Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekiem jest siatkówka.

Pęknięta kość 5 palca u nogi.

Polecane posty

Gość lekiem jest siatkówka.

W czwartek wychodząc z pokoju zawadziłam mocno małym palcem o futrynę ; l Słyszałam takie 'strzelenie' ale nie wiedziałam czy to palec czy futryna. W piątek rano pojechałam z rodzicami do lekarza, okazało się ze palec wybity i pęknięta kość na samym czubku ; /. Pani nastawiła mi palec, nie wiem jak bo się broniłam jak tylko mogłam ale jak już pociągła za tego palca to myślałam że rzucę w nią krzesłem. Okej, kość pęknięta jeszcze tak 'fajnie' ze jak lekko zegnę palca to czuję jak ta kość rozchodzi się na dwie połówki .. gipsu oczywiście nie mam bo nie zakładają na takie urazy. Co zrobić żeby ból był mniejszy ? Mam przykładać palca kapustą i różnymi maściami smarować a za 6 tygodni będzie ok , a raczej powinno być już ok. Chodzę do gimnazjum, jutro mama chce wysłać mnie już do szkoły ale nie rozumiem tego, ledwo chodzę, i chodzę jak stara babcia bo tak mi kazano -.- to płaczę co kilka godzin bo ból jest nie do wytrzymania. Nie mogę zostać podeptana ani nic takiego, a w szkole to raczej nie możliwe a siedzę z takim kolegą który lubi mnie deptać po palcach :( A na dodatek jeżeli coś będzie nie tak nie ma mnie kto odebrać ze szkoły bo nikogo jutro w domu nie ma do 14 ( lekcje kończe też o 14 ) ale wolałabym posiedzieć w domu niż umierać w szkole.. a nie chce rozwalić gorzej tego palca bo na początku lutego szykuję się wyjazd klasowy a w kwietniu mam wymianę uczniów na Węgry. Moja mama nie chce słyszeć o tym żeby nie iść do szkoły .. co zrobić ? Ja nie wytrzymam z tym bólem tam : /

Gość babazwozu...
idź do tej szkoły, pójdź do pielęgniarki (albo jakiegoś nauczyciela / dyrektorki), że nie wytrzymasz z bólu. zadzwonią po mamę, pewnie. pojedź jeszcze raz do szpitala i niech dadzą Ci zwolnienie, albo kule chociaż.