Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiśniewska

Co wy myślicie o tej całej sprawie z Waśniewską?

Polecane posty

Gość Wiśniewska

Sorry, że wyjeżdżam z takim pytaniem, ale nic już z tego nie rozumiem. Taka perfidna, taka wyrachowana, taka dobrze przygotowana do tego morderstwa z zimną krwią a zostawiła pamiętnik w którym wypisywała o nienawiści do dziecka? Zostawiła niedopałek papierosa przy miejscu ukrycia zwłok? Zaczynam mieć wrażenie, że Madzia w ogóle nie istniała, rodzinkom zapłacono za odgrywanie ról, a wszystko to jakaś koszmarna ustawka i granie na ludzkich uczuciach. O co w tym chodzi?????????

Gość to najszczersza prawda
znałam waśniewską osobiście. Bylam przesłuchiwana w jej sprawie :( szkoda gadać :/

Gość ja pani wasza
dobrze ze siedzi ja odrazu i od poczatku ja podejrzewalam i wcale zdania nie zmienilam pod wplywem jej zmyyslonych histori i sztucznych lez

oczywiście poza tym że medialny szum wokół tego miał na celu odciągnięcie uwagi społeczeństwa od faktycznych problemów w kraju, jakimi są podwyżki, rosnące bezrobocie itp... Niczym z krzyżem na Warszawskim Przedmieściu, walka na całego, oczy ludu skopione na wydarzenia z pod Pałacu, a rząd cichaczem podwyższył VAT o 1%.

Gość Wiśniewska
nie wiem dlaczego. bo absurd goni absurd. skąd na przykład gazety mają dostęp do materiału dowodowego? mogą sobie tak po prostu wejść do prokuratury i gapić na wszystko co zechcą? ktoś im na to pozwolił? i jeśli to nie ustawka - czy to publikowanie jej pamiętnikow jest zgodne z prawem? a jak dostanie kilka lat, odsiedzi dwa bo "miała trudne dzieciństwo" a potem zacznie ciągać po sądach za zaniedbania i naduzycia przy okazji jej procesu?

Gość plama inka
to najszczersza, no i jaka ta wasniewska jest?

a to że śledztwo trwało rok? Cóż, praca śledczych to nie CSI z tv gdzie Horatio z odległości 10 metrów dostrzega włos na zdarzeniu, a potem mu w minute DNA sprawdzają i sprawa rozwiązana w godzinę :-D

Gość firan
A dajcie link na jej pamiętnik. Chętnie poczytam :-D

Gość firan
A dajcie link na jej pamiętnik. Chętnie poczytam :-D

Gość Wiśniewska
to że śledztwo tyle trwało to się nie dziwię, składałam zeznania na policji to z lekka biedą piszczało mimo że chęci mieli dobre. nawet jeśli to nie jest całe wymyślone, to te informacje są manipulowane i podsuwają kolejne powody do koncentrowania nienawiści na niej jednej i nie dostrzegania niczego innego.

Gość BetKa147
To pusta idiotka filmow sie naogladala i powtarza jak jej bylo tak zle to mogla i dziecko i meza zostawic a wybrala co innego jej sprawa tylko dziecka zal.

Wiśniewska skąd gazety mają dostęp do materiału dowodowego? ano stąd że instytucja zwana Policją ma swojego rzecznika prasowego do kontaktu z mediami, który mówi, w zależności od etapu śledztwa, tyle ile dla dobra sprawy społeczeństwo powinno być poinformowane i nic więcej. No i podejrzewam że ona wyłapie dożywocie, dlatego też to tak długo się wlecze, bo chcą postawić jej twarde zarzuty. Choć dla mnie osobiście byłoby jakby ta ściera-dzieciobójczyni nie wyrobiła ciśnieniowo i samobója sobie pod celą strzeliła jeszcze przed sprawą. Oszczędzi to nam, podatnikom kosztów procesu oraz późniejszego jej utrzymania w puszce.

Gość Olga2132322
Mysle ,ze to żadna ustawka ,a ona powinna siedziec i będzie bo sędzia ,który by ja uniewinnił by sie musiał zmierzyć z niezła krytyką ze strony ludzi więc raczej dostanie surowy wyrok I dobrze. Jak sie nie mysli to sie tak ma

Moim zdaniem to głupia pinda, która upuściła to dziecko specjalnie albo i nie, a potem wpadła w panikę...i bardzo źle na tym wyjdzie. Podejrzewam że nie przypuszczała że od razu będzie z tego taka afera na cały kraj...myślała pewnie że policja troche po mieście poszuka...a tu taka sensacja...i przerosło ją to wszystko tak naprawdę. A teraz jest już za późno i posiedzi sobie obojętnie czy jest winna czy nie, bo czemuś tam winna jednak jest...a gdyby zwyczajnie zadzwoniła na pogotowie że upuściła dziecko prawdodobnie nikt by nawet nie podważał tej wersji...

