Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak to będzie

wstydzę się zabrać chłopaka do domu

Polecane posty

mieszkam w domu na wsi. Moi rodzice mają nawet spore gospodarstwo, z tego się utrzymują. Że ja zawsze muszę sobie na siłę szukać problemów...Nie wydaje mi się, że w domu mam jakoś mocno biednie no ale raczej skromnie. On mieszka w mieście. Z tego co wiem to w dużym i ładnym domu.

Gość hyjdfgj
Rozumiem co czujesz. Miałam chłopaka bogatszego od siebie, jedynaka. Strasznie wstydziłam się tego , że pochodzę z rodziny wielodzietnej. Jesli ch łpakowi na Tobie zależy to nie będzie mu przeszkadzał twój dom :)

mam jakieś opory...nie wiem jak to będzie. mieszkamy 300km od siebie także będzie musiał u mnie spędzić cały weekend

podobną tzn?

no ja aż tak nie mam. A jak zareagowałeś? Przestraszyłeś się tego?

Gość i co maciek pewnie
jak zobaczyłes ta ruine to spertoliłeś

Gość lelum po lelum
Maciek i co przeszkadzalo ci to?

Gość wsiowababa
Ja też to przerabiałam:) Chłopaka nie zniechęcił mój skromny dom....teraz jesteśmy małżeństwem:)

Nie, bo wiedzialem mniej wiecej gdzie ona mieszka. Tzn nie za ruina, ale ogolnie zyli skromnie, po prostu dom wymagal ogolnego remontu - w tym znaczeniu. Bo tam ojca nie bylo po prostu. Przyjmowali mnie zawsze bardzo goscinnie, jej matka robila swietne obiady. Mi tam nic nie przeszkadzalo. Mysle, ze w tym przypadku jest podobnie. Problem jest w Twojej glowie, a facetowi jak na Tobie zalezy, to nie bedzie zwracal uwagi na takie rzeczy.

Pocieszające jest to co mówisz. Mój facet jest najmłodszy w domu, ma dwie dużo starsze siostry. Jest przyzwyczajony do całkiem innego życia...

mój dom jest w miarę ok. rodzice dbają o niego. ale i tak czyję sie z tym źle, że pochodzimy z rodzin o różnych statusach społecznych i finansowych.

U mnie w domu tez byl troche inny poziom zycia niz u nich tam, ale jak mowie: goscinnosc, uprzejmosc, dobre obiady i kolacje. Normalnie spedzalem tam weekendy i bylo super.

moi rodzice są bardzo gościnni i tolerancyjni - o to się nie boję. Nie wiem jak ona zareaguje na tą całą sytuację.

jak on zareaguje...

Zareaguje normalnie, przypomnisz sobie moje slowa. @dezinformatyk: sniadania jadam raczej lekkie, wiecej na wieczor;)

Gość KasiaPonia
Rozumiem Cie bo mialam to samo. Mieszkam w 50 metrowym mieszaniu w Pruszkowie. Stary blok, moi rodzice zarabiaja przecietnie. Spotkalam rok temu chlopaka ktory mieszka w Komorowie. Chlopak ma chalupe 500m2, saune, jacuzzi luksusowe auta.. Jak to zobaczylam to tak ciezko byli mi go zaprosic do siebie..On nawet pytal dlaczego nie poznal nikogo z mojej rodziny, Rozkleilam sie, powiedzialam prawde i juz tak rok razem:)

Gość lelum po lelum
zapros go do domu, i wtedy sie okaze co sie dla niego na prawde liczy

Gość KasiaPonia
Mojemy to wisi:) Nawet czasami sam wpada do mojej mamy na obiad:)

Gość a wg mnie to wygląda tak że
Dziewczyna z biedniejszej rodziny zwykle ma lepiej poukładane w głowie niż ta z bogatej. Nie ma wystrzelonych w kosmos oczekiwań, konsumpcyjnego stylu życia i nie jest taka leniwa. Biedniejsza rodzina to często zaleta, nie wada.

Gość KasiaPonia
To samo powiedzial moj chlopak kiedys:) Biegala za nia strasznie bogata dziewczyna jednak on wolal mnie

Gość pkt widzenia.
Bogata to tylko kłopoty. Hobby - shopping, ciuchy - markowe tylko, czas wolny - Malediwy i tym podobne potrzeby. Szkoda dla takiej czasu, by tyrać na jej luksusy których nie doceni, bo dostaje od rodziców za free. A lenistwo to typowa cecha takich, za to o wierność tak znudzonych luksusem trudno. Biedna przy takiej to skarb. Nawet książę z bajki wolał Kopciuszka.

pocieszające jest to co mówicie :)

Gość taki jeden facet 28
coś w tym jest . Moja kobietka pochodzi ze skromnej rodziny z mniejszej miejscowości i to co mi się w niej między innymi podoba to to ,że sama jest skromna , stara się nie jest pretensjonalna , nie zwiedziła pół świata i europy itp , nie wyjeźdzała na wakacje w alpy na narty ..tak samo jak ja. Więc możemy to odkryć razem i dla nas obojga to będzie fajne np 1 wyjazd w góry czy za granicę...a nie że ona wszystko wie ..a ja TAKI NIEOGARNIĘTY bo na nartach nie umiem jeździć ojej ;p

Gość taki jeden facet 28
o ile jeszcze przejdzie związek bogaty facet biedna laska o tyle zwiazek biedny facet bogata dziewczyna już nie ;]. Mowa tu o dłuższych związkach bo takie przelotowe to niema znaczenia.

mi nawet kiedyś powiedział, że jestem za skromna :P niestety nie mamy wpływu na swoje pochodzenie...z resztą ja bym nie chciała być kimś innm. tylko właśnie tak wiele rzeczy nas różni

nie wstydź się, nei ma czego :) kiedyś spotykałam sie z chłopakiem który mieszkał bardzoooooooo skromnie i to mnei wcale nei zraziło do niego :) normalni ludzie nie robią z tego problemu, a przecież chcesz by Cie lepiej poznał :)

z nami to było tak, że poznaliśmy się na czacie. Wydał mi sie miły, konkretny, wspólny język więc przeszliśmy na drugi etap, potem na kolejny ;) Na początku za wiele o nim nie wiedziałam, mowił, że pracuje w jakiejś tam firmie, ze mieszka jeszcze z rodzicami. Dopiero po jakimś czasie dowiedziałam się, że pracuje w swojej firmie, szukałam pracy on dyskretnie zaczął wypytywać czy umiem to i tamto i potem powiedział, że może mnie zatrudnić. Nie zgodziłam się, będzie lepiej jak sobie sama coś poszukam, na szczęście znalazłam. Potem musiał coś zabrać z domu a, ze zaproponował, że odwiezie mnie na pociąg i że to prawie po drodze było to widziałam jego dom. Duży i śliczny.