Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość forum

rzeczy, których nie powinnaś mówić ciężarnej

Polecane posty

Gość gość forum

Witajcie przyszłe i być może już obecne mamuśi. Zawitałam tutaj u Was, ponieważ mam do Was prośbę. Jestem właśnie w trakcie tworzenia bloga o ciąży i porodzie i chciałabym umieścić tam taką zakładkę jak: "rzeczy, których nie powinnaś mówić ciężarnej". Jeśli spotkałyście się z tymi powiedzeniami, to proszę Was o podanie kilku przykładów. Z góry dziękuje i pozdrawiam

Gość kołduny w hotelu gromada
nie wiem, nigdy nie byłam w ciazy :classic_cool:

Korzystaj z wolnych chwil bo później to tylko pieluchy i płacz Ale przytyłaś i po terminie sławne "Jeszcze nie urodziłaś" - doprowadzało mnie do szału

Gość y yy yyy
Ale o co chodzi ? :-O

bez sensu. Kultura osobista jest w nas, tego nie mozna sie nauczyc z bloga. Nie powinno się ludziom mowic wielu rzeczy. nie powinno ... nie powinno... Ciezarne tez mogly by sobie wiele darowac.

Gość fsfsfsfsfsghfju
po termiie tzn po porodzie? ze niby gruba byłaś czy że nadal nie urodziłaś i Cie to wkurza to czekanie

Gość nhgjhuhgjhgjghjg
- twój stary mnie wczoraj wyruchał - mam brzuch jak balon i ryj jak nieywpał - dlaczego wybrałaś życie rozpłodowej królicy? - krzyczałas jak ci wsadzał? - skoro już ci jakiś za stodołą napuscił spermy do dziury to mogłaś abortować bachora, a nie zasilasz armię półsierot

Gość nhgjhuhgjhgjghjg
- skoro juz ci jakis za stodoła napuścił spermy do dziury to mogłas abortowac bachora, a nie zasilasz armie połsierot

Gość gogo 33s
-pokazywac i mowic o chorych dzieciach -gadac o porodzie i bolu -pytac masz rozstepy-- -wracasz do pracy?? -wyspij sie , potem nie bedzie czasu na nic=nie farbuj wlosow

Gość iupi
może, żeby nie żarła ogórków kiszonych z masłem czekoladowym?

Gość to Ty prowadzisz bloga
czy my...? Troche inwencji własnej

fsfsfsfsfsghfju-> to, że jeszcze nie urodziłam... A i opowiadać o porodzie jak o jakiejś rzeźni.

Gość czy może być?
ło matko, skąd wzięłaś fagasa, który chcial w tobie umoczyć? w tobie?! :-O

Gość 9tvp;oyujmo
"oh, szkoda ze nie dziewczynka" albo "oh, szkoda ze nie chlopiec"

Gość gość forum
Dziękuje za te kilka sensownych i normalnych odpowiedzi, nie chodziło mi o kulture, to nie chodzi o uczenie jej kogoś, chociaż przydałyby się takie lekcje kilku udzielającym się w tym temacie, nie wiem skąd się biorą ludzie piszący takie wypowiedzi... i co nimi kieruje i tym bardziej nie rozumiem jeśli są to osoby ciężarne, co takie przekaże swojemu dziecku... szok

Gość gość forum
Dziękuje za te kilka sensownych i normalnych odpowiedzi, nie chodziło mi o kulture, to nie chodzi o uczenie jej kogoś, chociaż przydałyby się takie lekcje kilku udzielającym się w tym temacie, nie wiem skąd się biorą ludzie piszący takie wypowiedzi... i co nimi kieruje i tym bardziej nie rozumiem jeśli są to osoby ciężarne, co takie przekaże swojemu dziecku... szok

Gość hjghghghg
Autorko, dziwne pytanie zadałaś... Kobieta w ciąży to taki sam człowiek jak każdy inny. Jedyne co mi się nasuwa na myśl, o opowieści o dzieciach umierających przy porodzie itp. Kwestia wyczucia.

Gość no to może ja dopiszę
Bratowa która pół roku wcześniej urodziła bliźnięta i nie zamierzała już wracać do pracy zaskoczyła mnie pytaniem: "Kiedy wracasz do pracy ?" Byłam wtedy na przełomie 7-8 miesiąca ciąży, nawet nie zdążyłam jeszcze urodzić dziecka, a ona już się pytała kiedy wracam do pracy. Innym razem zostałam poproszona o bycie chrzestną to usłyszałam od kogoś "Nie zgadzaj się na bycie chrzestną bo jest taki przesąd że dziecko wtedy umrze" albo od mojej matki "jeśli grozi ci przedwczesny poród to nie dopuść do tego żeby dziecko się urodziło w 7 miesiącu bo dzieci z 7 miesiąca się nie chowają" pytam co znaczy "nie chowają" to usłyszałam że umierają :O Drażni mnie też fundacja polsat i częste pokazywanie przez nią chorych dzieci na blokach reklamowych, chociaż to akurat pewnie jest potrzebne

w zasadzie wkurzało mnie tylko jedno: "jeszcze nie urodziłaś?" :o a nie bylam przeterminowana... pytali tak ze trzy tygodnie przed terminem i codziennie do porodu kilka telefonów... no doprowadzało mnie to do szewskiej pasji...

Gość Laura *******
Uważam, że ciężarne też wiele uwag mogłyby sobie darować. No i chamstwo, raz jedna z brzuchem wepchnęła mi się w kolejkę do ginekologa (a sama bylam w widocznej ciąży) krowa święta. Kobieta w ciąży nie staje sie osobnikiem specjalnej troski - a może jednak :O