Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daaaaaleeejj

nieplanowane ciaze - jakie byly przyczny waszych wpadek?

Polecane posty

Gość daaaaaleeejj

ja stosowalam npr i po 7 cyklach wpadka. was zawiodla antykoncepcja? czy poszliscie na zywiol?

Gość daaaaaleeejj
???

Gość jkjhklj
moj seplenil- zapytal sie czy moze do konca, ja zrozumialam czy mam plodne... serio...

Gość daaaaaleeejj
a skad wiedzialas ze masz plodne lub nie?

Gość jkjhklj
mam regularne cykle, latwo przeciez sobie policzyc...

Gość daaaaaleeejj
ja niby tez mialam regularne, a cos nie wyszlo jak trzeba. a w dni plodne na przerywanym lecieliscie?

Gość jkjhklj
tak, nie zabezpieczalismy sie, w dni nieplodne do konca, w plodne przerywany- i tak z 8 lat. Raz sie nie zrozumielismy

Gość daaaaaleeejj
hehe no to faktycznie zabawna sytuacja;). cieszylas sie w ogole z ciazy?

Gość przecież 60 osób
ja jeszcze nie wpadłam ale bardzo się obawiam, że może to w końcu wydarzyć, ponieważ NIGDY ALE NIGDY W CAŁYM CYKLU NIE MAM TAKIEJ OCHOTY GDY WŁASNIE MAM OWULACIE (wiem, że natura tak chciała, ale boję się że w końcu kiedyś stracimy głowe)

Gość daaaaaleeejj
przecież 60 osób- a stosujesz jakas antykoncepcje?

Gość daaaaaleeejj
przecież 60 osób - a stosujesz jakas antykoncepcje?

Gość przecież 60 w osób
u mnie , tzn u nas jest tak że mam bardzo regularne cykle, przy czym bardzo dobrze czuje też owulacje - (pomijam kwestie pojawiającego sie już na parę dni przed jajeczkowaniem śluzu) - czuję bardzo mocne kłucie trwające od 12 do 24 h w prawym lub lewym boku, kiedy ból ustaje na drugi dzień mam już zacznie wrażliwsze piersi i takie mam już je do okresu- wiec wiem dokładnie kiedy mam owulacje, ale wtedy też mam największą ochotę i bez seksu się nie obejdzie. Jako zabezpieczenie w tych dniach zawsze kochamy się w prezetwatywie i nie do końca, no ale akurat w tym cyklu owulacje miałam w Boże Narodzenie i pech chciał, że nie mieliśmy już prezerwatyw. no ale widocznie znów nam się udało bo przedwczoraj dostałam okres

Gość daaaaaleeejj
czyli mieliscie wtedy przerywany?

Gość przecież 60 w osób
a tak to bez żadnej antykoncepcji - póki to jedziemy na tym 5 lat, hmmm no chyba że któreś z nas jest bezpłodne, ale prędzej sie pwenie tego nie dowiemy aż nie zaczniemy się starać na dobre o dziecko (no.. chyba, że po drodze będzie wpadka)

Gość przecież 60 w osób
mieliśmy, ale nie ufam tej "metodzie". Przerywany w czasie owulacji to dla mnie zbyt duże ryzyko. No ale wiadomo, w pewnych momentach nie mysli się .. głową

Gość nierozumiem 8915
ciekawy ten temat moze ktos jeszcze sie wypowie ? :)

Gość hddtghhj
Wlasnie:)

Gość hddtghhj
W piaty dzien wyzszych temperatur stosunek i bach

Gość jego członek odebrał mi rozum-
to przyczyna tego,że stracilam zdrowy rozsądek i pozwoliłam mu skończyc w środku. i zaszłam.

Gość jego członek odebrał mi rozum-
po porodzie załozyłam sobie wkładkę i nareszcie możemy się bezkarnie cieszyć seksem.

A ja wpadłam,bo zawiódł mnie z całą premedytacją facet.Kiedy mu powiedziałam,że małżeństwo mnie nie interesuje,złapał mnie na dziecko!

Gość hddtghhj
Wzrost tempetatury byl ponad 0,2 stopnia. Wykres byl wyraznie podzieliny na nizsze i wyzsze temp.

Ja nie stosuję żadnego zabezpieczenia, robimy wszystko na wyczucie i na razie nie wpadliśmy, kochamy się tak już 2 lata ale nie tak że raz w tygodniu tylko np. 2razy na miesiac... niestety teraz kończymy studia w innych miastach i nie możemy się częściej widywać. Od lipca zamieszkamy razem, zamierzamy się pobrać. Robiliśmy badania i jesteśmy płodni oboje.

Gość hddtghhj
Szpilka, a stosowaliscie jakas anty. Czy to byl przerywany?

Gość hddtghhj
Jagodzianka to znaczy ze robicie to do konca czy tez ptzerywany?

"Robiliśmy badania i jesteśmy płodni oboje." A jakie badania robiliście? Nie słyszałaś nigdy o parach, które nie mogą zajść w ciążę mimo, iż wszystkie badania mają dobre. U Was jest to kwestia przede wszystkim tego, że rzadko Wasze spotkania wypadają w Twoje dni płodne.

Jagodzianka-sorry ze tak zapytam bo sama od 2 lat staram sie o dziecko i juz jestesmy na etapie leczenia sie w klinice niepłodnosci, zdradz mi tajemnice jkie to zrobiłas badania ze wyszło ze jestes płodna?/ ( bo partner to rozumiem , on ma jedno badanie , z tym ze robił te badania łacznie z posiewem, Mar-em itd?? bo widzisz moj maz ma swietne plemniki, zywe, spora ilosc ale Mar 97% i niepłodnosc-tylko in vitro) natomiast u mnie stwierdzili płodnosc na podstawie wielu badan np AMH,droznosci jajowodów(notabene bolesne da niektórych kobiet), laparoskopie. jak bylismy para to nie miałam pojecia o tych badaniach wiec jako kobieta która sie raczej zabezpiecza a nie stara o dziecko wykonałas te badania to wielki szacun,zazdroszcze ze jestes taka przewidujaca i operatywna. Ja załuje ze nie miałam o nich pojecia i ucieklo nam sporo czasu na zrobienie ich.

Przede wszystkim badania krwi, moczu, spermy, badania fizykalne, per rectum. Ostatnio kochaliśmy się w dni płodne. On wychodzi ze mnie jakies 30 sekund przed orgazmem. Chodzi mi o sex przerywany oczywiście. Nie dochodzi we mnie. Kiedyś brałam tabletki przez 3 miesiące, myślałam, że przyzwyczaję się do nich ale niestety, miałam wymioty,biegunki i wysypki. Próbowałam innych tabletek i dokładnie to samo było. Z plastrami podobnie. Na prezerwatywy jestem uczulona.