Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Taka jedna :)

praca w Polsce..

Polecane posty

Gość głupia baba chce kochać
No ja tez mam znajomych co siedza za granica, chlopak co ledwo zdal mature, teraz konczy splacac kredyn na dom, drugie dziecko w drodze i poza tym ze pracuja na zmiane z zona - jedno nocki drugie w dzien - to zyja sobie calkiem spokojnie... Maja po 27-28 lat. Ale mimo wszystko... obcy kraj nigdy nie bedzie Twoim domem :( Dla mnie żądna praca nie jest wstydem... jak już mówiłam też zaczynałam w taniej sieciówce na kasie - taka kolej życia :)

@głupia baba chce kochać No to wygląda na to, że ta twoja firma nie jest zła, jednak takich nie jest wiele :( Kolega dostał się do firmy informatycznej (jednego z tych zagranicznych kolosów) jako tester oprogramowania i zarabiał marne grosze. Do tego zatrudniali ludzi tylko z własną działalnością, żeby im taniej wyszło. @ Taka jedna :) Ja nie płaciłam za studia, mój facet też nie. Nie próbowałaś iść na państwowe? Jak cie nie stać dostałabyś stypendium socjalne (za moich czasów to było ok 300 zł) Do tego naukowe jak się postarasz... Teraz mam unijne więc jest znacznie więcej.

Tak...Nie musisz wyjeżdżać za granice żeby pracować dla obcokrajowców...Zresztą niech Ci koleżanka powie:P MOże i ta jej "korporacja" ma dla ściemy jakąś polską nazwę choć wątpię bo to deprywujące dla dużego kapitału to w istocie z pewnoscią nie należy do polaków:) Więc się nie martw i nigdzie nie wyjeżdżaj...Już niedługo będziesz zapierdalała na zmywaku w centrum warszawy słuchając jak koleżanka z kororacji udaje w rozmowie z prezesem swoim byłym kochankiem, że nigdy polskiego nie umiała...Pierdole co za hipokryzja. Ty mówisz o ojczyźnie? jebane rządy począwszy od pierszej prywatyzacji wyprzedają wszystko zagranicznym macherom a Ona za chwile napisze, że jest patriotka;)

Ale kurwa niedoczekanie...Bombe można zmajstrowac z byle czego:) Smacznego życzę:P

A za stypendium socjalne wynajmiesz pokoj lub oplacisz rachunki - zalezy jakie masz plany na przyszlosc... Moim zdaniem dobrze jest godzic studia z praca, chociazby wlasnie po kilka godzin w tygodniu - w weekend czy wieczorami, studia nie sa az tak meczace zeby nie mozna bylo tego pogodzic, ja tez studiowalam dziennie na publicznej uczelni i dalo sie przezyc :) Powiem Ci, ze firmy do ktorych trafialam byly skrajnie rozne, od korpo po maly biznes prywatny, ale to wszystko kwestia ludzi, jak trafisz na normalnych to i płaca jest godziwa... ale nie znam osoby ktora w korporacji zarabia mniej niż 4000 netto (z premią) miesiecznie - oczywiscie sa miesiace ze nie dostaniesz premii a sa takie ze dostaniesz 12000 :) nie wliczam tu branzy FMCG bo tam to jedziesz na podstawie 1400 i modlisz sie o przezycie w firmie kolejny miesiac :)

A co ma patriotyzm do poszukiwania pracy? Ja moge pracować i u Żyda, Niemca, murzyna, araba, nigdy nie byłam rasistką.