Gość Olga2132322
.

Gość Olga2132322
KingaStefankaFanka- ale dzieko nie zmarlo w wyniku uderzenia jak wynika z sekcji ,ale w wyniku uduszenia wiec nad czym tu sie jeszcze zastanawiać. I do tego ustalono ,zę w tym czasie tylko ona mogła zabic dziecko wiec wiadomo juz ,że jest winna

Mam znajomego, który zna sie na takich sprawach i mówił mi że sekcja wyglada bardzo różnie w zależności od przypadku, a wiadomo że w tym przypadku sekcja musiała być bardzo szczegółowa...dlaego mówię że gdyby nie ta cała afera była duża szansa żeby Waśniewska wyszla z tego cało...ale musiała kombinować...Poza tym znajomy mówi że gdyby dziecko było typowo uduszone sekcja wykazałaby to od razu, a tu tak nie jest i nie można nikomu udowodnić w takim przypadku że kogoś udusił...No ale w Fakcie zapewne napisali inaczej :D

Gość Olga2132322
To ciakawe jak wg Twojego znajomego powstały krwiaki w krtani? samoistnie po uplywie jakiegoś czasu? przecież to nie możliwe

Po pierwszej sekcji nie było mowy o żadnych krwiakach. Poza tym mogła być próba uduszenia...a to nie to samo co uduszenie. Radzę mniej tv oglądać i kupować poważną prasę zamiast brukowej

Gość Wiśniewska
ale ja np. nie kupiłam super ekspresu czy faktu ani razu, nigdy, większość moich znajomych w ogóle nie rozmawia o takich sprawach i chyba nawet nie myśli, czytają raczej zagraniczne serwisy informacyjne ale ja natykam się na te informacje na stronach głównych wp czy gazeta.pl - one juz chyba tez są od dawna brukowe, słyszę w autobusie jak ludzie o tym rozmawiają wiec to chyba jednak awansowało do rangi jednego z bardziej ważkich problemów społecznych

KingaStefankaFanka tv i brukowa prasa nie ma tu nic do tego. o ile dobrze pamiętam to po sekcji było lakoniczne info że wyniki są wstrząsające, ale nic poza tym, nic nie przeciekło do mediów, bo prokuratura zbierała cały czas dowody i dla dobra sprawy musiała być cisza w eterze. W tym czasie prześwietlili zapewne wszystko co mogi, gdzie wyszły m.in. pamiętniki z zapiskami o nienawiści do własnej córki, poszukiwania w internecie trumienki dla dziecka, relacje z mężem itp. itd. To jest zimna wyrachowana baba, manipulatorka i kłamczyni. Jest winna i należy jej się surowa kara.

Gość Olga2132322
to nie jest tylko prasa brukowa ,ale fakty . nawet znamy już akt oskarżenia wiec o czym Ty mówisz? Bronisz tej waśniewskiej czy nie rozumiem ?bo jak dla mnie to już pewne ,że zabiła i są na to dowody i nie bez powodu jest oskarżona ,a zabojstwo ,a nie o nieumyslne spowodowanie smierci

Gość Olga2132322
A swoja droga niektorzy piszą ,ze ona niby taka cwana itd . a nawet nie wiedziala ,że jej komputer w śledztwie ( nawet jesli obowiazywalaby wersja z porwaniem ) beda przeszukiwać i skasowana historia stron nic nie da bo są na to sposoby

Gość gość_213
Beznadziejna sprawa

Gość sasadsad
Kinga zapomniałaś o tym , że to dziecko tydzień leżało na mrozie, trzeba było czekać, trudno było wykonać sekcję dlatego tyle to trwało i tak ciężko było ustalić,

Gość jerntk
ale czemu ona tego pamiętnika nie spaliła?

Gość Olga2132322
Bo nie pomyslala pewnie ,ze beda przesukiwac jej mieszkanie , wyszła z aresztu , myslała ,ze jest bezkarna ,a policja jednak pamietnik znalazla w trakcie przeszukania mieszkania

Gość jerntk
ale jak wyszła z aresztu, to mogła pomyśleć, że może jeszcze mogą szukać czegoś, żeby ją "udupić", dziwne to... taka głupia?

Gość Olga2132322
No wiesz wydaje sie ,że taka cwana ,a dała sie wrobić w małżeństwo , zaszła w nielanowana ciaże ,której nawet nie potrafila usunąć , potem to nieudolne zabójstwo wiec jednak est głupia