Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daaaaaleeejj

nieplanowane ciaze - jakie byly przyczny waszych wpadek?

Polecane posty

Gość ....................,.....
w Niemczech, bo przecież u nas to ciemnogród

Podaję tylko fakty. Twoje posty są natomiast pokrętne i niczym nie poparte. Na przykład o śluzie wspomniałaś dopiero przed chwilą. Nie wiesz, jak jest funkcja progesteronu. Piszesz w taki sposób, że głowa boli, jak się to czyta. W każdym razie jakaś przypadkowa internautka, twierdząca, że zaszła w ciążę w taki sposób, a nie znająca podstawowych mechanizmów metody, nie będzie dla mnie większych autorytetem niż profesorowie medycyny.

Gość hddtghhj
Tylko nie wiem dlaczego wazektomia jest legalna w przypadku mezczyzn, a u kobiet juz nie. Kobiety maja mniejsze prawo decydowania o sobie?

Gość Perw mobilna
Bo jest łatwiej odwracalna (chociaż jest to kilkukrotnie droższe niż sama wazektomia).

Widać mniejsze. ;) Taki kraj.... A tabletek nikomu nie polecam, o wiele lepsza sterylizacja. Owszem, działały, ale nieciekawie mi po nich było i męczyła mnie konieczność brania.

Sterylizacja również jest odwracalna i również bardzo kosztowna.

Gość hddtghhj
Trudno, nie musisz mi wierzyc. A wiedza jak dziala progesteron w moum organizmie tez by mi wiele w tym przypadku nie dala. Trzymalam sie regul i nie jestem jedynym przypadkuem, wystarczy troche na forach pogrzebac.

no właśnie. a wiedza o tym jak działa progesteron wystarczyłaby do tego, żebyś uświadomiła sobie dlaczego to co piszesz jest kompletnie bez sensu.

Gość hddtghhj
Masz na mysli, ze z biologicznego punktu widzenia w fazie progesteronowej nie ma mozluwosci owylacji i zaplodnienia?

Pieniądze robią wszystko, nie wiesz? Co za różnica 18 czy 40? W Niemczech podwiązują do dziś na życzenie, bez śledzenia twojej historii. Proponuję się trochę douczyć.

Gość Perw mobilna
Odwracalność sterylizacji zależy od metody wykonania. Widocznie w Polsce umieją zrobić tylko w taki sposób, który uniemożliwia odwrócenie zabiegu. :P Albo prawo zostało ustalone kiedy tak było. W każdym razie to co podałam to jest powód, dla którego nie jest w Polsce legalna, bo legalne są jedynie takie metody antykoncepcyjne, które są odwracalne.

kropki masz pecha.W PL moze wmowisz dziewczynom ze za kase zrobilas w niemczech.Jednak trafilas na mnie.Nawet za pieniadze tego nie zrobisz,chyba ze w podziemiu.

Ty normalny jesteś...? W Niemczech sterylizacja jest w 100% legalna i może ją wykonać każda pełnoletnia kobieta, która za nią zapłaci. Publicznie z tego co wiem (na ten czas, kiedy to robiłam) można było ją wykonać tylko za skierowaniem.

I nie mam potrzeby nikomu niczego wmawiać, bo to moje życie, więc wybacz.

Nie kłamię, do tej pory wyjeżdżają tam moje koleżanki w celu podwiązania, więc GDZIE TY ŻYJESZ? Za kasę można wszystko, i to w normalnej legalnie działającej klinice, więc nie wmawiaj mi czegoś, jak sama to przeżyłam.

Gość dsdssfsdff
up

Gość dsdssfsdff
up

Gość pychu pychu
pych

SleepingSun w życiu nic nie jest pewne chyba prócz śmierci. Można obserwować się od paru lat i nagle mieć spadek kondycji, dużo stresu czy nawet pojechać gdzieś na wczasy co wiąże się ze zmianą klimatu czasem niewielką, a czasem bardzo dużą, a do tego facet silne plemniki. Kobieta w trakcie miesiączki uważa, że ma niepłodne, kochają się do końca a tutaj niespodzianka bo akurat ten cykl miał być dużo krótszy, spotkałam się z takim przypadkiem 3 razy. Organizm ludzki jest nieprzewidywalny. Ja nie stosowałam NPR-u jako metody anty, bo przy nieregularnych cyklach jest to awykonalne ale sama widziałam jakie psikusy robił mój organizm, wyraźny skok temp, później spadek - spodziewałam się okresu i później znów wyraźny sok, spadek i dopiero okres nadszedł, a wszystkie wskazówki co do mierzenia zachowane, żadnej choroby czy wyjazdów, dodam, że badania hormonalne wszystkie w normie.

Gość npr amatorsko
co innego zajsc w ciaze w fazie nieplodnosci wzglednej, a co innego w czasie bezplodnosci bezwzglednej

Gość npr amatorsko
nieplodnosci bezwzglednej oczywiscie

npr amatorsko Ok to oczywiste bo powinno się założyć, że dni podczas miesiączki mogą być płodne ALE co w sytuacji takiej jak moja? Zakładając, że miesiączki były by regularne i coś się nagle w organizmie stało - co, nie wiadomo. Tak jak pisałam skok był, śluz tak samo, później spadek śluz się zmienił i później znów to samo co wcześniej - wtedy zgłupiałam, później jak analizowałam ten cykl to jeśli uważałabym, że owulacja już była to jakikolwiek seks mógłby się skończyć "wpadką". Dwie owulacje owszem jedynie w odstępie 24h, a nie iluś tam dni. To tylko założenie bo cyklów regularnych nigdy nie miałam, przyczyna - nieznana, badania hormonalne wskazywały na to, że poziom hormonów powinien dobrze sterować moimi cyklami - i to tyle teorii, a w praktyce zupełnie inaczej.

Gość npr amatorsko
Żeby się do tego odnieść musiałabym zobaczyć twój wykres. :)

npr amatorsko oj wykres już dawno usunięty - używałam programu z wykresami zainstalowanego na komputerze :) Stwierdziłam, że i tak do niczego mi się nie przydadzą te moje cykle, a teraz w sumie żałuję ale może po ciąży się unormują, na co po cichu liczę.

Gość daaaaaleeejj
up

Gość daaaaaleeejj
up