Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W sytuacji bez wyjścia

Gorzej ode mnie nie ma nikt :-(

Polecane posty

Gość rolusia.krak
a nie mozesz skorzystac z umorzenia długów zus ? teraz to wchodzi ,ja miałam długi w zusie ale je spłaciłam , szkoda ...teraz by umorzyli

Gość vertigo balans
Nie chcę się wymądrzać, bo i tak ci nie pomogę, ale to jest dość typowy błąd osób, które stosunkowo szybko osiągnęły jakiś tam sukces finansowy, prowadząc działalność gospodarczą. Po prostu zamiast być ostrożnym i brać pod uwagę, że dobra passa może się załamać, że przecież jeszcze się uczymy, to bierzemy kredyty bo na bieżąco sobie radzimy. Kredyt może być sensowny ale po kiego jeszcze ta "wypasiona osobówka"? To było złudzenie, że ciebie na to stać. Stać cie było wyłącznie na bieżącą obsługę kredytów. Współczuję ci, może jednak nie będzie tak źle, skoro jakoś sobie do tej chwili radzisz, co podziwiam.

Gość rolusia.krak
kolega wyżej ma rację ,ale to pułapka w którą wpada wiele osób,ułuda,pierwszy biznes niewielu wychodzi,przy drugim ,o ile da sie odbić od finansowego i emocjonalnego dna na które wrzucił nas ten pierwszy , jesteśmy znacznie mądrzejsi i o wiele bardziej uważamy. Ja również spłacam swoje pobiznesowe kredyty, mnie akurat ugotowała choroba dziecka i konieczność robienia prv badań , ponieważ nie mogłam czekać po 8 mc na termin nfz ,wolałam stracić firmę niż dziecko. I nie będę się licytowała z autorką kto ma gorzej bo długi to nie koniec świata,sa sytuacje gdzie ludziom wali się całe życie ,wpadają kalecy chorzy w bezdomność,a państwo to na które niegdyś tyle łożyli pokazuje im z uśmiechem środkowy palec.

vertigo balans Ale to nie kredyty mnie wykończyły tylko kontrahenci, którzy wzięli towar na przelew i nie zapłacili. Gdyby zapłacili wszystko byłoby ok. A skoro nie zapłacili to nie miałam z czego zapłacić. Kredyty dziś są dla mnie kulą u nogi. Ale wyroki mam,więc może kiedyś odzyskam te pieniądze.