Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy też macie taki problem jak

czy macie problem z goleniem miejsc intymnych?chodzi o wargi sromowe,podrażnieni

Polecane posty

JW...bikini sobie golę tak, że zostawiam cieniutki pasek na środku, generalnie nie mam jakichś wielkich podrażnień, czasami kropki czerwone ale nie jakieś strasznie bolące, problemem jest bardziej to, iż nie jest to jednak skóra idealnie gładka (depilatorem okropnie boli więc odpada poza tym, zawsze skóra krwawi w tych miejscach jak próbuje depilatorem). no ale mniejsza z tym.....chodzi o to że chciałabym być zupełnie gładka również w okolicach warg sromowych...na większych wargach po kawałkach z obu stron też nie ma jakichś problemów, ale są przecież włoski też tak jakby trochę od wewnętrznej strony, gdzie zaraz skóra już jest bardzo delikatna bo przecież obok jest błona śluzowa....i to jest dla mnie masakra :( czy któraś też po prostu nie goli okolic warg sromowych dlatego, że nie może??? pierwszy problem u mnie jest taki, że nigdy nie dałam rady ogolić wszystkich włosków, zawsze coś wystaje tak jakby ze środka i to śmiesznie wygląda:/ a dwa...najgorsze.....nie wiem czy to podrażnienie od maszynki za każdym razem czy może dlatego że nie ma włosków i po prostu mam taki organizm że jednak tam trochę tych włosów musi być....bo zawsze od razu jestem zaczerwieniona od wewnątrz, pieczenie, czasem swędzenie :( szlag mnie trafia....jak patrze na te wszystkie laski z filmów erotycznych kurcze każda gładziutka, a ja się nie mogę tamtych włosków pozbyć bo od razu coś nie tak :( czy ma któraś z was podobnie? jak sobie z tym radzicie, żeby nie wyglądać śmiesznie....no bo przypuśćmy wzgórek łonowy ogolony np. z paseczkiem, wargi większe do pewnego momentu też po kawałkach, a na środku, znaczy się od wewnętrznej strony warg wystające wloski:/ a znowu jak całe wargi będą nieogolone to też śmiesznie wygląda...bo wzgórek prawie łysy....jak się golicie???

Gość GO lenie GO
ja żadnych :classic_cool:

Gość ZawszeCiekawaaa
Ja na zero maszynka. Fakt nie łatwo jest usunąć wszystkie wloski ale jakoś daje radę. Też mam później skórę podrazniona i piecze. Przechodzi po kilku godzinach. Może spróbuj kremem do depilacji. Przecież są specjalne do miejsc intymnych... Kiedyś miałam świetny ale niestety nie pamiętam nazwy

kremy do depilacji są właśnie do okolic bikini, jakbym sobie nim wargi posmarowała to na pewno na błony śluzowe przez przypadek by się dostało, nie wiem co by się stało bo ja mam ogólnie tendencje do podrażnień w tamtych miejscach i muszę strasznie uważać, prać bieliznę w proszku gdzie w składzie jak najmniej chemii, gatki tylko bawełniane itp...a i z reszta tam wszędzie na każdym kremie jest napisane żeby nie stosować w okolicach genitaliów i odbytu....kremu czasem używam ale tylko po bokach na wzgórku...

Gość mariolka z rana
ja nie robie takich cyrkow, gole tylko do trojkata , wloski wewnatrz zostawiam bo tez pozniej piecze swedzi krwawi ... nie ma sie co tak poswiecac:classic_cool: zreszta dobra minete malo ktory potrafi wiec w ogole sie nie oplaca :D 🖐️

mariolka z rana - przynajmniej mnie rozbawiłaś ;) tzn warg większych na zewnątrz w ogóle nie golisz?? tylko ewentualnie to co mogłoby wystawać poza bieliznę?? kurcze fakt my się poświęcamy a oni potrafią w dziurawych gaciach łazić :/

Gość Natalllkaa
Ja uzywam maszynki. Nic mi nie wystaje jakby "ze srodka" bo rozchylam wargami podczas depilacji i pozbywam sie tych włosków. Podrażnienń unikam smarujac się pózniej sudocremem.

Gość ergiuy
Też miałam problem z tymi podrażnieniami i radze sobie albo specjalnym kremem do depilacji miejsc intymnych, albo jak sie gole to zaraz po smaruje provag żelem. On jest co prawda do stosowania po kąpieli ale jako żel łagodzący po depilacji sprawdza sie super.

Gość Kibumka
Też mam ten problem. To śmiesznie wygląda ale co mam zrobić :/ Golarka zawiodła są chrosty czerwone miejsca ogólnie niezbyt to wygląda Moje domysły są takie że muszę się przestać golić golarką bo zrobię sobie krzywdę po prostu Dzisiaj byłam w rossmanie i zastanawiam się nad kupnem kremu vanity od bielendy. Kosztuje tylko 13 zł. Mam nadzieję że znajdziesz złoty środek. Życzę powodzenia:)

Czasami mi się zdarzyło i wtedy smarowałam sudocremem. Czasami pomaga też puder dla dzieci. www.100club.pl

Gość Doriska_zceim
Ja ze swojej strony mogę polecić trymery. Sama miałam spory problem z pozbywaniem się włosków w okolicach bikini. Obecnie trójkąt usuwam depilatorem co jest jeszcze dość bolesne bo używam go od stosunkowo niedawna. Trymera za to używam do warg również do włosków wewnątrz i jest to zupełnie bezbolesne i nie podrażnia skóry. Jego koszt to od 50 do 100zl ale zawsze mogłabyś spróbować. Jak dla mnie efekty rewelacyjne i wart swojej ceny