Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojony222222

Plastry antykoncepcyjne, a niechciana ciąża

Polecane posty

Gość Zaniepokojony222222

Witam mam pytanie chyba głównie do Pań. Niedawno odbyłem stosunek. Dziewczyna stosowała właśnie takie plastry i powiedziała, że jak chcę bez durexa to mogę. Niestety na czas nie wyciągnąłem penisa i niestety spuściłem się w środku. Dodatkowo dziewczyna była jeden lub dwa dni po okresie. Jaka jest szansa, że mogła zajść w ciążę. Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam

Gość Zaniepokojony222222
Mniej więcej wiem teraz sobie właśnie czytam. Czyli ogólnie jest mały współczynnik zajścia w ciąże przez dziewczynę, ale jednak jakiś jest.

Skoro blokowana jest owulacja to nie ma jak dojść do zapłodnienia. Tylko ważne jest aby plastry stosować prawidłowo.

Gość Zaniepokojony222222
Ale chciałbym się dowiedzieć, czy jeśli dziewczyna była po okresie to ta szansa zajścia w ciążę się jeszcze zmniejsza ?

Nie, nic się nie zmniejsza. U kobiety, która nie stosuje antykoncepcji dni po okresie nie są dniami niepłodnymi. Są to dni względnie niepłodne. Natomiast u kobiety, które stosuje antykoncepcję hormonalną, do której należy plaster, nie wylicza się dni płodnych, bo przy prawidłowym stosowaniu one NIE WYSTĘPUJĄ. A jeśli wystąpią to nie da się przewidzieć kiedy, bo zależy to od tego kiedy kobieta namieszała w stosowaniu.

Gość Zaniepokojony222222
No to będzie strach do czasu następnego okresu. Widać, że słaby ze mnie zawodnik bez prezerwatywy, już się na to nie dam namówić za cholerę. Do następnego miesiąca chyba posiwieję :(

Gość Zaniepokojony222222
Tak moja stała. Mówiła, że nie ma się czym martwić bo prawidłowo je stosuje, zmienia co tydzień itp.

Gość Zaniepokojony222222
Tym, że jednak doszedłem w niej, a jeszcze na razie na dziecko gotów nie jestem. I powiem szczerze coś do skuteczności tych plastrów mam wątpliwości, lepiej jednak byłoby i ja byłbym spokojniejszy jakbym nie doszedł w niej, ale trudno zobaczymy co będzie.

Gość Zaniepokojony222222
Tym, że jednak doszedłem w niej, a jeszcze na razie na dziecko gotów nie jestem. I powiem szczerze coś do skuteczności tych plastrów mam wątpliwości, lepiej jednak byłoby i ja byłbym spokojniejszy jakbym nie doszedł w niej, ale trudno zobaczymy co będzie.