Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ESPRESSO 1

kogo dziecko lub moze ktos z was jest uczulony na PENICYLINE

Polecane posty

Gość ESPRESSO 1

MOJA CORKA 7 STYCZNIA SKONCZYLA BRAC ANTYBIOTYK PIERWSZY W ZYCIU MIALA ZAPALENIE GARDLA I DOSTALA AMOXYCILINE I OD 7 ZACZELO BOLEC GARDLO POTEM TAKI KASZEL DOSZEDL ALE NIE MECZACY ZBYTNIO A OD 2 DNI WYSYPKA DZIS STRASZNA TERAZ NA WIECZOR DALAM JEJ WAPNO I WYSMAROWALAM FENISTILEM CZY TO MOZE BYC UCZUENIE NA TEN ANTYBIOTYK? I PO TAKIM CZASIE OD PODWANIA? 7 DNI?

Gość wbrew pozorom te opowieści
tak. to może być reakcja alergiczna. rzecz w tym, ze często występuje ona z opóxnieniem - już po odstawieniu leku. warto z dzieckiem iść do lekarza.

Gość ESPRESSO 1
NO TO JUTRO I TAK JUZ SIE WYBIERAM BO TA WYSYPKA DZIS JUZ MNIE PRZERAZIA I TAK NAGLE DZIEKI BARDZO MYSLALAM ZE UCZULENIE ODRAZU WYSTEPUJE PO PODANIU A ONA 7 DNI BRALA TEN LEK

Gość miiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ja mam odrazu ( po jednym dniu) wysypkę na dłoniach i stopach po kilku dniach schodzi mi skóra. Jak byłam dzieckiem podejrzewali u mnie szkarlatyne a okazała się ze to uczulnie na penicyline

Gość Fiołkowa Mama
moja mama ma, ale dostaje dosłownie od razu, w mgnieniu oka reakcję. Kiedyś prawie by się udusiła :-( Na szczęście bylo to w szapitalu, więc szybko zadziałali, nie wiedziała ze jets uczulona nawet!

Ja jako dziecko miałam wstrząs jakiś tam,nie pamiętam.Od tamtej pory jeśli miałam jakiś antybiotyk, to bez peniciliny.Wszędzie mam oznaczone uczulenie na penicilinę na czerwono.Synek raz dostał amoxicilinę i nic mu nie było.

Ja jestem uczulona. Tylko ze u mnie to objawia sie prawie "zejściem z tego świata". Klasyczny wstrząs anafilaktyczny. Szczerze wątpie, aby działanie antybiotyku objawiło się z takim opóźnieniem, jeszcze po zakończeniu kuracji (zrozumiałabym w 2 dniu jej trwania). Jednak nie jestem lekarzem i moge sie mylic. Jak jutro pójdziesz, prosze daj znac co lekarz powiedział. Jestem naprawdę bardzo ciekawa. Zdrówka dla córci :)