Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła Panna Młoda!

Jak urządzić wesele aby zwróciło się

Polecane posty

Hej kochane dziewczynki proszę o pomoc. Organizujemy wesele na 150 osób i chcemy aby wesele zwróciło się w postaći kasy czy prezentów. Proszę o pomoc może jakieś porady?? Jak wam to wychodziło? z góry bardzo dziękuje za info.

Gość sephia/
nie robić wesela to nie stracisz

Mam rodzinę jesteśmy oficjalnie 2 lata więc nie wypada robić ślubu potajemnie. Wesle musi być bo mamy taką tradycję w domu.

Gość ja mammmmmmmmmmm
Albo jestes taka glupia albo to prowo. Nagotuj bigou, postaw taczke z jablkami i wode z kranu, najlepiej u siebie na wiosce i wtedy sie zwroci.

Gość Figielka ....... .
Myślę, żeby zrobić tak, wynająć salę na pół godziny, w ogóle żarcia nie kupować, po tym jak goście dadzą prezenty, np. twoja koleżanka uruchomi urządzenie do wytwarzania sztucznego dymu i zacznie krzyczeć: POŻAR, POŻAR! Wszyscy zostaną ewakuowani, wy zgarniecie kasę, a prawie nic nie wydacie.

Gość sephia/
i tak sie rozwiedziesz jak wszyscy i po co ta sztampa?

Gość przed wejściem na salę weselną
sprawdzić koperty i wpuszczać tylko tych, którzy na to zasłużą, oczywiście w zaproszeniu wyraźnie zaznaczyć minimalną stawkę od barana :)

Gość po co 150 osób ?
tyle rodziny , znajomych ? bożeeee u mnie było 20 osób obiad w knajpie i aus

Gość czatowiczka:D
Wesele ci sie nie zwroci, chyba ze masz bogata rodzine lub wszystko bedziesz ciela po kosztach ale tak zadko sie da. Wiec lepiej nie rob wesela skoro robisz je po to rzeby sie zwrocilo a nie po to zeby cieszyc sie tym dniem. Mozesz tez wziasc tylko slub w kosciele czy tam urzedzie i tak jak w Stanach odrazu wyjechac na podroz poslubna.

Gość jestes gupia
.

Dla tego musi być wesele. Mamy oboje duże rodziny, pochodzimy z małej miejscowości i nasze rodziny są wielodzietne. Niewypada zapraszać wybranych, Sami nie zarabiamy Bóg wie ile i chcemy przynajmniej aby wesele zwróciło się

Gość zgłoś do usunięcia1
a na głupotę nie ma rady. Możesz zapytać przyszłego męża, jeśli jest w miarę mądry. ":)

Nie rozumiem? Oboje podjeślimy decyzję

nie zwróci się, chyba, że zrobisz ognisko i podasz colę z kiełbasą na patyku.

Gość wieś śpiewa i tanczy
PANNA URZĄDZA WESELE HEHEHE

Gość ka ta li na
nie masz nawet najmniejszych szans, żeby wesele Ci sie zwróciło. Przy organizacji wesela jest ogrom wydatków. Oczywiscie z części z nich można zrezygnować, ale to jest tylko cięcie kosztów. Goście dają różne prezenty/koperty. Jeden da Ci 1000 zł za dwie osoby, drugi da 150 zł, a trzeci komplet ręczników za 80 zł. Nie masz na to wpływu i nie masz nad tym kontroli. Ja robiłam wesele w zeszłym roku wesele na 110 osób - kasa, którą wyjęlismy z kopert to nie było nawet połowa tego, co wydaliśmy na wesele. Jeśli głowną myślą wesela jest to, żeby sie zwróciło to w ogóle je sobie daruj, bo wesele to świętowanie ślubu, zabawa, spotkanie z rodziną, a prezenty i kasa powinny być tu najmniej ważne. Inaczej kiepską sobie wystawiasz opinię.

Gość moggardo dryff
A czy macie tradycję, żeby wesele się zwróciło? Czy to taka nowa inicjatywa?

właściwie patrząc inaczej to dziewczyna będzie sie w małżenstwie liczyć kasę i niewydawać na lewo i prawo

Gość gość
Tanie wesele można zrobić oszczędzając na jedzeniu. Pamiętajcie jednak, aby nie oszczędzać zbytnio na muzyce. Ja na swoje wesele zamówiłam DJ i nie byłam zadowolona. Warto jest zamówić zespół ! U znajomych grał www.discoband.pl