Kurde mloda jestem, nie chce wchodzic z wami w konflikt bo napewno macie wieksze doswiadczenie.. korporacje, duze firmy itd..- pomarzyc sobie moge.. nie jestem ze wsi, potrafie poszukac czegos odpowiedniego, to nie taki duzy problem jak dla osob mieszkajacym poza granicami miasta (wies) .. ale ja po prostu nie chce.. jak mam zarobic 1500zl to wole wyjechac do Niemiec Czy Anglii.. zaplacic za mieszkanie, za zywnosc i zostanie mi 3razy wiecej.. a wiem, ze mam taka mozliwosc.. mam taka mozliwosc.. ale ja jestem uparta, mam swoje podejscie i swoje mysli.. i teraz ich zaluje.. bo mys;lalam, ze pokaze wszystkim, ze zaczne tu pracowac i zarobie dosc by sie utrzymac.. pomylilam sie.. jade do tych co mieli racje.............................. za granice..

gón nie wiem jaki masz problem emocjonalny :) ale ja nie ucze sie niemieckiego do mojej firmy :) umiem angielski a mimo to mowie po polsku - nawet z prezesem moim bylym kochankiem bo to Polak i nie byl Prezesem w mojej firmie i jak zapewne wymysliles sobie w glowie nie przyjal mnie do pracy bo poszlam znim do lozka :)) niestety ciezko jest pracowac dla Polakow bo oni placa tak jak kolezanka mowila - najnizsza krajowa, albo i nie bo dadza umowe zlecenie i sajo nara :) chociaz pracowalam raz dla Prywaciarza i placil dobrze :) ale mial kase i nie pracowal juz dla niej tylko dla jakis swoich idei i ambicji, wiec chetnie nam wyplacal jak sie nalezalo :)

MiĄGWA żydów nie polecam - miałam nieprzyjemność pracować:)

A to ma wspólnego że w imie ładnie brzmiacego hasła globalizacja"" robi sie tu trzeci świat z ulgami podatkowymi dla tych którzy ich nie potrzebuja i kształtuje się sytuacje ekonomiczna tak żeby sprzyjała obnizaniu kosztóww pracy. Chuj kogo obchodzi bezrobocie itd. naroiło. Nie ma rodzimej produkcji bo i po chuj. Tu i tak tylko resztki się opycha. Tu ma być azyl dla jebanych koncernów z pierwszeństwem w każdej załatwianej sprawie i zaplecze taniej siły roboczej. A banda wystraszonych jełopów pcha sie na studia, za które też oczywiściie trzeba zapłacić w nadzieii że się załapią do tego przekrętu.

Piszecie tutaj o duzych pieniadzach..o korporacjach.. 4000tys.. a co o ludziach, ktorzy zarabiaja grosze na kasach? moga pomarzyc o takich pieniadzach..

gón - zgadzam się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Taka jedna, ale nie znam osoby ktora od razu zarabialaby 3000-6000 tysiecy... trzeba sie wspinac powolutku, im pozniej zaczniesz tym dluzej to zajmie.. w kazdej pracy tez zdobywa sie nowe znajomosci, jak pracowalam na kasie to jeden Pan zgubil portfelik taki w ktorym mial tylko mase gotowki i karte kredytowa - oczywiscie jak znalazlam to powiedzialam o tym kierowniczce ktora juz na moich oczach prawie zaczela dzielic pieniadze miedzy nas - nie pamietam juz ile tego bylo, ale nigdy wczesniej nie widzialam takiej gotowki - mialam wtedy 19 lat :) - jak sie jej postawilam to oczywiscie sie obrazila, ale do rzeczy - zadzwonilam do banku zeby powiadomili pana ze u nas zgubil ten portfel, chwile to trwalo ale chyba jeszcze tego samego dnia przyjechal do nas i zapytal kto znalazl ten portfel itd. Poprosil mnie wtedy na bok i chcial mi dac znalezne itd. ja oczywiscie nie wzielam ani zlotowki wiec Pan podal mi swoja wizytowke i powiedzial ze jak bede kiedys potrzebowala pomocy, takze jesli bym szukala pracy bo widzi ze jeszcze wszystko przede mna to zebym sie do niego zglosila... wiec pewnie jakbym chciala i jeszcze miala gdzies wizytowke to moze udaloby sie starac o prace w tej firmie - oczywiscie wizytowke zgubilam ale to nie wazne - chodzi o to ze codziennie moze sie zdarzyc cos co zmieni Twoje zycie, trzeba tylko w to wierzyc :)

A jak ma Ci polak zapłacić duzo jak nie ma układów i pieniędzy żeby lobbować"" dla siebie w sejmie ulgi podatkowe i przegłosowywanie praw, które by mu sprzyjały? Zresztą chuj mnie to obchodzi. I tak niedługo nie zostanie tu kamień na kamieniu....

