Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Taka jedna :)

praca w Polsce..

Polecane posty

Go艣膰 g艂upia baba chce kocha膰
No ja tez mam znajomych co siedza za granica, chlopak co ledwo zdal mature, teraz konczy splacac kredyn na dom, drugie dziecko w drodze i poza tym ze pracuja na zmiane z zona - jedno nocki drugie w dzien - to zyja sobie calkiem spokojnie... Maja po 27-28 lat. Ale mimo wszystko... obcy kraj nigdy nie bedzie Twoim domem :( Dla mnie 偶膮dna praca nie jest wstydem... jak ju偶 m贸wi艂am te偶 zaczyna艂am w taniej sieci贸wce na kasie - taka kolej 偶ycia :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
@g艂upia baba chce kocha膰 No to wygl膮da na to, 偶e ta twoja firma nie jest z艂a, jednak takich nie jest wiele :( Kolega dosta艂 si臋 do firmy informatycznej (jednego z tych zagranicznych kolos贸w) jako tester oprogramowania i zarabia艂 marne grosze. Do tego zatrudniali ludzi tylko z w艂asn膮 dzia艂alno艣ci膮, 偶eby im taniej wysz艂o. @ Taka jedna :) Ja nie p艂aci艂am za studia, m贸j facet te偶 nie. Nie pr贸bowa艂a艣 i艣膰 na pa艅stwowe? Jak cie nie sta膰 dosta艂aby艣 stypendium socjalne (za moich czas贸w to by艂o ok 300 z艂) Do tego naukowe jak si臋 postarasz... Teraz mam unijne wi臋c jest znacznie wi臋cej.

Udost臋pnij ten post

Tak...Nie musisz wyje偶d偶a膰 za granice 偶eby pracowa膰 dla obcokrajowc贸w...Zreszt膮 niech Ci kole偶anka powie:P MO偶e i ta jej "korporacja" ma dla 艣ciemy jak膮艣 polsk膮 nazw臋 cho膰 w膮tpi臋 bo to deprywuj膮ce dla du偶ego kapita艂u to w istocie z pewnosci膮 nie nale偶y do polak贸w:) Wi臋c si臋 nie martw i nigdzie nie wyje偶d偶aj...Ju偶 nied艂ugo b臋dziesz zapierdala艂a na zmywaku w centrum warszawy s艂uchaj膮c jak kole偶anka z kororacji udaje w rozmowie z prezesem swoim by艂ym kochankiem, 偶e nigdy polskiego nie umia艂a...Pierdole co za hipokryzja. Ty m贸wisz o ojczy藕nie? jebane rz膮dy pocz膮wszy od pierszej prywatyzacji wyprzedaj膮 wszystko zagranicznym macherom a Ona za chwile napisze, 偶e jest patriotka;)

Udost臋pnij ten post

Ale kurwa niedoczekanie...Bombe mo偶na zmajstrowac z byle czego:) Smacznego 偶ycz臋:P

Udost臋pnij ten post

A za stypendium socjalne wynajmiesz pokoj lub oplacisz rachunki - zalezy jakie masz plany na przyszlosc... Moim zdaniem dobrze jest godzic studia z praca, chociazby wlasnie po kilka godzin w tygodniu - w weekend czy wieczorami, studia nie sa az tak meczace zeby nie mozna bylo tego pogodzic, ja tez studiowalam dziennie na publicznej uczelni i dalo sie przezyc :) Powiem Ci, ze firmy do ktorych trafialam byly skrajnie rozne, od korpo po maly biznes prywatny, ale to wszystko kwestia ludzi, jak trafisz na normalnych to i p艂aca jest godziwa... ale nie znam osoby ktora w korporacji zarabia mniej ni偶 4000 netto (z premi膮) miesiecznie - oczywiscie sa miesiace ze nie dostaniesz premii a sa takie ze dostaniesz 12000 :) nie wliczam tu branzy FMCG bo tam to jedziesz na podstawie 1400 i modlisz sie o przezycie w firmie kolejny miesiac :)

Udost臋pnij ten post

A co ma patriotyzm do poszukiwania pracy? Ja moge pracowa膰 i u 呕yda, Niemca, murzyna, araba, nigdy nie by艂am rasistk膮.

