Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Judys002

28 Tydzień Ciąży Poród na Kwiecień 2013r. Wejdźcie i popiszmy :)

Polecane posty

Judys noi bardzo dobrze ciesze sie ze bedziesz miała syusia przy sobie za niedługo nie bede juz sama hehe;)

No Judys jeszcze tydzień:) Paolcia- mała cudo- śpi jak aniołek- śpij na brzuchu niech Ci wyjdzie na dobre:) Kochane wszystkie jesteście dzielne, a dzieciaszki na bank będą okazami zdrowia Ja dostałam wysoką gorączkę 37,7 - dzoniłam na porodówkę co i jak- kazali wziąć 2 paracetamole i leżeć... za pół godz mam zadzwonić co i jak banda debili... ja mam do szpitala 1h w jedną stronę oni tam mi chu pomagają, więc jej powiedziałam że niech wyśle do mnie karetkę bo zanim zajadę to wszystko sie może zmienić- wkurzona jestem, wszystko swędzi, gardło zaczęlo boleć- w d*% to mam!!!!

była karetka jak skoczyłomi do 38,2... dali mi zastrzyk.... zero wyjaśnień- w środe przyjdzie do domu położna to będzie dzień przed 39tc a tetabletki mam łykać dalej.... +paracetamol oczywiście. Swędzi jakdiabli;/ palce istopy jak baniaczki;/

Jejku biedulka ta gorączka nie fajna jest ;/ ja wam powiem że jak poszłam do lekarza i wyszłam od niego to po jakieś godzinie normalnie cały stres ze mnie zszedł ulga itp usnęłam nawet nie wiem kiedy ale od tego szpitala się przestawiłam i wstaje o 7 rano hehe a budzę się już o 5 ;p

blackeyed - lekarzy masz normalnie nieziemskich... a daja Ci wogóle cos te tabletki..?? Judys - widzisz odrazu mniej steresu i nie zdziwiłabym sie jakbys zaczeła rodzic he;) Dobrze ze juz wszystko wiesz i sie nie musisz martwic

NICK------------------Imię---------Wiek------TC---- ---Płeć--Waga....X.04 Erisss-------------------Wiola--------28---------36--- -CH----1780----18.04 sisia25-------------Sylwia---------25----------35-- ------CH-----1745--- 27.04 Allegrowiczka------Iwona-------24---------35-----------D Z----1516---27.04 HinskiTurysta-------Ewa---------21-------36------------CH ----3000.....27.04 gogak----------------Gosia----------26----------36---- ---CH-----XXX----19.04 mini93-----------------Asia----------20---------37--- -----DZ-----2873--- 19.04 angelak----------------Ania----------32---------37---- ---CH------XXX---XXX Mandarynkowa92----Adriana------21---------36-------CH -----XXX----18.04 Judys002-------------Judyta-------21----------40------ -CH-----3830....23.03 blackeyed8888------Sandra-------23---------38---------DZ- -----XXX---04.04 PaOlcia.94--------Paulina -------19-----DZ *R*O*Z*P*A*K*O*W*A*N*A* małaMI16------------XXXX ........16.........30....----.DZ.......XX ....31.05 OlgaOlcia............Olga..........28..........27..---DZ......426.....16.06 aaa Dodalam kazdej po tygodniu :) U nas dzisiaj w nocy bylo -12 st... Tragedia, nie pamietam takiej temperatury w marcu :( blackeyed8888 wspolczuje Ci kochana, trzymaj sie - juz niedlugo. Jak dzis temperatura, spadla? Jak sie czujesz? Judys002 czyli w razie co w przyszlym tyg beda wywolywac? Czy jednak cc?

Tak kochana będą wywoływać a co do cc to jak nie będę mogła urodzić to tak to będzie cc ale wolała bym normalnie urodzić :) no ale został tylko tydzień ;p

Cześć... po nocy, jak po wojnie.... temperatury juz nie mam ale gardło boli. Tabsy mam daalej brać- pomagają swędzi mniej, ale nadal;/ Ogólnie czuję się strasznie osłabiona- jakbym wstała po ciężkiej grypie- i przyznam, ze nie mam siły wstać z łóżka... mała się rusza... mam delikatne bardzo sporadyczne skurcze- ale niech sie nie rodzi bo chyba nie dam rady....

blackeyed mów tam do dzidziusia, żeby się nie spieszylo jeszcze z wyjsciem :* wspolczuje Ci, ze sie tak meczysz :( widzę że te koncowe tygodnie ciazy u kazdej z nas średnio wyglądają.. Ja dziś się stracha najadłam w nocy. O 5 obudziłam się żeby iść do toalety, jak wróciłam to co chwila miałam napięty, twardy brzuszek. Do tego doszły dziwne kłucia na dole.. trwało to około godziny, wystraszyłam się nie na żarty.. To raczej nie były skurcze, ale naprawdę dziwne uczucie..

