Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula :(

Maseczka z cebuli..

Polecane posty

Błagam Was, powiedzcie mi, jak mogę pozbyć się nieprzyjemnego zapachu po maseczce na twarz z cebuli ? Normalnie praktycznie go nie czuć, ale pod wpływem wody czuć strasznie, a jutro mam basen... :( Próbowałam już chyba wszystkiego.. ;(

Gość emka_
pierwsze slysze o takiej maseczce :D niby na co jest dobra? a co z oczami? przeca ci sie wypalą

Właśnie wczoraj na kefeterii o niej wyczytałam w jakimś starym temacie. Dobra jest podobno na pryszcze, a na oczy nałożyłam okularki pływackie :D Ale teraz jest nieprzyjemny zapach.. :( Żałuje tego..

Gość emka_
no nie wiem, znalazlam takie coś. wiem, że chodzi o twarz ale może... " Natomiast zapach z dłoni usunie kąpiel rąk w słonej wodzie, a także zanurzenie ich w soku z cytryny lub w fusach po kawie. Natomiast dla osób, które często doprawiają dania cebulą, w sklepach z artykułami gospodarstwa domowego mogą nabyć specjalne mydełka metalowe, które posłużą przez długi czas."

Te mydełka nie wchodzą w gre, bo do jutra rana nie mogę już mieć tego zapaszku, bo mam basen :( Ze słoną wodą próbowałam i nic.. Sodą oczyszczoną, mlekiem, wodą z żelem do mycia twarzy, tonik i nic.. ;( Nigdy żadnych domowych maseczek...

Gość emka_
no to faktycznie, śmierdzaca sprawa. została nadzieja, że do jutro zejdzie ;)

Gość emka_
albo zaparz kawe przestudz i przemyj

Dzięki Emka, ale właśnie przetarłam sobie twarz amolem ( tak porządnie) to przynajmniej cebulą nie śmierdzi tylko takimi ziołami (miętą itd.) tylko ciekawe na jak długo ;D Jak to nie podziała, to spróbuję z tą kawą xD

Gość emka_
powodzenia