Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migokotka1987

Ciąża po poronieniu czy powikłania?

Polecane posty

Gość migokotka1987

Cześć dziewczyny! Czy możliwa jest ciąża miesiąc po poronieniu? I czy test może dawać falszywy wynik negatywny. Trzy dni temu miałam dostać @. Nie ma jej, jedynie ból w podbrzuszu, lekki. Piersi nie bolą wogóle. Testowałam i nic. Nie ma drugiej kreski :/ Nie wiem co sie dzieje.. W grudniu poroniłam w 6 tyg. Po krótkim intensywnym krwawieniu 5 dni normalnie uprawiałam seks z mężem. I teraz czekam na tą @ nieszczęsną lub na dwie kreski. Nie wiem co o tym myśleć. Potrzebuję porównania

Gość zazaa
Test jest fałszywie negatywny jeśli jest zrobiony zbyt wcześnie. Po poronieniu może być przez pewien czas test fałszywie pozytywny jeśli hcg było wysokie.

Gość dsdssfsdff
a mialas lyzeczkowanie czy sama sie oczyscilas?

Gość zazaa
Może to efekt zamieszania hormonalnego po poronieniu. Kiedy był seks?

Po poronieniu miałam krwawienie ale na prawdziwą @ czekałam prawie 6 tygodni więc u ciebie może być podobnie. Na pewno masz wahania hormonalne i okresu regularnie jak wcześniej nie dostaniesz. Musisz czekać lub iść do gin po tabletki na wywołanie. Chyba że uważasz, że jesteś w ciąży bo taka możliwość może być jeżeli miałaś już prawdziwy @. Piszę tylko intuicyjnie nie wiem jak jest na prawdę

Gość migokotka1987
Sama się oczysciłam. Dwa lata temu przechodziłam łyżeczkowanie w 8 tyg.. teraz szybko samo poszło :( Test zrobiłam w 35 dc przy 32-33 dniowych. Regularnych.

Gość Ledwo co
poroniła a po 3 tygodniach stara się o kolejną ciąże :o weź wyluzuj dziewczyno. Dziecko nie jest zabawką na zawołanie. Pstrykniesz palcami i masz. Niby zalecają odczekanie kilku cykli...

Gość Dwa poronienia
powinny dać Ci już coś do myślenia...

Gość dsdssfsdff
moim zdaniem po poronieniu powinnas odczekac przynajmniej 2-3 cykle i wtedy dopiero starac sie o kolejna ciaze.

Gość zazaa
Wcześniej były regularne ale skąd wiesz jak poronienie wpłynie na cykl teraz?

Gość migokotka1987
Ginekolog stwierdził że nie widzi żadnych przeciwskazań do dalszego starania sie. Ja tez się czułam na siłach i nic mi nie dolegało więc dlaczego mam czekać kilka cykli?

Gość dsdssfsdff
a wiesz jakie byly przyczny tych poronien?

Gość zazaa
A może jak ktoś pisał to nie był okres i tyle.

Gość halinkkaaaw
NIE CZJE WAS PORONIENIE JAZDA ITPA TA JUZ LEZIE NA KUTASA. SZOK DLA MNIE ZERO ODPOWIDZILNOSCI DAJ ODPCZAC ORGANIZMOWI PO CO TAKIE RZECZY ROBISZ?

Gość za wcześnie!!!!!!!!!!!!
odczekaj 2-3 cykle,organizm musi wrócić do formy,zregenerować się. daj sobie czas i swojemu ciału. nie bądź taka narwana.

Gość dzollanan z podlasie
Czy masz apalenie pieluchowe mozgu??dlaczego nie dbasz o siebie i katujesz organizm,w tem sposob nie donosisz ciazy. jedz na wakacje odpcznij kobieto poza fasolkami swiata nie ma?

Gość migokotka1987
Tak , już pierwsze poronienie dało mi do myślenia i przeszłam wszelkie badania. Nie jestem głupią cizią nic nie wiedzącą. Juz 3 lata się staram i wiele przeszłam. Może faktycznie to powiklania hormonalne po poronieniu.. Dlatego testy nie wychodzą.. Ech poczekam i zobacze co z tego wyjdzie. Pewno nic - jak zawsze

kurwa skąd sie biorą takie downy bez wyczucia wogóle:O :O i potem taka zostaje matką:O :O WIESZ WOGÓLE CO TO JEST INTUICJA?? WSŁUCHANIE SIE W SWÓJ ORGANIZM???

Gość dsdssfsdff
napisz mniej wiecej jaka byla przyczyna?

powinnas zacząc sie ruchać juz następnego dnia po poronieniu. po co czekać???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????/

Gość migokotka1987
Ej dziewczyny! Spauzujcie! Nie jesteście lekarzami. Jak mój lekarz mowił ze nie ma zadnych przeciwskazań, wyniki dobre, to co miałam się zabezpieczac? A nuż sie uda. Poczytajcie sobie, nawet udowodnione jest ze kobieta po poronieniu ma wieksze szanse bo organizm jest bardziej przystosowany do ciąży! Na łeb zescie padły zeby mnie zaraz oczerniac??? Kit wam w oko i z waszymi radami

a ta dalej swoje:O :O :O

Gość migokotka1987
Pierwszym powodem był zasniad niegroniasty a teraz zbyt cienkie endometrium spowodowane miesięcznymi plamieniami w czasie zajscia w ciążę. Hormony ok miałam. Leżalam w szpitalu na badaniach

Gość dsdssfsdff
skoro lekarz tak mowi to tak jest, niektorzy za bardzo sie wczuli w dyskusje;)

Gość ja pani wasza
powinnas zacząc sie ruchać juz następnego dnia po poronieniu. po co czekać?? he he

Gość minipizza
nie przejmuj się tym chamstwem. skoro lekarz pozwolił to ok. nie dziwię Ci się, że chcesz. jak ktoś się długo stara i pragnie dziecka to robi wszystko aby je mieć.

Gość dsdssfsdff
a co to zasniad niegroniasty? slyszalas tylko o zasniadzie groniastym pelnym lub niepelnym, a ile masz lat?

Gość migokotka1987
i wez tu sie zapytaj o rade kogoś.. Niech najpierw poczytaja cos na ten temat a dopiero potem kogos obrazają!

Gość migokotka1987
ja pani wasza - ja się nie rucham (skad te słownictwo?) ja uprawiam seks. Zasniad częsciowy inaczej. Wszystko mam wyleczone, mąż także jest w porzadku. ciezko niektórym zrozumiec jak ktos sie przez dłuzszy czas stara to kazdy cykl jest wazny. Zwłaszcza ze rozmawiałam z lekarzem po badaniach, fizjologicznych przeciwskazan nie było, psychicznych też nie.

Gość dsdssfsdff
a moze prowadz obserwecje typu sluz i temperatura, albo uzywaj testow owulacyjnych