Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Frankaaa666

RATUNKU! POMÓŹCIE!!!

Polecane posty

Witam! Proszę o szybka odpowiedź. Uprawiałam sex z facetem i doszlo do wytrysku we mnie. Od 5 lat biore tabletki antykoncepcyhe. Problem polega na tym, ze od kilku dni przyjmuje antybiotyk i nie mam pewnosci, czy anty dzialaja prawidlowo. Mniej wiecej za 2-3 dni powinnam dostac okresu. Proszę napiszcie, czy powinnam połknąć tabletke "72 po" ?

Gość ale bym ci
dla świętego spokoju weź

Jeśli uda Ci się w ciągu tylu godzin dostać do ginekologa żeby Ci przepisał recepte na nie to weź ;) Ile trwa twój cykl?

Nie ma szans... nie kupisz tego bez recepty. Powiedz mi kiedy miałaś swoją ostatnią miesiaczkę, ile trwa Twój cykl i kiedy się kochałaś. Co do tych tabletek to bardzo rzadko lekarze ją przepisują ponieważ uważają, że to tabletka wczesnoporonna. Niestety...

Dzieki temu, ze biore anty to okres mam regularnie, czyli 24 dni temu. Uwazam, ze nawet jesli mialoby dojsc do owulacji to jest juz dawno po, bo kochalam sie dziś. Strasznie sie boje ;(

Długość cyklu w dniach Owulacja zazwyczaj występuje w dniu 26 10-14 dzień cyklu 27 11-15 dzień cyklu 28 12-16 dzień cyklu 29 13-17 dzień cyklu 30 14-18 dzień cyklu 31 15-19 dzień cyklu 32 16-20 dzień cyklu 33 17-21 dzień cyklu 34 18-22 dzień cyklu 35 19-23 dzień cyklu 36 20-24 dzień cyklu 37 21-25dzień cyklu 38 22-26 dzień cyklu 39 23-27dzień cyklu To dobra tabelka ;) 26,27,28... oznacza długość cyklu a np. 10-14 to dzień, w którym masz owulacje. Myślę, że Ty już dawno temu miałaś i nie masz się czym martwić :)

Gość lumpka wina
chyba jestes b mloda bo schizujesz. Po pierwsze bierzesz pigułki. to hormon, szybko przenika do krwiobiegu. Mam nadzieje, ze nie połknęlaś obu leków naraz. Jesli nie to nie ma obaw. Poza tym przy pigułkach nie ma znaczenia faza cyklu, jeśli przesatniesz je brac to bedzie owulacja, tak samo jesli przestana dzialac. ale antybiotyk nie znosi działania pigułek, o ile nie było wymiotow, biegunki i jesli nie połykalaś obu jednocześnie

SleepingSun To tyle co możesz nam na forum powiedzieć? :D Jak wykazałaś się już swoją wielką wiedzą to usuń się :D

Gość czarnaxxx
jejku jak bierzesz tabletki tyle czasu to w życiu nie zajdziesz w ciąży nawet gdybyś chciała pewnie

Jagodzianka1 bardzo Ci dziekuje za odpowiedz, bardzo mi to pomoglo, choc w dalszym ciagu sie boje. A co jesli ten antybiotyk (biseptol) osłabia działanie tabletek anty? Dodam, ze przez caly cykl lekko plamiłam nie wiem czemu.

oczywiście, że antybiotyk wpływa na działanie tabletek antykoncepcyjnych (a dokładnie na ich działanie). kolejna niedouczona. proszę, kompromitujcie się dalej :D

widać Twoja koleżanka była podobnego pokroju intelektualnego. i dni płodne jej wypadały przy 17 tabletce :D

Kto powiedzial, ze podczas brania tabletek? Czytaj ze zrozumieniem. Pisalam, ze skoro biore tabletki to do owulacji dojsc nie powinno.

widzę, że zaczynasz mniej więcej rozumieć jakie głupoty piszesz. więc będę taka dobra i napiszę że po 1. podczas brania tabletek nie ma czegoś takiego jak dni płodne i nie płodne. 2. antybiotyk wpływa na metabolizm estrogenów - zabezpieczamy się podczas kuracji i 7 dni po 3. jeżeli organizm nie dostaje odpowiedniej dawki hormonów to do owulacji może dojść natychmiast.

Ok teraz pytam serio bo może po prostu miałam złą wiedzę... Czyli jeśli np. ja bym brała x czasu tabletki i np. nie wykupiłabym następnego opakowania od razu tylko np. po 2 dniach i w trakcie tych 2 dni bym się kochała to mogę zajść w ciąże? Pytam bo nie wiem. I tak nie biorę tabletek bo nie mogę ale chcę wiedzieć czy dobrze rozumiem