Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piekne imie

bardzo oryginalne imie

Polecane posty

Gość piekne imie

poszukuje bardzo ladne ,oryginalne,rzadkouzywaneimie dla coreczki Znacie jakies:)? Pozdrawiam

Gość jksgdwscilv
Kalina ;) śliczne i oryginalne.

Gość PIA za DORA
Gabriela

Gość gdzie on jest?
Jagoda;)

Gość qjwhdwhfoirjgerf
nadia

Gość dksjdsjkdfjkf
Kesja 🌼 piękne

Bogna, Zoja, było jeszcze parę ładnych u dołu listy imion, która tu gdzieś krążyła....

Gość piekne imie
Z calym szacunkiem ale Gabryska to nie jest rzadkie imie,Nadia tez nie ,a ni Jagoda Żywia faktyczne ....tez nie slyszalam Kalina to takie drzewo.:( Szukam imienia bardzo rzadkiego,kobiecego,wyjatkowego i pieknego:D

Gość piekne imie
Kesja to zgadzam sie rzadkie .

Gość a moze morze
Marcjanna- Marcysia Eunika Kleopatra Salomea

Gość dziwna sprawa ale
Urszula :) teraz rzadkie a jednoczesnie kobiece - oznacza niedzwiedzice, wiec kobiety o tym imieniu maja duzy potencjal na sukces zyciowy a jednoczesnie sa cieple i dystyngowane :)

Gość dziwna sprawa ale
Eunika? Salomea? Zabilabym mame jakby mnie tak nazwala :)

Gość a moze morze
i jeszcze Melisa

Gość dziwna sprawa ale
Pamietaj ze imie ma sie podobac nie tylko Tobie, wymyslanie dziwacznych moze doprowadzic do tego ze rowiesnicy beda sie smiali albo jako dorosla kobieta nie beda jej traktowac powaznie... moj kolega ma na imie Hugo - na spotkaniach biznesowych zawsze lekko sie z niego smieja...

Gość Ja też obstawiam...
Kalinę. Moja córka nosi to imię. Jest właśnie piękne, kobiece i delikatne. Tak na marginesie to nie drzewo tylko krzew jak już. No i ma piękne znaczenie :) KALINA Próbowano imię Kalina wyprowadzić z języka greckiego. Po grecku kalos , kal znaczy piękny, piękna, a kallimos - najpiękniejszy. Tylko dlaczego to imię nie jest znane nigdzie poza Polską? Kalina (tym razem po polsku) to ozdobny krzew z czerwonymi jagódkami. Kalina i kalinowy lasek często pojawia się w naszych ludowych baśniach i pieśniach. Krzewy kaliny rosną w wilgotnych lasach, gdzie, jak wierzyli dawni Słowianie, mieszkały duchy ich przodków. Kalina była rośliną magiczną i przypominała pannom o tym, że pora podtrzymać ciągłość rodu, czyli wyjść za mąż. Zgodnie z całą tą symboliką, Kaliny cenią sobie dostatek, wygody i piękno wokół siebie, nie lubią zaś zmian ani zbyt szybkiego tempa życia. Są z natury trochę konserwatywne - a może raczej wierne duchom przodków kryjących się w kalinowych lasach? W każdym razie trzymają się zasad przekazanym im przez matki oraz babcie i dbają o dobro swojego rodu. Są rzetelne i prostolinijne, w swym życiu nikogo nie udają - są po prostu sobą. Są praktyczne; potrafią dobrze wykorzystać to, co mają, zarówno materialne dobra, jak i własne zdolności. Dobrze się czują wśród antyków i staroci, w zabytkowych domach i wśród starych drzew. Bliska jest im tradycyjna rola kobiety w rodzinie i chętnie pozostawiają swoim mężczyznom zarabianie pieniędzy - same wolą zająć się ich wydawaniem (oczywiście pożytkiem i sensem). W imieniu Kalina wyczuwa się wibracje Wenus - stąd zamiłowanie do piękna, sztuki i ozdób - oraz drugiej planety, Saturna, który daje zmysł porządku i trwałości. Ale nie są też obce Kalinom romantyczne marzenia i tęsknoty, zaduma i nostalgia.

Gość 98iju7hygt
Z takich dziwnych imion podobają mi się np. Liwia, Berenika.

Gość a moze morze
Znam Eunike chodziłam z nią do szkoly mówiliśmy na nią Nika albo normalnie Eunika. To z Sienkiewicza moim zdaniem ładne i kobiece.

Gość dziwna sprawa ale
mam tez kolege Aureliusza - TRAGEDIA!

Gość a moze morze
a Kalina też fajne jak Kalina Jędrusiak

Gość dziwna sprawa ale
Kalina ładnie.. ale musi tez pasowac do nazwiska.. taka na przyklad KALINA KOWAL to jakies nieporozumienie ale juz KALINA DĄBROWSKA to jakos brzmi :)

Gość gdzie on jest?
Ksenia.

Gość barnej
Xenna

Gość a mi się podoba
Lilianna piękne imię :) drugie rzadko spotykane to Szarona

Gość piekne imie
Dziekuje za propozycje ,ale zadne z wymienionych imion mi sie nie podoba. To wszystkie imiona nie sa piekne ale to tylko moje zdanie.

Gość A mi się podoba
Łucja Bardzo przyjemne, ciepło brzmiące imię :)

Gość piekne imie
Lea podoba mi sie Dziekuje Kruszynka zo propozycje