Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zonka z probleme

Straszna ciagla suchosc

Polecane posty

Gość Zonka z probleme

Witam, mam dosyc powazny problem - suchosc pochwy...od jakiegos czasu czestomialam otarcia i bole po stosunku, ale ostatnio jest naprawde ciezko. Nawet gdy maz doprowadzi mnie do orgazmu ustami przed stosunkiem, to praktycznie nie ma mowy o seksie po nim. Kiedy wystarczylo pare mi nut zabawy i sie ze mnie lalo a po orgazmie z minetki lecialo jak z kranu. Teraz nic, nie wiem o co chodzi, praktycznie nie mozemy sie juz kochac przez to. Zele nie zastepuja naturalnego nawilzenia i nie wiem co robic. Bralam tabletki anty Jasmine przez 2 lata ktore niedawno odstawilam - moj gino powiedzial ze one powoduja straszan suchosc. teraz jestem praktycznie po okresie czyli owulacja gdzie nawilzenie powinno byc najwieksze a tutaj nic. Po prostu zero. Moj maz jest maniakiem seksualnym wiec wyobrazacie sobie jak to sie konczy...widze ze on juz powoli odpuszcza i nawet nie probuje bo najpierw napracuje sie zeby mnie doprowadzic, gdyz wtedy nawilzenie zawsze bylo niesamowite, a potem ni ma nawet szans wejsc... oboje jestesmy mlodzi on 28 ja 25 lat, wiec wiek nie powinien tutaj chyba miec znaczenia...

Gość Perw mobilna
Dużo żelu lub jeśli nie stosujecie gumek spróbujcie oliwki dla dzieci, dużo seksu i badania hormonalne.

Gość za-kwasy
Szczyt sadyzmu: Dać dziecku żyletkę, powiedzieć mu że to harmonijka ustna i patrzeć jak mu się uśmiech poszerza...

Gość a moze to rutyna?
moze ty juz nie masz ochoty ciagle na to samo? wiesz co bedzie za chwile i cie to po prostu nie podnieca?;) sprobuj zabawic sie jakos inaczej niz do tej pory . ciagle oczekiwanie" czy juz jestem dosc wilgotna" chyba dobrze na psyche nie działaja? relaks i czas sobie daj...

Gość u mnie jest tak
Ja biorę tabletki anty już 4 lata(cilest) i jest ok, tzn. zdarza się suchość, ale zawsze pieszczoty na początku pomagają i jestem wilgotna, czasami aż za bardzo :) Kiedyś, gdy miałam ten problem używaliśmy żelu intymnego, ale jednak to nie zastąpi naturalnego nawilżenia.

Gość a moze to rutyna?
jestem zmeczona po pracy, wiec moze chaotyczne piszę, ale chodzi mi o ten fragment: "najpierw napracuje sie zeby mnie doprowadzic, gdyz wtedy nawilzenie zawsze bylo niesamowite, a potem ni ma nawet szans wejsc..." ZAWSZE tak było NIE ZAWSZE tak bedzie;) po prostu zrobcie coś innego/inaczej niz do tej pory, ale bez szczególnego parcia na te wilgotność;) faceta tez mozna inaczej zaspokoic,nawetr jak piszesz maniaka seksualnego;)

Gość misiaczek24
U mnie bardzo pomógł provag żel, który można kupić w aptece, nawilża dzięki czemu ułatwia zbliżenie, łagodzi podrażnienia a ponadto też chroni przed infekcjami, gdyż zawiera w swoim składzie kwas mlekowy, i inne metabolity produkowane przez bakterie kwasu mlekowego.

Gość Betty Q
Tez tak mam po tabletkach no i tez szukam sposobów, ostatnio natknęłam sie na nowy produkt właśnie na suchość pochwy, nazywa sie Hydrovag. Nawet dostałam go za free, bo był konkurs na facebooku :) Kuracja powinna trwac 7 dni, ja jestem na etapie 4 globulki i jest lepiej. Jedyny mankament to, że trzeba założyc porządną wkładke na noc. A na skaleczenia i obtarcia to ja stosuje provag żel i nie tylko w tym celu, to naprawde dobry produkt.

Gość agiew
Wypróbuj jakieś dobre lubrykanty, my czasem stosujemy z serii fruity love i spokojnie mogę polecić.

Gość nannnswhbdh
spróbuj wiesiołek naprawde pomaga nie tylko jakość śluzu ale i ilość się poprawia, ale stosować trzeba rególarnie i min 3 miesiące

Gość aaaaanaa
ja miałam problemy z suchością po porodzie, które bardzo powoli ale z czasem mijały.Więc jak sądzę to było na tle hormonalnym.Może powinnaś zrobić jakieś badania hormonalne i zupełnie odpuścić tabsy dopóki sytuacja się nie poprawi.Mnie na codzien pomagał provag żel a do zbliżeń żel durexa.Może wypróbuj kilku produktów-być może któryś spasuje.Oliwka to też jest pomysł.

Przy czym należy pamiętać, że takie lubrykanty jak oliwka mogą uszkadzać prezerwatywę. Do zbliżeń należałoby stosować odpowiednie produkty z atestem. Natomiast inne (żel dopochwowy) wtedy, gdy pojawiają się dolegliwości intymne.

Gość MałaMi30
Tak jak pisały dziewczyny może to problem z hormonami, więc warto się przebadać, u mnie suchość pochwy wystąpiła po płynie do higieny intymnej, trochę to dziwne ale jednak, chciałam wypróbować nowy, nieco tańszy ale okazało że mi tylko zaszkodził. Musiałam coś zaradzić na to i farmaceutka poleciła mi provag żel, który już po pierwszej aplikacji okazał się strzałem w dziesiątkę, nawilża, odświeżą, ułatwia zbliżenie, nawet jazda na rowerze stała się przyjemniejsza bo nie mam już otarć ani nie odczuwam pieczenia.