Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem nic

Załamana... :(

Polecane posty

Gość Nie wiem nic

No po prostu jestem załamana. Karmię piersią, córka nie ma unormowanych pór karmienia, nigdy nie wiem kiedy jej się zachce. Próbowałam rozszerzać dietę, na marne. Dałam dziś marchewkę - o dziwo zjadła. I wymioty... Nie wiem czy po tym czy ja coś zjadłam. Czesto miewa tez wysypki, nie potrafię określić po czym, no nie widzę zależności. Stolce brzydkie, czasem takie jak należy. Dzisiaj wymiotowała 5 razy. Płakała jeść, piersi puste. Wysłałam faceta po mleko, wracam, a mała się śmieje i wcale nie jest głodna... Nie rozumiem swojego dziecka. Mam dość karmień. Nie wiem o co jej chodzi. Nie wiem co zjadam nie tak, co podaję źle, na co ma uczulenie, czy w ogóle na coś ma...

Gość lilka555
a ile cOreczka ma?

Gość Nie wiem nic
4.5. Pediatra radzil rozszerzac diete.

Gość lilka555
z tego co wiem to dziecko karmione piersia ma rosszerzana diete kiedy ma 6 miesiecy, a na sztucznym mleku 4 mies.

Gość lilka555
ja swojemu rozszerzalam diete w 4 miesiacu, ale ja go od 3 miesiaca karmilam butelka. lekarze starszej daty tez wlasnie mowia o roszerzaniu diery w 4 miesiacu bo kiedys nawet i w 3 mies rozszerzano diete. no ale to tez zalezy od dziecka. moze jesz cos co ja uczula, np pomarancze?

Gość zonaKraka
Nie chcę się wymądrzać, bo sama wiem że każde dziecko jest inne, ale u mnie nie unormowało się samo, to ja musiałam jakiś schemat wprowadzić, z karmieniem, i później z drzemkami, spacerami... Jakby była głodna, raczej by jej się nie odwidziało, więc może źle rozumiesz jej marudzenie? Ja swojego przetrzymywałam, sprawdzałam wszystkie możliwe opcje- za duży hałas, światło, mokra pielucha, wystająca metka, czy nudzi się po prostu... Jak wiedziałam że nie jest głody, a chciał ssać to dostawał smoczek, a nie pierś. Fakt że jak już płakał i chodziło tylko o mleko, to dostawał szybciej, ale to tyle. Ile ma że rozszerzasz jej dietę? Od początku tak chaotycznie je? Jak masz dość karmienia, przejdź na butlę bo nerwicy dostaniesz... Co do wysypki- ma jakieś inne dolegliwości? Kupka która odparza, bóle brzuszka? Bo mój wysypkę miał głównie od obcego proszku do prania, czy po tym jak go przytulił ktoś wysmarowany balsamem do ciała itp., z żywnieniem niewiele wspólnego to miało.

Gość skad ja to znammm
Przechodzilam przez to samo, calodziennie karmienie cyckiem i nigdy nie wiedzialam czy chce jesc czy nie chce jesc, po czym krostki itp..., skoro wymitowala to przez jakis czas karm ją tylko piersią

Gość Nie wiem nic
Tak, tylko ze juz mi tyle na cycku dzis wisiala ze mleka brak... Bo zwymiotuje i glodna. I znowu to samo... A krostki ma tylko na buzi. Wlasciwie to taka jakby sucha skora. Zaczerwieniona... Nie jem nabialu, cytrusow, prawie nic nie jem. :/ Stolce ma raz jajecznicowate raz wsiakajace w pieluche, ale nigdy nie miala odparzen.

Gość Nie wiem nic
A na cycku to by wisiala najchetniej caly dzien.

Gość do załamanej
oj po pierwsze czy ty nie mylisz ulewania z wymiotami? Bo to 2 różne zasadnicze rzeczy:-/ Moja mała ma 5 miesięcy i też ma nieunormowany dzień więc przestań biadolić. Dzieci na piersi tak bardzo często mają. Bo to tak jest że przy piersi jest ciepło przyjemnie i dziecko nie raz po prostu nie doje bo zaśnie sobie;-) Później woła za pół godziny. A czasem się naje do syta. Nigdy nie wiesz ile zjadło w mililitrach czy to jest 120 czy 60. Czasem chce się po prostu poprzytulać i przy okazji coś tam podje sobie. Karmienie na żądanie i już. Na mleku modyfikowanym o wiele łatwiej o rozkład dnia bo widzisz ile zje i możesz prorokować czy starczy mu to na godzinę czy na 3. Ja też już zaczęłam rozszerzać dietę od jakichś dwóch tyg czyli jak mała skonczyła 4,5 miesiąca tyle że ja jako pierwsze wprowadziłam nestle sinlac i to strzał w 10:-) Zaczełam robić 85 i 5 płaskich stołowych i bingo. Uwielbia to. Narazie nic więcej nie wprowadzam ale czasem daje spróbować marcheweczki i też chyba polubi. To nestle daje 1 x dziennie butelką.

Gość Nie wiem nic
Moja mala nie chce butelki. Kurcze, moze tez sprobuje z tym sinlaciem.