Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-gitarzystka-

Jakie soczewki kontaktowe?

Polecane posty

Witam. :) Jestem krótkowidzem z -1,5 na każdym oku. Noszę okulary już od 8 lat i wreszcie chcę przerzucić się na soczewki. Chciałabym jakieś lepsze soczewki- nie z najwyższej półki, bo pewnie będą dość mocno drogie, ale też na zdrowiu i własnych nerwach nie można oszczędzać. ;) Szperałam już trochę w necie i ogólnie polecane są Air Optix Aqua. Używał ich ktoś? No i czy ktoś ma jakieś rady czy zastrzeżenia? Lepsze dzienne czy miesięczne? I jak to jest z noszeniem soczewek dłużej? Miałam kiedyś kolegę, który nosił soczewki dzienne nawet przez tydzień i nie odczuwał z tego powodu żadnych dolegliwości? Za każdą informację będę bardzo wdzięczna. ;)

Gość AleksandraGli
Po 1: Soczewki wcale nie są drogie (wystarczy poszukać w necie, są tanie i dobre sklepy. Osobiście polecam Szkla.com: nie ma żadnych problemów z wysyłką i obsługa bardzo miła) Po 2: Specjalista dobiera soczewki. On dobierze najbardziej odpowiednie dla Ciebie. Po 3: Nie polecam noszenia soczewek dłużej niż termin ich użytkownia. W przypadku, gdy coś będzie z nimi nie tak, nie masz nawet jak je zareklamować... Choć są soczewki, gdzie jest napisane, że przy odpowiedniej pielęgnacji można je nosić przez dłuższy okres.

Gość bobobek
No jasne że soczewki nie są drogie. Na pewno nie tak jak kiedyś. Ja noszę Eyeye i kupuje je na 3 miesiące za 160/70 zł. Więc na miesiąc wychodzi naprawdę nie drogo.

Gość wiksisk
Eyeye to dobre soczewki. Air Optix też. Ale musisz skonsultowac swoją decyzję z okulistą.

Gość kokospoko123
lepiej aby soczewki dobrał lekarz okulista... każde oko jest inne, ma swoje "potrzeby", a soczewki są przeróżne. lepiej samodzielnie nie eksperymentować, to dość niebezpieczne.

Gość kosmopilot
Ja polecam Ci Eyeye Bioxy. Mam podobną wadę i nigdy nie miałem z tymi soczewkami problemów - nie podrażniają, oko nie wysycha, nie czerwieni się... czyli po prostu spełniają oczekiwania :)

Gość borskiWlodek
Ja noszę dzienne eyeye i są bardzo ok, szczególnie w okresie wiosennym, który się teraz będzie zbliżał. Ale dobierać powinien okulista.

Nie każdy okulista umie dobierac soczewki, pamietajcie o tym! Najlepiej udać sie do optometrysty. Zgadzam sie ze soczewki nie musza byc drogie, jak kupuje Air optix Aqua na lentica.pl (najtaniej, i zero problemow z obsluga) Nosilam Acuvue tez bylo ok, ale Air bardziej mi pasuja.