Taka jedna ja tez pracowalam na kasie! I to calkiem niedawno.. w ciagu 6 lat wskoczylam na poziom zarobkow srednio 6 razy wiekszy to chyba duzo :)

Tak tylko podałam jako dowód obojętności wobec pochodzenia ;) Tak tez słyszałam, że na tle świata Polacy to dusigrosze. Prawie jak Żydzi :D Niemcy tez do rozrzutnych nigdy nie należeli, ale u nich są inne stawki. Dla Niemca danie komuś napiwku 2 euro to mniej jak dla Polaka 2 zł. A co do wyjazdu to ja zdecydowanie zachęcam, bo w Polsce z każdym rokiem jest gorzej - wyższe podatki, duża inflacja, co chwilę jakaś firma bankrutuje. Kiedyś oglądałam Cejrowskiego i mówił, że w Panamie przykładowo za polską emeryture można wynająć chatę nad oceanem i opłacić pomoc domową, która za ciebie wszystko zrobi. :D

gón tu sie zgadzam, otwieraja 2000 biedronek, 150 reali i innych gowien, zatrudnia ludzi za 1300zl na zlecenie, podatki wywioza a nasi prezydenci miast bciesza sie bo sprzedali grunty, cos dostali pod stolem i siebie i swoje dzieci juz dawno ustawili... na cud nie ma co liczyc wiec trzeba samemu isc do oprzodu i jeszcze uwazac na haka ktorego nam podstawiaja :)

Tak oczywiście. To wszystko to są ludzie honoru, ucziwi do bólu i spędzający pół życia w kościele. Ty pewnie w swojej pracy też stosujesz takie zasady i w życiu nikogo nie oszukałaś ani nie doprowadziłaś do ruiny w imię kilku złotówek tudzież przejęcia części rynku...Nie ma rozdwojenie jaźni....Pewnie oszczędzacie na prądzie w biurze bo Twoja aurealo świeci tak jasno, że pogasili nawet światła uliczne bo byly niepotrzebne...Byc może nawet elektorownia odkupuję od Ciebie trochę enrgii ale że jesteś taka święta to puszczasz im to preferencyjnych cenach;) Jasne

MiAGWA ... ja to bym nawet pojechala do Hiszpanii i sprzedawala drinki pod palmą kokosową jakbym miała pewność ze to mi zapewni spokojne zycie.. nie potrzebuje smartfonów, mp8 playerow (czy tam jeszcze wyzszych bo juz nie wiem nawet jakie sa), playstationow movów i innych.. chce spokoju i jak w Panamie mogłabym go miec to bym pojechala.. ale jedno jest pewne - spokoju w niemczech pracujac w sklepie czy sprzatajac nie zaznam.. dlatego siedze tu :)

gón :)))) tak wlaśnie jak mowisz :)

@Taka jedna ty chyba masz mylne pojęcie o moich finansach - wcale nie jest kolorowo. Prawda napsiałam 4000 ale to jest łącznie z mmoim chłopakiem. Ja mam ponad 2000 stypendium na państwowych, bezpłatnych studiach, dlatego radziłam ci się kształcić. Niestety za rok kończę i nikt mi nie da ani złotówki, a nie ma bogatych rodziców ani znajomych, którzy mi pomogą.

