Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skakanka....

Narkoza u dziecka

Polecane posty

Gość skakanka....

Mój synek za kilka dni przejdzie zabieg usunięcia 3 migdałka. Ma mieć narkozę. Strasznie się boję . Proszę napiszcie jak Wasz dzieci przeszły narkozę. Dziękuję

Za dużo Ci nie powiem, bo nie mam doświadczenia z dzieckiem, ale skoro Ci nikt nie odpisuje... Ja leżałam po usunięciu migdałow na oddziale, byłe też dzieci, które dobrze to znosiły.

Gość skakanka....
Dziękuję za odpowiedz)Mały ma 3,5 r.mam nadzieję że będzie dobrze.

Witaj Moja 5-letnia córka miała w ten piątek(11 stycznia) usuwany trzeci migdał.Zabieg odbył się w znieczuleniu miejscowym.Też się bałam..Ale wszystko poszło szybko i sprawnie.Córka po zabiegu spała 3 godziny a gdy się obudziła zapytała kiedy idziemy wyciąć migdałka.Nic nie pamiętała.Żadnej traumy.Wiadomo trochę ją po zabiegu gardło bolało ale dostała środki przeciwbólowe.Tego samego dnia wieczorem wróciłyśmy do domu. Twój syn ma mieć zabieg w znieczuleniu ogólnym.Rozmawiałam w wieloma rodzicami na ten temat.Ich pociechy bardzo dobrze zniosły narkozę.Nie ma powodu do obaw :)

Gość mój synek miał
dwa razy narkozę przy niewielkim w sumie zabiegu, ale jednak. Miał 3 i 8 miesięcy. Zniósł to bardzo dobrze. Za drugim razem było lepiej, bo wszystko było w prywatnej klinice i sama go zaniosłam na stół i byłam i przy zasypianiu i przy wybudzeniu. Za pierwszym razem mi go zabrał anestezjolog, bo to było w państwowym szpitalu, ale synek był malutki i nie bał się obcych, więc chętnie poszedł do niego. Przy wybudzeniu już byłam.

Moja córcia w wieku 4,5 lat miała usuwany trzeci migdał w znieczuleniu ogólnym. Narkozę zniosła dobrze , spała po zabiegu 3-4 h. Na sali był też chłopiec niecały rok starszy , który bardzo się szarpał ( trzymany przez 3 dorosłe osoby - wyrwał sobie wenflon). Była też młodsza dziewczynka niedosłysząca , która też była niespokojna. Wieczorem cała trójka tańcowała w sali i nie chcieli iść spać ;) Ale widoku dziecka wiezionego z sali operacyjnej (takiego dopiero co wybudzonego z narkozy)- nie zazdroszczę.

Gość mnnbv
Moja córcia (1 roczek) miała narkozę przy rezonansie magnet.Jest strasznie drobniutka a mimo to wybudziła się po 10 min,chociaż narkozę miał mieć na co najmniej 30 min.Musieli jej więc jeszcze dołożyć.Anestezjolog był zdziwiony że taka twarda jest .Myślałam że umrę ze strachu.A le na szczęście wszystko skończyło się dobrze,a mała po przebudzeniu miała normalną głupawkę:-)

Gość gfgfgkjk
Moja córa (1 roczek) miała narkozę przy rezonansie mag.Jest strasznie drobniutka a wybudziła się po 10 min chociaż miała być uśpiona przez co najmniej 30 min.Musieli jej więc jeszcze dołożyć .Anestezjolog był zdziwiony że taka twarda jest.A ja myślałam że umrę ze strachu.Na szczęście niepotrzebnie się bałam a mała po wybudzeniu miała normalną głupawkę;-)