Udost臋pnij ten post

Kurde mloda jestem, nie chce wchodzic z wami w konflikt bo napewno macie wieksze doswiadczenie.. korporacje, duze firmy itd..- pomarzyc sobie moge.. nie jestem ze wsi, potrafie poszukac czegos odpowiedniego, to nie taki duzy problem jak dla osob mieszkajacym poza granicami miasta (wies) .. ale ja po prostu nie chce.. jak mam zarobic 1500zl to wole wyjechac do Niemiec Czy Anglii.. zaplacic za mieszkanie, za zywnosc i zostanie mi 3razy wiecej.. a wiem, ze mam taka mozliwosc.. mam taka mozliwosc.. ale ja jestem uparta, mam swoje podejscie i swoje mysli.. i teraz ich zaluje.. bo mys;lalam, ze pokaze wszystkim, ze zaczne tu pracowac i zarobie dosc by sie utrzymac.. pomylilam sie.. jade do tych co mieli racje.............................. za granice..

Udost臋pnij ten post

g贸n nie wiem jaki masz problem emocjonalny :) ale ja nie ucze sie niemieckiego do mojej firmy :) umiem angielski a mimo to mowie po polsku - nawet z prezesem moim bylym kochankiem bo to Polak i nie byl Prezesem w mojej firmie i jak zapewne wymysliles sobie w glowie nie przyjal mnie do pracy bo poszlam znim do lozka :)) niestety ciezko jest pracowac dla Polakow bo oni placa tak jak kolezanka mowila - najnizsza krajowa, albo i nie bo dadza umowe zlecenie i sajo nara :) chociaz pracowalam raz dla Prywaciarza i placil dobrze :) ale mial kase i nie pracowal juz dla niej tylko dla jakis swoich idei i ambicji, wiec chetnie nam wyplacal jak sie nalezalo :)

Udost臋pnij ten post

Mi膭GWA 偶yd贸w nie polecam - mia艂am nieprzyjemno艣膰 pracowa膰:)

Udost臋pnij ten post

A to ma wsp贸lnego 偶e w imie 艂adnie brzmiacego has艂a globalizacja"" robi sie tu trzeci 艣wiat z ulgami podatkowymi dla tych kt贸rzy ich nie potrzebuja i kszta艂tuje si臋 sytuacje ekonomiczna tak 偶eby sprzyja艂a obnizaniu koszt贸ww pracy. Chuj kogo obchodzi bezrobocie itd. naroi艂o. Nie ma rodzimej produkcji bo i po chuj. Tu i tak tylko resztki si臋 opycha. Tu ma by膰 azyl dla jebanych koncern贸w z pierwsze艅stwem w ka偶dej za艂atwianej sprawie i zaplecze taniej si艂y roboczej. A banda wystraszonych je艂op贸w pcha sie na studia, za kt贸re te偶 oczywi艣ciie trzeba zap艂aci膰 w nadzieii 偶e si臋 za艂api膮 do tego przekr臋tu.

Udost臋pnij ten post

Piszecie tutaj o duzych pieniadzach..o korporacjach.. 4000tys.. a co o ludziach, ktorzy zarabiaja grosze na kasach? moga pomarzyc o takich pieniadzach..

Udost臋pnij ten post

g贸n - zgadzam si臋 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Taka jedna, ale nie znam osoby ktora od razu zarabialaby 3000-6000 tysiecy... trzeba sie wspinac powolutku, im pozniej zaczniesz tym dluzej to zajmie.. w kazdej pracy tez zdobywa sie nowe znajomosci, jak pracowalam na kasie to jeden Pan zgubil portfelik taki w ktorym mial tylko mase gotowki i karte kredytowa - oczywiscie jak znalazlam to powiedzialam o tym kierowniczce ktora juz na moich oczach prawie zaczela dzielic pieniadze miedzy nas - nie pamietam juz ile tego bylo, ale nigdy wczesniej nie widzialam takiej gotowki - mialam wtedy 19 lat :) - jak sie jej postawilam to oczywiscie sie obrazila, ale do rzeczy - zadzwonilam do banku zeby powiadomili pana ze u nas zgubil ten portfel, chwile to trwalo ale chyba jeszcze tego samego dnia przyjechal do nas i zapytal kto znalazl ten portfel itd. Poprosil mnie wtedy na bok i chcial mi dac znalezne itd. ja oczywiscie nie wzielam ani zlotowki wiec Pan podal mi swoja wizytowke i powiedzial ze jak bede kiedys potrzebowala pomocy, takze jesli bym szukala pracy bo widzi ze jeszcze wszystko przede mna to zebym sie do niego zglosila... wiec pewnie jakbym chciala i jeszcze miala gdzies wizytowke to moze udaloby sie starac o prace w tej firmie - oczywiscie wizytowke zgubilam ale to nie wazne - chodzi o to ze codziennie moze sie zdarzyc cos co zmieni Twoje zycie, trzeba tylko w to wierzyc :)

Udost臋pnij ten post

A jak ma Ci polak zap艂aci膰 duzo jak nie ma uk艂ad贸w i pieni臋dzy 偶eby lobbowa膰"" dla siebie w sejmie ulgi podatkowe i przeg艂osowywanie praw, kt贸re by mu sprzyja艂y? Zreszt膮 chuj mnie to obchodzi. I tak nied艂ugo nie zostanie tu kamie艅 na kamieniu....

