzi sie z morza a nie stworzyl go "buk" :P

Gość odpowiedź2013
Bóg nie spełnia wszystkich próśb, ale tylko te zgodne z Jego wolą.

Gość pasowanie na gimnazjalistke
po pierwsze bóg czy to jahwe czy allah czy bóg Jowisza nie istnieje po drugie księża to banda przebierańców i pasożytów zgarniających kasę od naiwnych ludzi którzy wierzą że dając pieniądze czeka ich raj i po trzecie aby fantazjować o seksie z jakimś brudasem w sukience to trzeba mieć nie pokolei, już sam fakt że chodzą w sukienkach stawia ich w nieco zboczonym świetle, nawet pedały chodzą w spodniach a nie w sukienkach, a ludzie którzy płaszczą się przed klerem czy jakimś fikcyjnym bogiem są naiwni i głupi

Gość kiiiiiiiiiiiiiiiii
"Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli"(J 20,29) Bóg obdarował nas wolnością i nigdy nikogo nie zmuszał do czynienia dobra albo do zaniechania zła. To, że ludzie zadają cierpienia innym ludziom, nie jest winą Boga, ale ludzką winą. Bardzo dużo chorób i nieszczęść ma źródło w nas samych. Zło jest wynikiem złych wyborów człowieka.

Gość odpowiedź2013
pasowanie na gimnazjalistke - zupełnie bezpodstawne tezy.

Może masz rację, też myślę że bóg Jowisza istnieje.

Gość odpowiedź2013
Bóg jest tak samo Bogiem Jowisza jak i całego Wszechświata. I Ty tego nie zmienisz.

Gość ni pamietam pseudo
właśnie Katolicy wytłumaczcie mi jedną rzecz, jestem Protestantem i czemu nas tak nie lubicie? przecierz Biblia tego nie uczy, to jest hipokryzja i obłuda

Gość odpowiedź2013
Bóg jest Bogiem Jowisza i całego Wszechświata.

Gość odpowiedź2013
ni pamietam pseudo - a kto tak twierdzi?

Ale ja to już wiem od lat że siła wyższa jest Bogiem nad takimi tworami ludzkiej wyobrazni jak bóg allah, bóg jahwe i bóg Jowisza choć Jowisza nie na darmo czcicli gdyż kilka razu uchronił już naszą planetę przed zmiotnięciem ze strony komet przyjmując je na siebie wolę więc czcić planetę Jowisza niż jakieś postacie z bajek które nigdy nic dla ludzkości nie zrobiły i taka jest prawda której nie zmienisz ani ty ani żaden głupi moher, islamista i zboczony klecha

Gość ni pamietam pseudo
odpowiedz2013, doświadcam tego na sobie, od dwóch lat mieszkam na wsi gdzie grupa grycanek pod wodzą proboszcza nonstop upiększają mi życie, a powiedz głośno że madlenie się do Maryji to grzech a JP 2 za rozpowszechnienie kultu Maryjnego według Słowa Bożego smaży się w piekle, zaraz zobaczysz co robią z człowiekiem za bronienie swoich poglądów, niech to przeczyta pare osób

Gość odpowiedź2013
Jeżeli nie chcesz wierzyć, to przede wszystkim jest Twój problem a nie tych wszystkich, których wyzywasz.

Gość odpowiedź2013
ni pamietam pseudo - modlenie się ( w sensie wstawiennictwa do Maryi) to nie grzech. A kto jest w piekle wie tylko Bóg.

Gość ni pamietam pseudo
odpowiedź2013 ja nikogo nie wyzywam

Gość odpowiedź2013
to było do pasowanie na gimnazjalistke

jak można być tak głupim i wierzyć w jakieś bajki? przecież to jest śmieszne i żałosne zarazem? dlaczego zatem nie wierzyć w gobliny i krasnale przecież istnieli ludzie i dawne ludy np Wikingowie co w nie wierzyli więc czy oni byli głupi? byli głupi ale tylko dla moherów i ani mohery ani Wikingowie nie mają racji powodzenia w dalszej wierze nikt ci tego nie zabroni ale prawda zawsze jest obiektywna a nie jednostronna

Gość ni pamietam pseudo
odpowiedz2013, Jezus powiedział że On jest jedynym pośredikiem między człowiekiem a Bogiem Ojcem i nie ma innej drogi do Boga jak przez Niego, tak więc wszystko inne nie jest Biblijne i jest grzechem, to podstawowa różnica między Protestantami a Katolikami, my staramy się trzymać prostoty słów z Pisma Świętego a Katolicy idą za ludzką nauką.

Gość odpowiedź2013
A na jakiej podstawie twierdzisz, że znasz obiektywną prawdę. Przy okazji podaj definicję, co to jest wg Ciebie obiektywna prawda?

Gość Organoleptyk
dalej dalej czyncie herezje boga nie ma!!!