Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yoss

Co mi jest?

Polecane posty

Gość Yoss

Mam. Stany lękowe, brazowawy śluz z pochwy, pobolewanie z prawej strony brzucha u dołu, wzdęcia, dreszcze gorace i zimne. Wszystko z różnym natężeniem od 3 miesiecy.

Gość jakiego kremu uzywasz
jak sie odzywiasz?

Gość Yoss
Ostatnio kiepsko, za dużo jadlam.

Gość obserwatorka forum
Najpewniej masz pasożyty, zbadaj się w tym kierunku. Zmin też diete i porawa bedzie. Poczytaj ten temat, pisali tam o tym wiele razy. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5417405&start=1890 "Miałam: Zaparcia, cuchnące, częste gazy, bulgotanie, burczenie w brzuchu, wzdęcia, odbijanie po posiłkach, refluks, bóle żolądka, bóle krzyża pleców, częste oddawanie moczu, każdego dnia plułam flegmą (wzmagało się to po cukrze), nadwrażliwość na zapachy, tendencja do tycia, chore zatoki, częste infekcje gardła, powiększone migdały, dyskomfort w jamie brzusznej, problemy w strefach intymnych, nalot na języku, śmierdzący oddech, zaburzenia trawienia, śluz w stolcu, stolce ołówkowe, bobkowe, swędzenie w okolicy odbytu, swędzenie pod pachami, swędzenie głowy, łupież, nadmierna potliwość, uczucie braku powietrza, swędzenie nosa, oczu, ospałość brak energii, napady lęku, nerwowość, zawroty głowy, mdłości, przewlekła irytacja,zmienność nastroju,napady paniki, płaczu,brak koncentracji,trudności w skupieniu uwagi,trudności w zapamiętywaniu, zaburzenia snu, kompulsywne objadanie się, myśli samobójcze, natręctwa, ogólnie bardzo zły stan psychiczny, no to chyba tyle, pewnie o czymś jeszcze zapomniałam. "

moze masz troche jelita nadwyrezone. jesli chodzi o sluz to nie jestem pewna, ale musisz przede wszystkim ustabilizowac trawienie. sugerowalabym zrobic sobie dzien czy 2 glodowki gdzie bedziesz pilam bardzo, bardzo duzo niegazowanej wody, a pozniej starac sie jesc same warzywa, z owocow jedynie kiwi czy grapefruity. i co dzien siemie lniane.

Gość chyba Masz problemy z wątrobą
Mogę Tobie poradzić na to roślinę Ostropest Plamisty. Zaszkodzić nie zaszkodzi. Podobno jest bardzo dobre te zioło. Kup najlepiej w ziarenkach i miel dziennie łyżeczkę w młynku do kawy. Masz takie objawy możliwe że z wątroby.

Gość Yoss
Dziękuję. Najtrudniej mi z lękami o moje życie, które nie są medycznie uzasadnione. Mam 2 dzieci i jestem już tym umeczona do granic...

a masz pobolewania po lewej stronie pod zebrami tak bardziej?

Gość Yoss
Ból jest raczej wędrujący

Spróbuj jeść dziennie na czczo Ostropest Plamisty. Nie zaszkodzi a podobno jest bardzo dobry na wątrobę. Jeżeli Cie boli po prawej stronie to to chyba z wątroby. Sam na dniach będę kupował Ostropest Plamisty bo mnie czasami boli wątroba. Dużo kiedyś piłem alko, więc pewnie z tego i z ciężkiego jedzenia. Ostropest Plamisty najlepiej kupować w ziarenkach i sobie samemu mielić łyżeczkę w młynku do kawy.

Gość Yoss
Tylko dodam że właśnie doleczam grzybicę pochwy i odbytu oraz chemoroidy.

jak wedruje to znaczy ze raczej cale jelita sa w kiepskiej formie :/ stany lękowe są czasem efektem zatruć, więc niewykluczone, że to jest powiązane. kiedyś czytałam też o tzw. czekoladowych upławach gdy z wyrostka robaczkowego się przedostaną treści do wnętrza brzucha, to one potem w tej formie są usuwane z organizmu. nie wiem na ile to prawda, bardzo dawno temu w jakimś nie wiem czy piśmie medycznym czy książce odnośnie tematów medycznych to wyczytałam... a jesli bol najbardziej na dole, w podbrzuszu, to albo jajniki, albo wlasnie jelito grube. ostropest oczyszcza przede wszystkim wątrobę, więc nie wiem czy tak naprawdę jest sens, bo ja bym tutaj powiedziala ze z jelitami jest problem. tak jak mowie - glodowka (oczywiscie jak bys sie zle poczula to wiadomo ze przerwac glodowke i cos zjesc trzeba) a potem warzywa. warzywa, mozna kasze. i woda, woda i jeszcze raz woda, minumum 2 l dziennie na poczatku szczegolnie. i koniecznie kup sobie jakis probiotyk typu multilac czy solgar - zapytaj w aptece o taki, ktory ma najwiecej typow bakterii. siemie lniane dobrze pic zmieszane z wodą (pol szklanki na lyzke siemienia) z rana na czczo. unikaj slodyczy, bialego chleba, ziemniakow, ryzu bialego (brazowy mozna), alkoholu - szczgolnie na poczatku tej "kuracji" do picia zamiast kawy polecam kawe inke - przynajmniej ma blonnik. chociaz lepsza woda, albo mięta - tez bardzo dobrze wplywa na trawienie. na poczatku postaraj sie ograniczyc mieso, a jesli juz jesz, to raczej ryby, ew. drob. i oczywiscie warto sie przejsc do lekarza, szczegolnie jesli zobaczysz, ze sie pogarsza.

Gość pani A P
mam podobne objawy oprócz tego śluzu i mam obzarstwo lub jadłowstręt na przemian dodatkowo mam silne mdłości do zwariowania nie rzadko mam wymioty zawroty i bóle głowy drżenie ciała lęk strach uczucie umierania kołatanie serca zrobiłam już badania krew kał jutro wynik i dalej pikuję do lekarza już byłam u lekarza dużo wczwśniej bo rzygałam tydzień czasu wyszło coś nie tak na usg byłam w szpitalu całą dobę na kroplówkach i puścili mnie twierdząc że to strucie a tu hooja objawy coraz częściej się ujawniają z podwójną siłą z tego zrobiłam badania jakie tylk są możliwe wykupilam pakiet ubezpieczenia prywatnego żeby zrobic wszystkie badania zaczęłąm od krwi potem mam kardiologa neurologa gastrologa endokrynologa bo wszystko mnie boli najbardziej dokucza mi kołatanie sserca i mdlości

Gość doktorowa :]
Twoje stany lękowe są ściśle powiązane z problemami ze strony układu pokarmowego. Podejrzewam, że masz grzybicę ogólnoustrojową-poczytaj o tym koniecznie w necie.

Gość YOSS
Bardzo Wam dziękuję za każdą wskazówkę. Wierzę, że mi się uda opanować sytuację! Czeka na mnie moja rodzina, a ja czekam z utęsknieniem za normalnością życia!