Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bladatwarz

czy golicie sie tu i tam idac do ginekologa ?

Polecane posty

Gość bladatwarz

pytanie proste : czy idac na wizyte ginekologa golicie cipke? robicie to same czy chodzicie do kosmetyczki ? ;)

Gość nie uprawiam seksu z ginekolog
iem by specjalnie dla niego golić cipę:O

Gość a ja gole
zresztą golę się raz w tygodniu :P oraz przed wizytą u gina

Gość bladatwarz
a jak golisz ? cała na gladko ? :))

Gość ja przycinam na krótko
. ale nie gole jej na 0,nie jestem 5 latką.

Gość bladatwarz
troche sie wstydze isc nie ogolona , mimo wszystko...

Gość a ja gole
ja od kilku lat golę się cała, na gładko i jak tego nie zrobię, to się źle czuję i tyle

Gość Zingaro2330
ja gole.. nie chce mi sie nie raz strasznie ale mam wrazenie ze jak sie nie wydepiluje to wygladam nieestetycznie. Takie moje odczucie. Chcialabym dostac zrabke od gina za to golenie bo sama z siebie nie umialabym nie ogolic ;)

Gość a ja gole
Zingaro2330 - ja mam to samo :D:D

Gość Jesssiii ggg
Ginekologom to wsio ryba, czy macie tam zapuszczony busz, czy jesteście wygolone jak małe dziewczynki. Indywidualna sprawa, ale same sobie szkodzicie. Po coś to wasze owłosienie tam jest (ma chronić przed infekcją), gólcie się na zero jak chcecie, tylko potem nie biadolcie, że walczycie z grzybem pochwy:O Ja przycinam, tak na grubość nożyczek przy skórze i tak jest w sam raz, czuję się estetycznie, sexy, ale nie sztucznie... kiedyś się ogoliłam całkiem, to nie dość, że swędziało niemiłosiernie przy odrastaniu, to jeszcze nabawiłam sie zapalenia pęcherza (bo się zaziębiłam bez tego "futerka") A mój mąż mi kiedyś powiedział, że czułby się jak pedofil, gdybym całkiem się ogoliła;)

Gość Bądź sobą
Jesssiii ggg golę się od gimnazjum czyli jakieś 8 lat i nigdy nie miałam problemów... Żadnych związanych z tymi sprawami... Jak ktoś nie dba o higiene to złapie nawet nie goląc się wcale, a ty robisz to samo co my-jeśli chcesz się chonić w ten sposób nie powinnaś WOGÓLE się golić, bo włosy mają za zadanie zasłaniać właśnie te strefyy a ty jak się tak obcinasz to i tak odsłaniasz wszystko więc jaki jest sens??

golę się, ale nie specjalnie do ginekologa. golę się co kilka dni więc siła rzeczy jak idę do ginekologa to też jestem wygolona.

Ja bym się źle czuła, gdybym się nie ogoliła przed wizytą u ginekologa. Jest to dla mnie tak naturalne jak prysznic przed taką wizytą. Jak byłam przygotowywana do cesarki to podgalała mnie położna, która przez 20 lat odbierała porody i sama się do mnie śmiała, że teraz to i tak jest luz bo kobiety same dbają o siebie, ale jeszcze kilkanaście lat do tyłu to była masakra więc chyba wcale nie jest tak do końca obojętne lekarzowi czy położnej.

Gość powiem Ci tak.....
Jesssiii ggg - nie gadaj głupot. Golę sie na zero juz jakies 10 lat i tylko raz miałam infekcje grzybiczna i to po kapieli w jeziorze. Nie sądze aby posiadanie owłosienia mnie rpzed tym chroniło. Zapaleń pęcherza tez nie mam więc piszesz głupoty jakich mało. Włosów pod pacha tez nie depilujesz? w końcu po coś tam są. Włosy na nogach też. Niektore dziewczyny mają wąspik - tez maja go nie usuwac ? no bo przecież po cos te włosy tam są

Ja się golę zawsze i nie mam zamiaru się zapuszczać dla ginekologa. Zresztą chodzę do normalnego lekarza, który bzdury o owłosieniu łonowym chroniącym przed bakteriami wyśmiewa od dawna.

"nabawiłam sie zapalenia pęcherza (bo się zaziębiłam bez tego "futerka")" :D :D :D :D :D :D to co tym tam nosisz? futro jak niedzwiedz polarny, że cię chroni przed chłodem? :D :D :D

Zapalenie pęcherza u kobiet nie występuje dlatego, że nie posiadają zarostu tylko dlatego, że mają krótszy cały ten układ moczowy (nie wiem jak to profesjonalnie nazwać) niż mężczyźni.

Gość Bądź sobą
według mnie dla lekarza też jest różnica, czy kobieta jest ogolona czy nie, raz w ciąży jak mi się bardzo nie chciało nie goliłam się i się zapuściłam... i szczerze mówiąc pomimo tego, że się przecież podmywałam poczułam niemiły zapach i od razu do golenia więc jak lekarz zagląda do nieogolonej napewno coś czuje... Przecież tak samo jest z owłosieniem pod pachą-mojemu m pomimo prysznicy zawsze coś było czuć, odkąd zaczął się golić pod pachami nie ma tego "zapaszku"...