I jak pięknie się to wpasowuję w atmosferę "zdrowej" konkurencji i dążenia do sukcesu:) Po co skupić sie na poleprzeniu sytuacji gospodarrczej skupic na produkcji i obniżeni jej kosztów podstawowych towarów jak można handlować pierdolonym złomem z tajwanu i szmatami z chin osiągając 50 krotne przebicie? A wszakże to łykną bo mamy staerowany mentalnie kapitalizm, który nakazuje nabywac takie atrybuty świadczące o sukcesie osobistym itd itp..Nie chce mi sie. Późno juz.

Dziewczyny mozecie mi tu pisac o znaleznych o tym i o tamtym ale zarobki zarobkami.. ja chce zarobic cos konkretnego, zeby mi na przyszle zycie starczylo.. zeby nie brac kredytow i zebym nie miala zadluzen.. a co ja moge w Pl ? nic ! moge robic od rana do wieczora tak samo jak za granica za podwojna,potrojna stawke.. i byc zadowolona z zycia.. mieszkalam przez 3 ms w niemczech.. starczalo mi na wszystk, a dzis nie dosc,ze wracajac do pl zachowalam na nerwice to jestes nie stac mnie na leki.. koniec, dziekuje.. chcialam zostac z nadzieja, ze tu sie cos da zrobic.. ale gów** prawda!!! albo cos sie chce w zyciu osiagnac albo mieszkac w pl .. taki moj temat..

krótko rzecz ujmując koleżanko jesteś moim wrogiem...Chuj Ci w dupe i żebyś sie zaraziła jakimś kurestwem wenerycznym i na to zdechła. Pozdrawiam i jak coś wybuchnie w twoim pobliżu to sobie mnie przypomnij:)

gón - tu poruszasz inny problem. Pewnie oglądałeś Zeitgeist, tam jak pamietam też o tym mówili. Świat jest nastawiony na obniżanie cen kosztem jakości. Nie liczy się, że dostaniesz gówno. Stolik z dykty ładnie pomalowany sprzeda się szybciej niż taki z dębu, tylko dlatego, że 1 kosztuje 50 zł a drugi 500.

Taka jedna ale kim TY bedziesz w tych Niemczech? Co bedziesz robic? Bo ja jakbym miala jechac na szmate do Niemiec to nawet za 2 tys euro bym nie pojechala, zeby po mnie Niemcy jezdzili jak po jakims gownie.. chyba nie przezylas tego o czym sie tyle mowi skoro uwazasz ten kraj za Eldorado.. oczywiscie zycze jak najlepiej ale nie wiem czy to takie ekstra aspiracje, kazdy by chcial zarabiac tyle zeby mial na wszystko i bez kredytow.. ale tak sie nie da ":)

Nic nie oglądałem ale mam mózg do kurwy nędzy..Czy Wy już jesteście tak popierdoleni, że uważacie, że jedyne poglądy jakie mozna mieć to te które sie kupiło pod postacią filmu na DVD tudzież książki lub gazety? Nic nie oglądam sram na to. Nikt nie jest szczery i każdy jak jaśnie oświecona i dobra niczym joanna dark (choć już nie dziewica) koleżanka wciska swoją ciemnote i o dziwo wiekszość to łyka jak dziwka kutasa i jeszcze myśli, że osiągnęli jakąś nieskończoną mądrość porównywalną chyba jedynie z proroczymi wizjami....

Weź już idź popisuj się i agituj gdzie indziej bo zaczynasz mnie denerwować

@głupia baba chce kochać- Wiesz z tą szmatą to nie jest tak źle. Sama pisałaś, że pracowałaś w sklepie za 1200 zł. Tą szmatę w Niemczech też można potraktować jako sposób na wybicie, popracuje rok, odłozy troche kasy, starczy jej na studia może właśną działalność, może kursy językowe. A po roku pracy w Ńiemczech ma juz stały pobyt, benefity z bezrobocia, mieszkanie socjalne...