Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kushion

Październikówki 2013, termin na październik 2013.

Polecane posty

Gość alledonna
Hej dziewczyny te które maja córcie chciałam dziś mojej małej przebić uszy ale zwątpiłam :/ prosze was o wasze zdanie na ten temat?

alledonna ja chciałam przebić uszy już miesiąc temu i też zwątpiłam, napewno przebije, ale narazie to odkładam w czasie.

A ja juz Lilce przebilam. Moja kolezanka ma dwie corki. Jedna ma 3 latka druga rok. Obydwie mialy przebite uszy teraz ze 3 miesiace temu I ta kolezanka powiedziala ze tej starszej odwlekala bo duzo gorzej to znosi niz ta mala. Ciagle dotyka te uszy i sie rozczula nad soba. A mala nic. Wiec tez postanowilam przebic jej juz teraz. Wybierzcie dziewczyny najlepszy zaklad kosmetyczny. Tam gdzie ja poszlam wygladalo to tak - dwie panie kosmetyczki najpierw przywitaly sie z Lilly. Wszystko przygotowaly, kazaly wybrac kolczyki (te zdrowtne jakies ich) wyjasnily jak wszystko bedzie wygladac i jak reagowac zaraz po przebiciu kiedy dziecko placze. Potem stanely obie po dwoch stronach. Odliczyly do trzech. I cyk ! Jedna sekunda ! I po wszystkim. W ciagu jednej sekundy bylo przebicie,zalozenie kolczykow i nakretek ! Lilly nawet nie zauwazyla co sie stalo ! Nic nie plakala. Byla zdziwiona tylko bo te aparaciki wydaja taki lekki huk. Po wszystkim Lilly dostala dyplom :) wysle na poczte :) to bylo z miesiac temu. Zadnych skutkow ubocznych.

Gość gość
Ta a szczepią 5w1 żeby było mniej wkłuć ale już uszy nieważne, istotne żeby dziecko bez włosów ( lub małą jej ilościa) świeciło kolczykami bo mamusi się to podoba. Jestem stanowczo przeciwna. Mama pracująca w żłobku ( nie pozwalamy przynosić dziecka z kolczykami, nawet wkrętami )

Gość alledonna
dzieki za odp my mamy we czwartek szczepienie to po niedzieli skocze z mała do miasta i założymy kolczyki :) Pozdrawiam :)

No to ja też się muszę wybrać , żeby przebić małej uszka. Masz rację im szybciej tym lepiej. Jaki to jest koszt bo nie mam pojęcia ? Co do koleżanek to u mnie sytuacja wygląda tak , że wszystkie znajome mają dzieci ja zaszłam w ciążę ostatnia. Więc nie ma problemu spotykamy się z dziećmi i w weekendy same :) Wszyscy mieszkamy w tej samej miejscowości a przyjaciółka na tym samym osiedlu. My dzisiaj od 11.30 do 19 na dworze. Wróciłam na godzinkę do domku żeby zjeść obiad i dalej poszłam. Mała ładnie spała i była aktywna. Mamy problem z mlekiem. Nie chce mi w dzień pić mleczka. Wypije rano jak wstanie i wieczorem. Czy ktoś też tak ma ? Trochę się martwię bo mleko to przecież ważny posiłek u dzieci a ona wypije 10 ml , 20 ml i pluje ;/ Moja już sobie śpi zmęczona całym dniem. Mam nadzieję , że będzie ładnie spała. Ostatnio budzi się często w nocy , ale wczoraj dała nam się wyspać jedna pobudka zabrałam ją do siebie i spaliśmy dalej. Teraz już nie mam problemu , że małą zabieram w nocy albo nad ranem do łóżka. Każdy jest zadowolony , wyspany przecież ten okres się kiedyś skończy to nie będzie trwało wiecznie. W nocy tak i tak z mężem nie uprawiam sexu , więc to nam w niczym nie przeszkadza jedynie to , że śpię na jednym boku i trochę łózko skrzypi. Tyle dobrze , że szybko zasypia w łóżeczku i wtedy mam czas i dla siebie i dla męża :) Spokojnej nocy życzę

Gość gość
tępe strzały. Knw trzeba było od razu zakładać kolczyki jak się urodziła, po co czekasz tak długo? co za krety*ska moda na kolczyki, a może Twoja córka nie będzie chciała kolczyków co? beznadziejne jesteście, a niby takie mądre... żenada

A ja przebiję uszy Kajce jak sama tego będzie chciała:) No takie moje zdanie, pamiętam jak sama miałam przebijane-było to dla mnie ważne wydarzenie i chce aby dla mojej też bylo:) Ale jak wiadomo co mama to inaczej. No z resztąnie widze potrzeby na razie i pewnie długo nie zobacze. xxxx Tulipanna dopiero doczytałam to o wodzie:) jutro kupie taką butelke z dzióbkiem i spróbujemy:)

Jak nie będzie chciała nosić to sama zdecyduje i nie będzie ich zakładać !!Teraz ja za nią odpowiadam i ja decyduję czy jej przebić czy nie.

Gość gość
To jeszcze powiedz w jakim celu jej przekłuwasz uszy..