Cześć:*** U mnie bez zmian- leżymy- zdychamy, drapiemy się... tylko temperatura pod kontrolą:) Paolcia??-jak często zmieniasz małej pieluszki? Czy pierwszy karmienie bolało? Judys gdzie Cię wcięło??:D Rodzisz?? Mnie szlag trafia codziennie odbieram kilka telefonów z tym pytaniem- tak jakbym chciała ukryc ten fakt przed rodziną... wkurzają mnie tylko;p

Hej kochane nie nie rodze tylko mam takue ciężkie dni bardzo jest mi zle plakac mi sie chce nie mam sily moj mi syfi nie daje rady juz po nim sprzątać! !!!! :-( chce mi sie lezec odpoczywax a nie moge bo w kolko cos :-( głowa mnie boli nie wiem czy ja chora się nie robię :-( Mam ochote isc na wiosenny spacer a tu dupa zima zima i jeszcze raz zasrana zima :-( brzuch mam tak wielki ze ledwo chodzę boze jeszcze 6 dni i sie go pozbede o niczym innym nie marze ! :-( Fajna jest ciąża do 8miesiasac a od 8do konca to jedna wielka tragedia! :-(

Gość nielegalna2330
Judys A moze masaz sutkow Ci pomoze?tak 20 minut probuj je masowac....powinna akcja porodowa ruszyc:) ja ide na planowane cc 4.04:) też juz calkiem nie dlugo.

hej ... Blackeyed - pieluszki małej zmieniam jak sie obudzi zawsze przed jedzeniem bo po jedzieniu moze zwymiotowac jak sie ja troszke potrzepie;) (czyli tak co 3 ,4 godzinki) a pierwsze karmienie niby bolało niby nie bo jest ssac to nie boli ale brzuch boli bo sie macica zwija tak jak bys miała taki silny okres ale po paru dniach ustepuje ... Judys - ja tak miałam 2 dni przed porodem nie miałam na nic sił głowa mnie bolała nie dało sie z nikim dogadac wszystko mnie wpieniało ... Nielegalna - Judyta juz tego sposobu próbowała tez jej o tym mowiłam ale nic jej to nie dało ;) Moja mała dzisiaj normalnie dała nam pospac tylko raz w nocy sie obudziła i tak to spała od 8 do 00.30 i od 1 do 6 rano wyspałam sie ;) grzeczna nie płacze oby tak dalej ;) xx a jak tam u Was?

No próbowałam i nic wypiłam parę herbatek malinowych i nic ;p Małemu dobrze w brzuszku ale ja już ledwo na nogach się trzymam naprawdę jestem taka skołowana itp że masakra ;p cały dół mnie boli już jakieś 3 tydzień ale jeszcze 6 dni ;p i pewnie 31 dadzą mi kroplówkę i na Wielkanoc prezent ;p hehe to mnie jeszcze tylko trzyma przy życiu bo normalnie tylko sobie w głowę strzelić tak się czuje ! może jakaś depresja ale nieeee... przecież czekam i nie mogę się doczekać synusia mego :)

Gość nielegalna2330
Judys,wierze Ci ze zmeczona i td....uwierz mi ja tez czekam na cc jak na zbawienie tylko ze mi zostało dluzej niz tobie ,bo przytule swoje dzieciatko po swietach. 1 ciaze tez probowali mi rozwiazac przez wywolowanie po 42 tyg.ale nic to nie dalo i o 4 rano zrobili cc......drugij raz szlam na planowane cc w 38 tygodniu i 1 dzien. a teraz jestem strasznie niecierpliwa...czekam i czekam ..odliczam dni,godziny,minuty......wiesz ja bardzo się stresuje ,poniewaz u mojej coreczki jest torbiel na jajniku.....chce aby juz sie urodzila i rozpoczac leczenie,chociaz doktor mi mowila ze ta torbiel moze sama sie wchlaniac....to jest pocieszające dla mnie....no ale coz ...co bedzie to bedzie...byle do rozwiazania:)

blackeyed masz termin w sumie za półtora tygodnia.. obyś już niedługo się rozpakowała :) Judys wiem, ze jest ciezko, ale Ty chociaz wiesz kiedy bedziesz miała maluszka przy sobie.. na pewno wiekszosc o ile nie każda z nas chciałaby wiedzieć :) bedzie dobrze. PaOlcia Twoja dzidzia wie jak sprawić, żeby mamusia była wypoczeta :) pozazdroscic! nielegalna Oby z córeczką było wszystko w porządku :* już niedługo będziesz ją tulić:) Ja dziewczyny mam dziwne bóle często, co parę godzin, czasami kłuje mnie w podbrzuszu właśnie jak na okres, ale nie mam żadnych skurczy! Nic, zero! Pomału wariuje, zostało ponad 3 tyg. do terminu, chciałabym jednak już po świętach mieć to za sobą.. i coraz bardziej boję się porodu sn :(

