Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aisa_94

Ciąża czy inne przyczyny?

Polecane posty

Gość Aisa_94

Witam, mam 18 lat i nie wiem od czego zacząć... Tak jak w temacie, chciałam się Was poradzić, jaki może być powód braku miesiączki? Ale zacznę od początku... Dnia 24 grudnia 2012 roku (dzień czy dwa przed owulacją) kochałam się z chłopakiem bez gumki w muszelkę, ale nie skończył we mnie. Dnia 10 stycznia 2013r oku powinnam dostać okresu, a jest poniedziałek (14I) i dalej ani śladu miesiączki. Nie odczuwam żadnych objawów ciąży, ani nawet miesiączki. Test (chyba 3 już) wykazał brak ciąży... Powiedzcie jaka może być tego przyczyna? Nie ukrywam, że bardzo się boję, gdyż taka sytuacja (ze spóźnianiem się okresu) u mnie pojawiła się po raz pierwszy...

Gość likolina
4 dni to jeszcze nie spóżnienie, skąd wiesz, że owulacja była 25/26.12?

Gość zazaa
4 dni to żadne spóźnienie/

Gość likolina
Gdyby owulacja była 25/26 potwierdzona to by znaczyło duuuże prawdopodobnieństwo ciąży. ALE STRES TEZ MOŻE ZABURZYĆ CYKL, TAK SAMO JAK CHOROBA, BRANIE ANTYBIOTYKÓW...ITP. Tak samo jak cykl po prostu może się wydłuż czasami z niewiadomego powodu, jesteś młoda i stwierdzenie "nigdy tak nie miałam' nie wiele wnosi, bo nie raz rózne rzeczy będą Ci się dziać nawet kiedy zazwyczaj cykl będzie regularny.

Gość Aisa_94
Nie ukrywam, że miałam dwa tygodnie stresu związanego z egzaminami w szkole (ale na prawdę nie wydaje się mi, że były aż tak wielkie, żeby zatrzymać okres). A jakie s inne przyczyny? Na pewno nie ciąża?

Gość Aisa_94
Również nie brałam żadnych antybiotyków i nie byłam chora... Właśnie dlatego się Was pytam. To ile czasu musi upłynąć, aby nazwać to spóźnieniem?

Gość Aisa_94
A wiem stąd, że zawsze miałam regularny 30 dniowy cykl

Gość myskaff
moze to byc ciaza...ale nie musi objawow ciazy sie nie czuje tzn mozna je czuc a nie trzeba, to ze nie mial wytrysku o niczym nie swiadczy, spoznia ci sie 4 dni to o niczym nie swiadczy, kiedy robilas testy? idz na beta hcg to bedziesz miec pewnosc a na przyszlosc pomysl o antykoncepcji by uniknac tego typu pytan bo nikt na odleglosc nie powie ci czy jestes w ciazy czy nie

Gość Aisa_94
Ostatni test robiłam około 5 godzin temu, wiadomo, że na odległość się nie da nic powiedzieć, ale chcę tylko chociaż trochę się na ten temat dowiedzieć, żeby się choć trochę uspokoić, czy aby przypadkiem nagle nie zachorowałam, bo ciąży się nie boję...

Gość sdfghjk
na pytanie czy to na pewno nie ciąza nikt ci tu nie odpowie....

Gość myskaff
masz 18 lat to raczej za wczesnie na ciaze, szkola zapewnienie dziecku byti itd, mozna sie nie bac ale trzeba bys odpowiedzialnym .... mniejsza o to, kiedy mialas ostatna miesiaczke?

Gość zazaa
Nawet 2tyg. może być spóżnienia. A 4 dni to niewiele -same twoje stresy moga dać taki efekt. Każdy cykl może się rozregulować.

Gość Aisa_94
myskaff ostatnią miesiączkę miałam 12 grudnia

Gość sislot
Więc nie wiesz kiedy była owualcja. Bo na podstawie poprzedniego cyklu nie mozna ustalić jak jest w danym- to by byo za proste. Spóżnienie to gdzieś po ok 7 dniach. To może być niemal wszystko: przypadek, zaburzenia hormonalne, powody nie zwiazane bezposrednio z płodnością (choroba, leki) a także ciąża. teraz napewniejszy wynik dałby test z krwi - beta hcg.

Gość Aisa_94
Dziękuję Wam za pomoc, jutro pewnie pójdę do ośrodka zrobić badania z krwi beta-hcg i pojutrze będę na 100% pewna co się dzieje...