Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanko o inhalacje

który olejek do inhalacji najlepszy na katar i kaszel

Polecane posty

Gość mam pytanko o inhalacje

mietowy eukaliptusowy sosonowy lawendowy czy jeszce inny bo nie wiem ktory kupic corka ma katar i kaszel

Gość olk
sosnowy dobry na drogi oddechowe ,można też inhalacje robić z amolu .

Gość gość
Ile lat ma dziecko? Bo nie można używać żadnych olejków eterycznych u małych dzieci

z tego co wiem to nie wolno takich olejków uzywać,kup sól fizjologiczna i zrób inhalacje jesli masz inhalator

Gość gość
sól fizjologiczna tylko

jak mój syn miał katar to sama sól 3 ml 3 razy dziennie a jezeli mokry kaszel odrywajacy to dodawałam mukosolwan za zgoda lekarza,mukosolwan podaje sie do godziny 15,mozesz tez oklepywac dziecko

Gość gość
Żaden z tych olejków!!! Chcesz szybko załagodzić skutki kataru i kaszlu? Weż 2 spore główki cebuli, zetrzyj byle jak na tarce jarzynowej, włóż do szklanki piwnej bądź dużego słoja, zaklej otwór folią spożywczą, a następnie zró w tej foli mały otwór, wsadź tam nos i wdychaj opary przez ok 20 minut. Przygotuj paczkę chusteczek jednorazowych, bo z nosa może nieźle lecieć! Po 5-6 godz powtórz zabieg. Przewlekłe stany zapalne zatok wymagają ok 10 dniowej kuracji.

Gość gość
jak dla mnie najlepsza jest sól fizjologiczna, ewentualnie produkty typu woda solankowa lub majeranek. Naprawdę działa i nie trzeba szaleć z innymi specyfikami. Tyle, że same inhalacje są pomocne ale nie wyleczą stanu zapalnego . Ja bym dodatkowo podała fosidal na kaszel i ewentualnie krople do nosa zmniejszające obrzęku. Zresztą nie zaszkodzi zwykle psikanie wody morskiej żeby nos oczyścić i nawilżyć.

Gość gość
won deebilna spamerska sciero!!! :o

Gość gość
Sól fizjologiczna

Gość gość
sól fizjologiczna lub gotowy olejek apteczny.

Gość gość
Zablocka solanka jodowo-bromowa, działa cuda, leczymy sie nią z cala rodzina.

Gość gość
Inhaluj jak masz problem z zatokami. Na avans.pl sobie zamów najprostszy w aptece kupisz sól fizjologiczną i jedną ampułką dziennie rozwiążesz problemy :P

Gość magda1987s
Cześć. W przypadku leczenia zwykłych przeziębień to fajnie się u mnie w domu sprawdza sprzęt Alergia Stop. Choć jest to urządzenie zrobione głównie z myślą o alergikach to można tutaj dowolną terapię prowadzić. Nadaje się do różnych leków, do inhalacji górnych i dolnych dróg. Kompresor jest cichy, nie emituje za dużych drgań, także korzysta się komfortowo.

Gość wiki99
Już dawno kupowaliśmy do domu inhalator i był to model Baby Sanity. Jest tutaj z tego co pamiętam 3 lata gwarancji, a jakoś dużo nie trzeba było za niego wydać. Można używać już przy inhalacji u małych dzieci które jeszcze roczku nie skończyły. Inhaluje i górne i dolne drogi, także jest to już bardziej zaawansowany sprzęt.

Gość gość
Mnie lekarka powiedziała, żeby żadnych olejków nie stosować. Za to przepisała mi przeciwzapalny benodil i on naprawdę szybko się uporał z kaszlem. Mam wrażenie, że takie inhalacje olejkami to jednak nie jest do końca dobre. Co lek, to lek

Gość gość
Super ta rada z cebula i majerankiem , jutro sprobuje na sobie bo chcialabym uniknac antybiotyku..