Gość Jesssiii ggg
Ginekologom to wsio ryba, czy macie tam zapuszczony busz, czy jesteście wygolone jak małe dziewczynki. Indywidualna sprawa, ale same sobie szkodzicie. Po coś to wasze owłosienie tam jest (ma chronić przed infekcją), gólcie się na zero jak chcecie, tylko potem nie biadolcie, że walczycie z grzybem pochwy:O Ja przycinam, tak na grubość nożyczek przy skórze i tak jest w sam raz, czuję się estetycznie, sexy, ale nie sztucznie... kiedyś się ogoliłam całkiem, to nie dość, że swędziało niemiłosiernie przy odrastaniu, to jeszcze nabawiłam sie zapalenia pęcherza (bo się zaziębiłam bez tego "futerka") A mój mąż mi kiedyś powiedział, że czułby się jak pedofil, gdybym całkiem się ogoliła;)

Jesssiii ggg Ja się golę na zero od paru lat i czuję się z tym wspaniale.Nigdy nie miałam żadnej infekcji.Nawet rozmawiałam o tym z moim ginekologiem i powiedział,że golenie miejsc intymnych niczym nie grozi.Rozumiem,że pod pachą i na nogach też się nie golisz?Po przecież te włosy po coś tak wyrosły...

Gdyby mój powiedział,że czułby się jak pedofil to bym go z domu wyrzuciła!Skoro takie myśli przychodzą mu do głowy,to znaczy,że ma coś nie bardzo z psychiką...:/

Gość Jesssiii ggg
Pod pachami golę się, nogi też, a cipke jak już napisałam, przycinam, także nie mam tam niewiadomo jakiego buszu, zarówno podczas porodu jak i póxniejszego lyżeczkowania nikt mnie nie golił. Głupio byłoby mi iść świeżo wygoloną do gina, przecież to jest widać, że się wczoraj goliłyście, oczywiście tak samo głupio iść z kilkudniową kolczatką :D także myślę, że tak jest w sam raz. Piszę tu tylko swoje zdanie, także proszę tu się nie oburzać, przecież napisałam wyraźnie, że mi to wisi :classic_cool:. To moja opinie, ja gdy ogoliłam się na zero - a było to zimą, to było mi tam zwyczajnie zimno i dostałam zapalenia pęcherza. Może wy jesteście bardziej hmmm "gruboskórne" albo zaprawione w boju - nikogo nie obrażając.... aha, grzybicy nigdy nie miałam, często kąpię się w jeziorach i chodzę na basen :)

Gość Jesssiii ggg
Pod pachami golę się, nogi też, a cipke jak już napisałam, przycinam, także nie mam tam niewiadomo jakiego buszu, zarówno podczas porodu jak i póxniejszego lyżeczkowania nikt mnie nie golił. Głupio byłoby mi iść świeżo wygoloną do gina, przecież to jest widać, że się wczoraj goliłyście, oczywiście tak samo głupio iść z kilkudniową kolczatką :D także myślę, że tak jest w sam raz. Piszę tu tylko swoje zdanie, także proszę tu się nie oburzać, przecież napisałam wyraźnie, że mi to wisi :classic_cool:. To moja opinie, ja gdy ogoliłam się na zero - a było to zimą, to było mi tam zwyczajnie zimno i dostałam zapalenia pęcherza. Może wy jesteście bardziej hmmm "gruboskórne" albo zaprawione w boju - nikogo nie obrażając.... aha, grzybicy nigdy nie miałam, często kąpię się w jeziorach i chodzę na basen :)

"Indywidualna sprawa, ale same sobie szkodzicie. Po coś to wasze owłosienie tam jest (ma chronić przed infekcją), gólcie się na zero jak chcecie, tylko potem nie biadolcie, że walczycie z grzybem pochwy" to są Twoje słowa...no to pytam dlaczego golisz włosy na nogach i pod pachami?Przecież po coś one tam wyrosły:/ A nie napisałam tego żeby się kłócić tylko troszkę mi ciśnienie podniosłaś:/Piszesz,że to tylko Twoja opinia,a jednak obrażasz te kobiety,które się golą.Nie widziałam żeby któraś BIADOLIŁA z tego powodu że się ogoliła i dostała infekcji...

Gość Jesssiii ggg
Mam pytanie do tych, które sie golą do skóry: wasi faceci tez się tam golą?

Gość Jesssiii ggg
Tak? To dlaczego na temacie "grzybica pochwy" jest tyle wpisów?

Gość To chodzcie tak zarośniete
a fuj jak mozna chodzić tak zarośniętym . Dżungla: D Wygolone jest bardziej zadbane miejsce intymne higienicznie. A jak ktoś ma od razu skojarzenia z pedofilią itp to tylko współczuć bo coś z głową ma nie tak. A fuj z buszem,dżunglą.

Gość To chodzcie tak zarośniete
a fuj jak mozna chodzić tak zarośniętym . Dżungla: D Wygolone jest bardziej zadbane miejsce intymne higienicznie. A jak ktoś ma od razu skojarzenia z pedofilią itp to tylko współczuć bo coś z głową ma nie tak. A fuj z buszem,dżunglą.