Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezdecydowana123

Nie umiem podjąć żadnej decyzji!! - Sposoby ?

Polecane posty

Gość Niezdecydowana123

Hello, wszystkim. Ostatnio odkryłam w sobie pewną wadę, która pojawia się absolutnie wszędzie, w każdym dziale mojego życia i muszę przyznać, że przeszkadza mi w życiu. Mianowicie nie potrafię podjąć żadnej decyzji. A przynajmniej nie potrafię się zdecydować i muszę długo kontemplować nad tym co wybrać. Zaczyna się to od najmniejszych decyzji typu - jaka potrawę wybrać w restauracji, po ważne decyzje zawodowe. Zauważyłam to moje wahanie w kilku dziedzinach życia. Co jest też dość dziwaczne, bo np jak wybieram w co się ubrać to nie mam takich problemów. Czy którą drogą pójść, czy do jakiego sklepu wejść. Ostatnio nie mogłam się zdecydować czy iść na spotkanie z pewnym mężczyzną czy nie. Postanowiłam jakoś nad tym popracować, ale nie wiem jak. Może ktoś doradzi jakieś ćwiczenia. Jak to mówią " Nie żałuje się działania, ale nie zdecydowania" Jak mogę stać się bardziej zdecydowana ?

Gość bybuch
że co? przeszkadza ci myślenie przed decyzją

Gość Niezdecydowana123
Przeraża mnie moje niezdecydowanie, mój tok myslenia wtedy jest paniczny, wszyscy wybrali danie w restauracji a ja nadal nie wiem co chce... I usiłuje szybko coś znaleźć i nie wiem czy jestem zadowolona w ostatecznym rozrachunku z podjęcia takiej a nie innej decyzji. Zastanawiam się nad mailem, podejmuję decyzję czy napisać tak czy inaczej, wszystko czas zabiera. Drażni mnie to , że nie potrafię się zdecydować. Nie mogę sobie kupić torebki bo nie wiem którą. Chce mieć wybór, ale jak jest więcej niż 3 to już koniec świata...

Gość Niezdecydowana123
Jakieś sposoby ?