Udost臋pnij ten post

Taka jedna ja tez pracowalam na kasie! I to calkiem niedawno.. w ciagu 6 lat wskoczylam na poziom zarobkow srednio 6 razy wiekszy to chyba duzo :)

Udost臋pnij ten post

Tak tylko poda艂am jako dow贸d oboj臋tno艣ci wobec pochodzenia ;) Tak tez s艂ysza艂am, 偶e na tle 艣wiata Polacy to dusigrosze. Prawie jak 呕ydzi :D Niemcy tez do rozrzutnych nigdy nie nale偶eli, ale u nich s膮 inne stawki. Dla Niemca danie komu艣 napiwku 2 euro to mniej jak dla Polaka 2 z艂. A co do wyjazdu to ja zdecydowanie zach臋cam, bo w Polsce z ka偶dym rokiem jest gorzej - wy偶sze podatki, du偶a inflacja, co chwil臋 jaka艣 firma bankrutuje. Kiedy艣 ogl膮da艂am Cejrowskiego i m贸wi艂, 偶e w Panamie przyk艂adowo za polsk膮 emeryture mo偶na wynaj膮膰 chat臋 nad oceanem i op艂aci膰 pomoc domow膮, kt贸ra za ciebie wszystko zrobi. :D

Udost臋pnij ten post

g贸n tu sie zgadzam, otwieraja 2000 biedronek, 150 reali i innych gowien, zatrudnia ludzi za 1300zl na zlecenie, podatki wywioza a nasi prezydenci miast bciesza sie bo sprzedali grunty, cos dostali pod stolem i siebie i swoje dzieci juz dawno ustawili... na cud nie ma co liczyc wiec trzeba samemu isc do oprzodu i jeszcze uwazac na haka ktorego nam podstawiaja :)

Udost臋pnij ten post

Tak oczywi艣cie. To wszystko to s膮 ludzie honoru, ucziwi do b贸lu i sp臋dzaj膮cy p贸艂 偶ycia w ko艣ciele. Ty pewnie w swojej pracy te偶 stosujesz takie zasady i w 偶yciu nikogo nie oszuka艂a艣 ani nie doprowadzi艂a艣 do ruiny w imi臋 kilku z艂ot贸wek tudzie偶 przej臋cia cz臋艣ci rynku...Nie ma rozdwojenie ja藕ni....Pewnie oszcz臋dzacie na pr膮dzie w biurze bo Twoja aurealo 艣wieci tak jasno, 偶e pogasili nawet 艣wiat艂a uliczne bo byly niepotrzebne...Byc mo偶e nawet elektorownia odkupuj臋 od Ciebie troch臋 enrgii ale 偶e jeste艣 taka 艣wi臋ta to puszczasz im to preferencyjnych cenach;) Jasne

Udost臋pnij ten post

MiAGWA ... ja to bym nawet pojechala do Hiszpanii i sprzedawala drinki pod palm膮 kokosow膮 jakbym mia艂a pewno艣膰 ze to mi zapewni spokojne zycie.. nie potrzebuje smartfon贸w, mp8 playerow (czy tam jeszcze wyzszych bo juz nie wiem nawet jakie sa), playstationow mov贸w i innych.. chce spokoju i jak w Panamie mog艂abym go miec to bym pojechala.. ale jedno jest pewne - spokoju w niemczech pracujac w sklepie czy sprzatajac nie zaznam.. dlatego siedze tu :)

Udost臋pnij ten post

g贸n :)))) tak wla艣nie jak mowisz :)

Udost臋pnij ten post

@Taka jedna ty chyba masz mylne poj臋cie o moich finansach - wcale nie jest kolorowo. Prawda napsia艂am 4000 ale to jest 艂膮cznie z mmoim ch艂opakiem. Ja mam ponad 2000 stypendium na pa艅stwowych, bezp艂atnych studiach, dlatego radzi艂am ci si臋 kszta艂ci膰. Niestety za rok ko艅cz臋 i nikt mi nie da ani z艂ot贸wki, a nie ma bogatych rodzic贸w ani znajomych, kt贸rzy mi pomog膮.