Gość gość
Bo nie wiesz jak mądra mamusiu :)

Dobra dziewczyny uciekam bo szkoda czasu na dyskutowanie !!! Do jutra

Ja mam takie zdanie na temat kolczylow, ze przebije jak mi powie sama, ze chce jak będzie wieksza. Ja mojej mamie mowilam, ze chce, mialam z 8 lat, a mi nie pozwoliła ( starszej siostrze sie babrały po przekłuciu. I co sama poszłam sobie zrobić.. nie ma co powstrzymywać na siłe potem. Sama he he. Kolezanka igła mi przekuła bo chcialam i juz!!!

Gość alledonna
a jaki koszt jest przebicia u kosmetyczki uszu?

Gość gość
no i wyszło... Przekuje ale po co to wie.. :D ah mamusie czasami zastanawiam się co wy w głowach macie. Aledonna czy jak Ci tam, jak się już zdecydowałaś na ten bezsensowny "modny" gadżet to się przejdź i popytaj ile kosztuje, w każdym mieście inaczej

Gość gość
nie wie* miało być :)

o widzę, że z czasem i hejtera się nasze forum dorobiło :) nie mam zdania nt kolczyków, bo o tym najzwyczajniej w świecie nie myślałam przy moim brzdącu. Ale wydaje mi się, że mając małą dziewuszkę chciałabym, aby wyglądała jak najbardziej uroczo :)

Gość alledonna
Ty jesteś bez sensu "gosciu" ciebie nie pytałam o zdanie wiec przastań się wtracać :/

Gość gość
"niemowlakowi taka ozdoba jest niepotrzebna, a o matce źle świadczy, że musi jakieś swoje kompleksy leczyć robiąc z dzieciaka księżniczkę- to jak w tych obciachowych konkursach piękności dla dzieci-ich mamuśki, to zawsze "white trash" i do tego spasione lochy w legginsachsmiech.gif tutaj działa ta sama zasada. dziecko podrośnie, zażyczy sobie, to przebijaj, a nie- niedojrzała albo głupia laska robi sobie dzidziusia i traktuje jak laleczkę" o proszę jedno z komentarzy z forum z głównej, bo już ktoś założył o tym temat, poczytajcie a może zmądrzejecie

Gość gość
"Przecież maluch może o coś zahaczyć, zadrzeć, niechcący pociągnąć. Ani to ładne a i mądre.", następne, proszę

Gość alledonna
Dzięki Tulipanna :)

Gość gość
"nie no jasne, małe dzieci nie mają ośrodka bólu... łyse i szczerbate dzieci w kolczykach - naprawdę "uroczy" widok :/"

Hej dziewczyny!My od wczoraj wieczora w domu już,tak strasznie szybko zleciał nasz pobyt nad morzem :)Przydało by się jeszcze kilka dni.Alan super zniósł i podróż i pobyt tam,więc teraz mamy jeszcze większą ochotę z nim wyjeżdżać :) Tylko że czasu brak :( Ale postanowiliśmy z mężem ze jeszcze przed jesienią pojedziemy w góry na tydzień :) Jak znajdę chwilkę wyślę zdjęcia Alana na pocztę,tylko muszę je zgrać :) Buziaki

Ja jestem przeciwna kolczykom u tak małych dzieci. Gabi nawet dostała na chrzciny kolczyki, cudne ale będą czekały na odpowiedni czas. Nie zastanawiałam się dokładnie kiedy. Ja miałam przebite w wieku 6 lat. Pamiętam tą radość, i ciągłe przeglądanie w lustrze :)

A gdybym tak przebiła uszy synkowi- to było by mocne:-D Sama miałam przebijane uszy jak byłam nastolatką, bo wcześniej mama mi nie pozwoliła. Myślę że fajnie jest to zrobić na życzenie dziecka, wtedy wszyscy są zadowoleni.

Gość gość
Słowo Hejter jest neologizmem. Hejter to osoba najczęściej krytykująca inne osoby lub ich prace, dodatkowo zazwyczaj krytyka Hejtera nie jest krytyką inteligentna. jest to krytyka poparta głównie obrazliwymi slowami. Hejter jest osobą zazdrosną o osiągnięcia innych osob. Jego glownym zadaniem jest wytknięcie innym wszystkich możliwych wad i doczepienie się do byle czego. Hejterzy najczęściej sa anonimowi. Hejterzy najczęściej są określani znanym powiedzeniem: „Mały pies a głośno szczeka” . Hejterzy zazwyczaj nie moga się wykazać swoją inteligencją (bo jej nie posiadaja?) Jeżeli trafisz na Hejtera trzymaj się na baczności i wiedz że będzie On pałał do Ciebie nienawiścią!

Na temat przebijania uszy dzieciom zawsze jest gorąca dyskusja. Zawsze są tacy za i przeciw. Osobiście nie znam żadnej - dziewczyny/kobiety, która nie ma przebitych uszu i która żałuje, że ma przebite. Ja swojej córce uszy przebije napewno, zanim będzie tego świadoma. I nie dlatego, żeby ją na siłę upiększać, bo wszystkie dzieci są słodkie bez świecidełek i pięknych dodatków, tylko żeby jej zaoszczędzić późniejszego stresu.