Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daaaaaleeejj

nieplanowane ciaze - jakie byly przyczny waszych wpadek?

Polecane posty

Gość nierozumiem 8915
loo Jagodzianka1 współczuje z tym uczuleniem na gumki ;/

Brzoskwinka_1979 Może po prostu za bardzo się staracie? Macie już jakieś dzieci? Masz regularny okres?? Hmmm... jeśli w Twoim nicku jest data urodzenia to ogólnie po 30 cieżej jest zajść w ciążę. Starajcie się :) Będzie dobrze!!

Gość czaki 1981
bralam pigulki i jednoczesnie inne lekarsta- naderwalam sobie sciegno w kolanie i dostalam zapalenia torebki stawowej i infekcji zyly w lydce masakra niestety zaden lekarz mnie nie ostrzegl, ze leki ktore biore maja wplyw na antykoncepcje

Gość Władysława1976
nam pękła prezerwatywa:),ale dziś jestem jej wdzięczna:D

Gość ksiądz tadek
a może jeszcze chodzicie do komuni i w statystykach jawicie się jako katoliczki? wy hipokryczki baby.....która z was hipokrytek leci do kościółka po tym seksie przerywanym? i tych wszystkich technikach zapobiegania ciąży? wypiszcie się z kościoła bo dawno do niego juz nie nalezycie

Perwersja. Ponieważ znam swój organizm i wiem jaki śluz mam w dane dni. Badania krwi- chodziło mi bardziej o to zeby wykluczyć choroby, które mogą przeszkodzić w zajściu w ciążę.

Do ksiadz tadek ;) Hmmm z tego co mi wiadomo to osoby, które używają antykoncepcji (prezerwatywy,plastry itp) robią coś wbrew religii a nie osoby, które nie korzystają z zabezpieczenia- bo przecież sex przerywany to żadne zabezpieczenie ;)

Jgodzianka- mój maz ma 97% mar , nie ma cudów, w ciaze nie zajde ( z nim:-) bo kazdemu innemu facetowi moge urodzic druzyne zapasników:-D ja jestem zdrowa mimo tak zaawansowanego wieku:-D ale robimy dzidziacha dla przyjemnsci orgazmów:-)

Seks przerywany jest grzechem, bo jest wbrew naturze. Nie możesz stwierdzić, że jesteś płodna na podstawie tych kilku badań. 🖐️

a badaniaz krwi krtóre robiłas..to wiesz ze sa pewne badania prloaktyna, esrofen które musisz robic w odpowienich dniach cyklu ( a nie jak Ci sie trafi droga do labolatorium) nie mądrze sie ale sama przez to przechodzilam i jak juz robic to prawidlowo. Tak samo..kobieta jest płodna jak jajeczkuje i jak pozniej peka jajeczko wiec..to tez tylko moze stwierdzic lekarz pierwsze na podstawie monitoringu cyklu , pozniej badanie z krwi...wiec to nie takie proste stwierdzic płodnosc kobiety. no i jest jeszcze wrogosc śluzu...ale to nie temat o niepłodnosci:-)

Jak wyżej-Brzoskwinka wiele z nich wymieniła. Części nikt Ci nawet nie wykona prywatni jak zapłacisz, jeśli nie ma wskazać. Miałaś USG kiedyś?

nie można zajść w ciążę po owulacji. gdybyś faktycznie miała jakąkolwiek wiedzę o nprze to byś o tym wiedziała.

Perwsrsja--prywatnie zrobi wszystkie badaniaale to mega kosztuje, ja dzis robiłam rezerwe jajnikowa AMH i placilam 180zł:-) moj maz jak robił badanie nasienia takie zwykle to 50zł ale jak juz zrobił takie szczegolowe badane z posiewem, z tym cholernym Marem to 260zł , pary ktore nie staraja sie o dziecko nie maja pojecia co robic, faceta lekarze szybko zdiagnozuja, najgorzej jak kobieta ma problem a ile jest par ktore sa wzorowo zdrowe, wysportowane i o dziecko sie latami staraja...i na wrogosc sluzu.badanie, para max drowa ale ze soba dzieci nigdy miec nie beda..zycie. wiec badania krwi, morfologia..nie stwierdza nic, nabija tylko kase labolatorium.