Udost臋pnij ten post

I jak pi臋knie si臋 to wpasowuj臋 w atmosfer臋 "zdrowej" konkurencji i d膮偶enia do sukcesu:) Po co skupi膰 sie na poleprzeniu sytuacji gospodarrczej skupic na produkcji i obni偶eni jej koszt贸w podstawowych towar贸w jak mo偶na handlowa膰 pierdolonym z艂omem z tajwanu i szmatami z chin osi膮gaj膮c 50 krotne przebicie? A wszak偶e to 艂ykn膮 bo mamy staerowany mentalnie kapitalizm, kt贸ry nakazuje nabywac takie atrybuty 艣wiadcz膮ce o sukcesie osobistym itd itp..Nie chce mi sie. P贸藕no juz.

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny mozecie mi tu pisac o znaleznych o tym i o tamtym ale zarobki zarobkami.. ja chce zarobic cos konkretnego, zeby mi na przyszle zycie starczylo.. zeby nie brac kredytow i zebym nie miala zadluzen.. a co ja moge w Pl ? nic ! moge robic od rana do wieczora tak samo jak za granica za podwojna,potrojna stawke.. i byc zadowolona z zycia.. mieszkalam przez 3 ms w niemczech.. starczalo mi na wszystk, a dzis nie dosc,ze wracajac do pl zachowalam na nerwice to jestes nie stac mnie na leki.. koniec, dziekuje.. chcialam zostac z nadzieja, ze tu sie cos da zrobic.. ale g贸w** prawda!!! albo cos sie chce w zyciu osiagnac albo mieszkac w pl .. taki moj temat..

Udost臋pnij ten post

kr贸tko rzecz ujmuj膮c kole偶anko jeste艣 moim wrogiem...Chuj Ci w dupe i 偶eby艣 sie zarazi艂a jakim艣 kurestwem wenerycznym i na to zdech艂a. Pozdrawiam i jak co艣 wybuchnie w twoim pobli偶u to sobie mnie przypomnij:)

Udost臋pnij ten post

g贸n - tu poruszasz inny problem. Pewnie ogl膮da艂e艣 Zeitgeist, tam jak pamietam te偶 o tym m贸wili. 艢wiat jest nastawiony na obni偶anie cen kosztem jako艣ci. Nie liczy si臋, 偶e dostaniesz g贸wno. Stolik z dykty 艂adnie pomalowany sprzeda si臋 szybciej ni偶 taki z d臋bu, tylko dlatego, 偶e 1 kosztuje 50 z艂 a drugi 500.

Udost臋pnij ten post

Taka jedna ale kim TY bedziesz w tych Niemczech? Co bedziesz robic? Bo ja jakbym miala jechac na szmate do Niemiec to nawet za 2 tys euro bym nie pojechala, zeby po mnie Niemcy jezdzili jak po jakims gownie.. chyba nie przezylas tego o czym sie tyle mowi skoro uwazasz ten kraj za Eldorado.. oczywiscie zycze jak najlepiej ale nie wiem czy to takie ekstra aspiracje, kazdy by chcial zarabiac tyle zeby mial na wszystko i bez kredytow.. ale tak sie nie da ":)

Udost臋pnij ten post

Nic nie ogl膮da艂em ale mam m贸zg do kurwy n臋dzy..Czy Wy ju偶 jeste艣cie tak popierdoleni, 偶e uwa偶acie, 偶e jedyne pogl膮dy jakie mozna mie膰 to te kt贸re sie kupi艂o pod postaci膮 filmu na DVD tudzie偶 ksi膮偶ki lub gazety? Nic nie ogl膮dam sram na to. Nikt nie jest szczery i ka偶dy jak ja艣nie o艣wiecona i dobra niczym joanna dark (cho膰 ju偶 nie dziewica) kole偶anka wciska swoj膮 ciemnote i o dziwo wiekszo艣膰 to 艂yka jak dziwka kutasa i jeszcze my艣li, 偶e osi膮gn臋li jak膮艣 niesko艅czon膮 m膮dro艣膰 por贸wnywaln膮 chyba jedynie z proroczymi wizjami....

Udost臋pnij ten post

We藕 ju偶 id藕 popisuj si臋 i agituj gdzie indziej bo zaczynasz mnie denerwowa膰

Udost臋pnij ten post

@g艂upia baba chce kocha膰- Wiesz z t膮 szmat膮 to nie jest tak 藕le. Sama pisa艂a艣, 偶e pracowa艂a艣 w sklepie za 1200 z艂. T膮 szmat臋 w Niemczech te偶 mo偶na potraktowa膰 jako spos贸b na wybicie, popracuje rok, od艂ozy troche kasy, starczy jej na studia mo偶e w艂a艣n膮 dzia艂alno艣膰, mo偶e kursy j臋zykowe. A po roku pracy w 艃iemczech ma juz sta艂y pobyt, benefity z bezrobocia, mieszkanie socjalne...

Udost臋pnij ten post