Hej kochane a ja chyba się przeziębiłam bo tak mnie gardło boli i głowa że nie wstaje z łóżka żeby szybko to ode mnie poszło ;p jeszcze troszkę i każda z nas będzie miała malucha przy sobie zobaczcie dopiero zaczęłyśmy pisać (28 tc) a paolcia juz mam perełkę przy sobie :)

Hejka, ja niestety ostatnio ani się nie wysypiam, ani nie odpoczywam, bo mój maluch strasznie kopie od jakiś kilku dni. Podobno ma być duży i może to mu nie pasuje, że w brzuszku ma tak mało miejsca.. jutro idę na wizytę to się dowiem co i jak. Mamm jeszcze pytanko co do becikowego. Jakie zaświadczenie trzeba od lekarza wziąć?

becikowego to wydaje mi sie ze tylko wypis ze szpitala i akt urodzenia dziudzisa noi musisz miec pesel i zameldowanie a na to sie czeka 3 tygodnie..., a noi jakies zaswiadczenie od swojego ginekologa prowadzacego ciaze...

Mandarynkowa92 musisz miec zaswiadczenie od lekarza ze jestes pod opieka przynajmniej od 10 tyg ciazy. A moj maly z kolei jest ostatnio bardzo cichy... Jak zazwyczaj ruszal sie rano i wieczorem bardzo intensywnie tak od jakiegos tygodnia po kilka razy sie przekreci, wyciagnie i cisza. Dzis rano naliczylam az (!) 5 ruchow - potem bylam w miescie wiec juz nie liczylam. Dzwonilam do przychodni, moj lekarz bedzie przyjmowal od sr do pt, potem prawdopodobnie juz nie bo pani z rejestracji powiedziala ze nie chca tam takiego nieodpowiedzialnego lekarza co sobie nie przychodzi do pracy. Wiec najpewniej bede musiala zmienic bo prywatnie nie chce do niego chodzic. Teraz czekam do srody, zadzwonie upewnic sie ze przyszedl i pojde na wizyte w czwartek albo w piatek, mam nadzieje ze wynik wymazu juz bedzie. PaOlcia.94 karmisz malutka tylko piersia czy podajesz tez mm? Bo cos wczesniej wspominalas ze dawalas jej butle? Judys002 nie daj sie chorobie, lez w lozku i odpoczywaj a na pewno szybko minie. Jak ja bylam przeziebiona to lekarz pozwolil mi brac Rutinoscorbin i plukac gardlo Septosanem i szybko pomoglo, moze sprobuj?

teraz tylko piersia jak miałam za malo pokarmu to musiałam dokarmiac ale teraz sie ustabilizowało... ale odciagam i czasem daje z butli zeby tez umiała na wszelki wypadek bo nigdy nic nie wiadomo. ( modyfikowane raz na 3 dni mozna dac );}

Alez nam sie tutaj cichutko zrobilo... Chyba wszystkie juz jestesmy zmeczone ciaza. No i pogoda tez nie nastraja optymizmem :( PaOlcia.94 a mala spi w swoim lozeczku czy z Toba, duzo razy je w ciagu dnia i w nocy? Jestes na jakijs specjalnej diecie? Przepraszam ze tak dopytuje... Judys002 jak u Ciebie, trzymasz sie?

Dzień Dobry!!! U mnie bez najmniejszych zmian- poza tym, że wróciły uciążliwe i silne bóle kręgosłupa....swęęęęęędzi...;(;(;( w czwartek mam 39tc.... czekamy... Paolcia- a ile ciuszków dziennie zużywasz?? :D jestem ciekawa jaki masz zapas i czy wyrabiasz- bo ja cały czas drżę czy mi wystarczy hahahha jak się ma pępuszek Nikolki?? Krwawisz nadal?? Pierwsza kąpiel za Wami?- jak emocje?? Okropne jesteśmy ale jesteś 1 i jesteś NASZYM OKNEM NA ŚWIAT!!!!:***:D