Gość hddtghhj
Wiedze myslalam, ze mam wystarczajaca. Temperature tez wydaje mi sie, ze mierzylam prawidliwo. Zawsze o rej samej porze po calej przespanej nocy. Pod jezykiem, w tym samymmiejacu. Niby gdzie moglam popelnic blad. Nie zaszlam w ciaze po owulacji bo to nie mozliwe, ale widocnie ta metoda wcale nie jesy taka prwna w wyznaczaniu owulacji.

Już nie pamiętam jakie to były badania dokładnie ponieważ ogólnie wtedy badałam się po swojej chorobie nerek. Jakieś pół roku po chorobie. Babka zaznaczyła mi wszystko co tylko można i ja w różnych odstępach czasowych tak jak ona mówiła chodziłam na badania. Wtedy przebadali mnie we wszystkie strony ponieważ byłam bardzo ciężko chora. Na razie nie myślę o dzieciach więc też tym się tak srednio interesowałam. To było ok. 1,5 roku temu.

niby nie mozna zajsc w ciaze po owulacji...ale po okresie juz tak:-) Moja mama zaszła ze mna w ciaze dzien po okresie..wiec tak na prawde na nic nie ma reguly a szczegolnie na biologie,ludzki organizm ,czy przeznaczenie:-) co ma byc to bedzie :) dzis jakby sie starała zajsc w ciaze okazało by sie ze nie ma regularnych cykli, ze z jej jajeczowaniem cos jest nie halo, ze generalnie musi sie leczyc a te 33 lata temu bzykała sie radosnie nie majac wiedzy zupełnie w tym temacie:-)a dzis sie za głowe łapie ze zrobienie dziecka to taka sztuka, kiedys sie szło z facetem do lozka i był dzidziach, nikt nawet dni płodnych nie pilnował:D szczesciarze

Drożność jajowodów też jej zrobią? Wątpię. Większość badań, które silnie ingerują w organizm (np. wymagają znieczulenia) lub są bolesne nie są wykonywane bez skierowania od lekarza. No chyba, że lekarzowi dać w łapę to skierowanie da. Albo skłamać, że się stara już długo. :p

Nie ma żadnej reguły mówiącej, że nie można zajść w ciążę po okresie. A problemy są ze względu m.in. na stres i to co żremy. :o

hm..no fakt droznosci nie zrobia ot tak...musi sie dłuzej starac ,wtedy skieruja do szptala albo tak jak my w klinice nielodnosci to podstawowe badanie, od tego sie zaczyna. Stres ma wielki wplyw na plodnosc, zarcie chemi w zywnosci, wszystko ma wpływJa widzialam po moim M ze jak mia stresy w pracy to akosc nasienia zawsze mu leciała na łeb na szyje:-/

Gość hddtghhj
:)

Gość hddtghhj
Dawajcie jeszcze przyklady jak to bylo z waszymi.wpadkami

Ja podam przykład mojej znajomek, która chyba wlaśnie teraz rodzi dziecko bo się do mnie nie odzywa dziś i jest to bardzo dziwne. Ona brała proszki. Umówiła się na wizytę do gina żeby przepisała jej kolejne opakowanie a tu pach... gin mówi, że chyba nic z tego bo jest w ciąży. Niby pierwsze objawy to sine wargi sromowe mniejsze, rozpulchniona cała w środku itp. My nie zaglądamy tam na co dzień i nie widzimy jakiej barwy są... No i tak wyszło, ze zaszła w ciążę. Anty ją zawiodły.

Gość hddtghhj
To jest dopiero szok, u moich kolezanek nie bylo takiego przypadku. Te co wpadly to poszly na zywca, z mysla ze jako to bedzie

Gość hddtghhj
Szkoda, ze u nad podwiazywanie jajowodow jest nielegalne, przynajmniej mogloby byc po 30 roku zycia