Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem.. ..

nieprzyjemny zapach z pochwy

Polecane posty

Gość problem.. ..

zauważyłam u siebie ostatnio,że mam takie "krostki" czy coś w tym stylu, są w dużej ilości na moich wystających wargach sromowych mniejszych.. to na pewno nie jest choroba przenoszona drogą płciową bo z nikim nie współżyłam.. ponad to mam nieprzyjemny zapach z pochwy.. nie mogę isć narazie di ginekologa ponieważ nie mam chwilowo ubezpieczenia i pewnie bd tak jeszcze przez mieś.. a na prywatnie nie mam z czego.. mógłby ktoś coś doradzić?

Gość ginecolog
Ja Ci mogę doradzić, ale muszę zobaczyć zdjęcie.

Gość mkmki
idz do lekarza tak sie nie wyleczysz

Gość kup sobie masc
Clotrimazolum chyba 2 zeta i smaruj tym

Gość łodzianka1
Nieprzyjemny zapach z pochwy może świadczyć o infekcji, najlepiej by było jakbyś poszła na wymaz z pochwy, warto również zastosować probiotyk ginekologiczny, najlepiej dopochwowy, ponieważ szybciej działa niż doustny. Ja w takich sytuacjach wspomagam się invagiem, który utrzymuje w pochwie kwaśne środowisko i dzięki temu niekorzystne grzyby i bakterie nie rozwijają się. Jeżeli chodzi o wysypkę, to może to uczulenie na nowy proszek do prania lub płyn do płukania ubrań, kup sobie płyn do higieny intymnej i się nim podmywaj.

Gość agula8
nie sposób diagnozowac przez internet, mnie w takich sytuacjach pomaga clotrimazolum i lactovaginal na noc przez kilka dni. Ale nie koniecznie jest to to samo co u Ciebie.

Gość Betty Q
Lactovaginal dopochwowo, a na wargi sromowe mozesz nałożyc provag żel, hamuje rozwój bakterii i złagodzi dyskomfort.

Gość eRzecznik Polpharma
Witam, Na podstawie opisu nie można wykluczyć grzybicy, ponieważ zakażenie może się rozwijać u osób, które nie mają stosunków seksualnych ale te „białe kropki mogą być rozszerzonymi ujściami gruczołów. Do czasu wizyty u lekarza proponuję stosować delikatne, specjalnie do tego przeznaczone środki do higieny intymnej. Pozdrawiam, eRzecznik Polpharma eRzecznik Polphama to Ekspert, który odpowie na Twoje pytania dotyczące problemów grzybiczych i udzieli Ci profesjonalnej porady. Jeżeli masz więcej pytań do Eksperta zapraszamy na stronę: www.leczpaznokcie.pl

Gość sportsmenka4545
Nieprzyjemny zapach z pochwy może świadczyć o infekcji bakteryjnej, ale żeby to stwierdzić powinnaś udać się do ginekologa i zrobić posiew. Do czasu wizyty myj okolice intymne płynem z kwasem mlekowym oraz smaruj się provag żelem, który pomaga w utrzymaniu właściwego pH, nawilża i odświeża.

Gość lady bronka
nieprzyjemny zapach to zazwyczaj oznaka infekcji. możesz się ratować probiotykami, np. lactovaginalem dopochwowo, podmywać tantum rosa, ale chyba będziesz musiała iść do ginekologa, bo leki są na receptę.