Witajcie :-) Ja jeszcze sie mecze mnie tez skura swedzi malo tego przeziębienie mnie zlapalo. Siedze w domu na glowe dostaje odliczam dni dobrze ze mamusia jest ze mna rosolek mi bedzie robic mniam mniam ale tak ogolnie czuje sie jak spasla swinia rozstepy wyszly na brzuchu maly kopie tzn wygina sie bolesnie miejsca sobie znaleźć nie moge masakra jeszcze tylko 4dni i ide do szpitala... im blizej tym gorzej się czuję :-( wchodze 100razy dziennie do malego do pokoju i patrze sobie i dotykam Wszystkiego i sie doczekac nie moge :-) Wydaje mi się ze malo co dziewczynki wchodzą bo juz wycieczenie hehe ja bynajmniej chodzę czytam i sil nie mam zeby odpisac :-) takiflak z czlowieka w nocy zalatwiam sie z 10razy i mamalo tego wstaje o 6 rano i spac nie moge... masakra! Dzisiaj o 7 rano prasowalam sobie ciuchy....nawet nie ma co po sklepach chodzic bo juz wszystkie zwiedzilam :-)

Sisia- mała spi w łóżeczku (narzeczony chce zeby spałaz nami ale nie chce jej uczyc bo poźniej nic nie zrobie) z jedzieniem to tak w dzien je co 2 , 3 godzinki w nocy tak co 4 czasem 5 zalezy jak mała spi i czy zmeczona jest... dzisiaj nie spała od 6.30 az do 11.30 ogladała swiat ;) dieta to taka ze nie jem słodyczy chociaz ozna , noi bez smazonego i rzeczy wzdymajacych tak to wszystko jem chociaz troszke sie ograniczam bo chce szybko zrzucic kilogramy czekam tylko na pogode zeby wziac wózek i na spacerek Nie ma sprawy pytajcie o co chcecie... Blackeyed - powiem tak ciuszków to przebieram mała zawsze po kapieli czyli wieczorem pozniej nie przebieram no chyba ze przesika pampera w nocy albo sie ubrudzi jak je ale to moze 2 razy sie zdarzyło ... ciuszków wystarczy Ci napewno ... zawsze mozna przeprac w rekach i wyschna szybciutko... co do pepuszka to kupiłam jakis taki spray ale połozna powiedzieła ze po ty 2/3 dzieci ma zabiegi chirurgiczne bo pepek po prostu rozmaka noi kupiłam wódke i 3 razy dziennie wódka smaruje noi fatycznie coraz lepiej bo zaczyna odpadac... Krwawienie miałam przez jakies 4, 5 dni po porodzie teraz tylko mam taka brazowa wydzieline... wiec wszystko w jak najlepszym porządku , mała kapie codziennie wiec kapiel tez mamy za soba (lubi sie kapac nie płacze przy kapieli) emocje - hehe cieszymy sie bardzo ze swoim dzieckiem to jest całkiem inaczej niz z "obcym" odrazu czuje sie ta wiez i wywijasz dzieciatkiem jak chcesz wiesz ze krzywdy nie zrobisz... Judytko - trzymaj sie jeszcze masz kilka dni i bedziesz miała małego przy sobie (wspaniae uczucie);) co chcecie jeszcze wiedziec dziewczynki jestem do dyspozycji;)

Dziewczynki moje kochane ile przytylyscie juz ogółem????? Moja mamusia pojechala do domku spala u mnie dwie noce fajnie bylo zrobila pyszny rosół mi i mielone pyszne robi tak mnie rozpieszczala ze masakra :-) kochana moja :-) Macie rozstepy?

Kochana mecz z San Marino ogladamy hahahaah mnie sutki dzisiaj bolą....ale porodu ani widu ani słychu:) sie mała gadzina uparła i chce święta przesiedzieć:P a Ja tak zwlekam z szykowaniem i zwlekam:P Ale Ci zazdroszczę, ze ją już masz:D jakie to uczucie jak pierwszy raz popatrzyla Ci w oczy?? motylki pewnie?? odciągasz sobie pokarm do bytelki?? Ja mam ręczną pompkę:) Ile stopmni masz w pokoiku - bo u nas zalecaja między 16 , a 20 max.... i nie wiem co o tym mysleć...

Witajcie :-) u mnie coraz częściej skurcze, twardnienia brzuszka, klucie w podbrzuszu bo pleców.. Za 2 dni koncze 37 tc wiec ciesze sie ze dzieciatko donoszone :-) nocki tez mam ciezkie... Myslicie, ze na dniach sie rozpakuje????? Brzuszek mi tez troche opadl.. Stresuje sie kiedy nastapi TEN DZIEN i mecza mnie te dolegliwości.. Mala kopie jak szalona :) PaOlciu widac już nawet po samym Twoim pisaniu ze jestescie szczesliwi :) Dzidzia chyba na szczescie nie daje popalic co?:) zazdroszcze Ci kochana, mi sie corcia sni po nocach i nie moge sie juz doczekać zeby trzymac ja w ramionach.. :)