Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZawszeCiekawaaa

Bardzo bolesne skurcze lydek.

Polecane posty

Gość ZawszeCiekawaaa

witam. Właśnie zaczęłam 33tydzien ciąży i od ok tygodnia mam straszne, bardzo bolesne skurcze łydek, występują one tylko w nocy. Jest to przeszywający bol i nawet jak skurcz już pusci to łydki są napięte o tak dziwnie ciągnie. Strasznie sie z tym czuje zwłaszcza że to w nocy i nie dość że boli to nie daje spać. Może któras tak miala? Jak sobie pomoc?

Gość Zamiast
Magnez dużo magnezu , unikaj kawy i coli. Najlepszy magnez z b6 lub aspargin. Kiedyś miałam taki skurcz że jeszcze w dzień utykałam.

Gość Katastrofffa
Ja tak niestety mialam :( skurcze czasami byly tak silne ,ze pozniej jeszcze caly dzien noga mnie w lydce bolala.Wyczytalam,ze najskuteczniejsza metoda jest wyprostowanie nogi i zlapanie reka palcy u nog tak zeby noge troche jakby naciagnac .niestety w 33 tygodniu taka gimnastyka juz nie jest taka prosta ;)

Gość Katastrofffa
Zamiast:zgodze sie z toba ,ze magnez pomaga na takie dolegliwosci a autorka jest w ciazy i nie moze lykac magnezu ot tak sobie..

Gość Katastrofffa
Zamiast:zgodze sie z toba ,ze magnez pomaga na takie dolegliwosci ale autorka jest w ciazy i nie moze lykac magnezu od taki sobie..

Zamiast - ma rację. Ja też miałam kiedyś nocne skurcze, budziły mnie w nocy i musiałam sobie mocno łydkę masować, aby przestał boleć. Magnez, magnez i jeszcze raz magnez :)

Gość Zamiast
może może Każdy lekarz zaleci magnez. W ciąży jest zupełnie nieszkodliwy. nawet pomaga jak ma np twardnienia brzucha

Jeżeli jesteś w ciąży to skurcze może załagodzić dieta bogata w wapń, picie wapna, soku pomidorowego. Masuj sobie też nogi, nie tylko wtedy kiedy masz skurcz. I dużo wody :) Możesz też robić sobie gorącą kąpiel nóg przed snem.

Gość kjhgfdrtyuj
dziwie sie ze ginekolog jeszcze nie zalecil autorce magnezu poniewaz w ciazy bardzo zwieksza sie na niego zapotrzebowanie,magnez znosi rowniez skurcze macicy. najlepszym magnezem jest magneB6 to jedyny magnez a nie tzw suplement diety.

Gość ZawszeCiekawaaa
No właśnie ja przed ciaza cały czas brałam magnez. A lekarz powiedział że mam nie brać. Byłam u niego w grudniu a wtedy jeszcze tego nie miałam. Teraz mam wizyte dopiero 25 stycznia i boję sie że będę musiała sie tak męczyc...

Gość lekarz mi zalecił na nie
Magnokal (magnez + potas). pomogło.

Gość MoniaNik
Nie wiedziałam, że to chodzi o ciążę, ale ja brałam Chela Mag B6 na skurcze łydek. Musisz iść do lekarza i zapytać czy możesz brać ten suplement. http://www.olimp-labs.com/11,13,326/Produkty/CHELA-MAG-B6-SKURCZ.html Tutaj link :)

Pewnie każda z nas skurcz i to bolesny chwycił nie raz i nie dwa, prawda? Jak sobie z nimi radzicie oprócz doraźnego masowania? Ja się powoli przekonuje do zażywania chela-mag b6 skurcz, który poleciła mi znajoma farmaceutka. Działa naprawdę szybko po zażyciu.

Gość gość
Ja mam ogólnie kłopot z bolącymi odnóżami i do tego z sercem... Ja tam łykam takie coś, co się nazywa Asparaginian - oprócz magnezu ma bardzo ważny potas, o którym sie nie mówi, że obok magnezu jest bardzo ważny dla organizmu. Iw iecie co - wezmę 1 tabletkę rano, druga wieczorem i problem znika. Oczywiście, jak zniknie to jeszcze kilka dni łykam po jednej tabletce, by ustabilizowac organizm, ale to tyle. I jem dużo bananów, bo one także zawierają sporo cennych witaminek. Polecam!

Gość gość
Acha - c.d. powyższego - jestem w ciąży w 7 miesiącu i nie mam kłopotu z bólem łydek. Tak jak piszę - jak poczuję w nocy, że kopię męża, to łyk Asparaginianu i już.

Gość Krysia85
U mnie większość suplementów z Magnezem w składzie powodowała bóle żołądka. A coś przyjmować muszę, bo miałam nieznośne skurcze w nocy i to kilka razy w tygodniu potrafiły mnie dopadać. Chela-mag b6 jest pierwszym z suplementów który nie daje u mnie żadnych skutków ubocznych. Sytuacja ze skurczami zmieniła się diametralnie już po 2 tygodniach regularnego przyjmowania.

Gość Miciaka
Brałam magnez, bo myślałam, że niedobór tego pierwiastka był problemem. Okazało się, że problem leżał po stronie żył, zaczęły pojawiać się pierwsze żylaki, łydki poza bólem i skurczami zaczęły puchnąć. Rozwiązanie okazało się banalnie proste, zaczęłam używam kremu Varive, naturalny w składzie a naprawdę skuteczny. Wzmacnia naczynia krwionośne, więc sprawdza się przy żylakach, a dodatkowo przynosi ulgę zmęczonym nogom :)

Gość gość
Oj ja tak mialam. Magnez pomogl