Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DUSZACY KASZEL

zapalenie krtani czy jest ktos kogo dziecko chorowało POMOCY!

Polecane posty

Gość DUSZACY KASZEL

JESTESMY 3 DZIEN PO WIZYCIE U LEKARZA ALE MAM WRAZENIE ZE JEST GORZEJ CÓRKA MA 14 MIESIECY I W DNIU DZISIEJSZYM MA NASILONY KASZEL .PODCZAS KASZLU ODNOSZE WRAŻENIE ZE KASZLE ZE SLINA , BO TAK SŁYCHAC. CZY KTOS WIE CZY TO NORMALNY PRZEBIEG CHOROBY??CZY BEDZIE LEPIEJ??

Gość gremlin52352
Wyłącz tego caps locka i skończ panikowac. Kazdy chyba miał zapalenie krtani i nie umarł od tego...:o Niedługo z byle pierdnięciem będziecie na fora przyłazić.

Gość mój synek to miał
kaszel straszny, męczył się i nie mógł odkasływać tego, co zalegało, to nie ślina, a wydzielina. U nas zeszło na oskrzela, no i niestety antybiotyk poszedł w ruch:-o

Gość malinowkaaaa
moje dziecko nie mialo zapalenia krtani wiec nie kazdy mial a jakie masz leki? lekarka nie powiedziala ze jak nie bedzie poprawy to zeby przyjsc?

Gość aarannn
własnie- jakie leki bierze?. U moich zapalenie krtni bylo dość czesto w okresie zimowym, nawilżaj powietrze, rób inhalacje- to przede wszystkim, musi dużo pić, czesto nawilżac krtań. Jak nie masz nebulizatora, to polecam zakup (ok 150 zł) dodajesz sól fizjologiczną i robisz inhalacje- pomagają.

Gość bcfvdjsfhds
IDŹ NA DZIAŁ MACIERZYŃSTWO TY IDIOTKO!

Gość mama..mama
U mnie cala trojka miala...konczylo sie na nocnych dusznisciach (zwezenie krtani) kup inhalator taki jak maja w szpitalach..super sprawa...nawilza krtan..dziecku lepuej sie odkrztusza

Gość Atyla
nie sluchaj tych troli. zapalenie krtani jest powazna choroba zwlaszcza u dziecka, bo jesli dojdzie do zapalenia i zakazenia nagłosni to moze nastapic ich opuchniacie przez co utrudnione jest połykanie a nawet oddychanie. idz do lekarza

Gość DUSZACY KASZEL
do bcfvdjsfhds wal sie na ryj jak by ci sie dziecko dusiło to bys tez panikowala ,dziecko to nie zabawka, a jak byłam u lekarza to lekarka rozważała czy dac ja na oddzial. Wiec raczej nie panikuje .

Gość mama..mama
Nie bagatelizuj tego...u dzieci moze byc niebezpieczne!!

Gość DUSZACY KASZEL
DIPHERGAN, ENCORTON HICONCIL,IBUFEN,

Gość DUSZACY KASZEL
WŁASNIE CZEKAM NA WIZYTE , ale co myslicie to ze jest ta wydzielina to znaczy ze jest gorzej?? czy normalny przebieg choroby??

Gość a dostałas jakies leki rozkurc
zowe? np berodual, pulmicort? to zapobiega by nie doszło do zapalenia pluc oraz dusznosci. Moj syn przechodzil, ale z dusznoscia i 2x zabralo go pogotowie. Co do Ciebie- jak sie boisz wezwij lekarza( innego ) i skonsultuj. A tak wogole to powinnas szukac pomocy u lekarza nie na forum. Bo tu nikt ci nie doradzi.

rozkurczowe? berodual, pulmicrot? idz do lekarza. U nas skonczylo sie pogotowiem i dusznoascia.

przepraszam zacial mi sie komp i poszlo 2x

Gość malinowkaaaa
aarannn przy zapaleniu krtani to inhalacji z samej soli nie wystarcza, jakis Pulmicort trzeba zastosowac... Autorko jakie dziecko ma leki?

Gość mama..mama
Pulmicort czy Berodual to tylko po konsultacji z lekarzem... sama możesz tylko robić z sól+woda i te pomagają w nawilżaniu, ale wiadomo... lepiej do lekarza.moje dzieci lądowały w szpitalu bo się dusiły. najgorzej przechodza dzieci do lat 6. i czasami lepiej dać dziecko na oddział, bo w domu strach (ale to zależy od dziecka jak przechodzi)

herbatka z tymianku, szałwii i miodu bardzo pomaga na krtań

Gość aarannn
Tak, doskonale wiem , ze nie pomaga sama sól, akurat z pulmikortem i berodualem "znamy się" doskonale, nieetety. Dlatego pytałam o leki jakie podje, szcerze, to nawet nie miałam styczności z tymi, ktore wypisała autorka. U mnei zawsze p/bólowe do tego inchalacje 2 x 10 kropli berodual, 2x 250 mg pulmikortu, ale to wszystko leki na recepte. We własnym zakresie walczyłabym inhalacjami z soli, nawilżaniem, wietrzeniem pomieszczenia i p/bólowymi, jednak to strasznie nieprzyjemne choróbsko. No i do innego lekarza polecam, sadze, ze rozkurczowe sa wskazane, ale co lekarz jest inny :)

Gość gość

Namawiam na włoski inhalator Novama Familino Pro z paru względów. Przede wszystkim jest porządny, na długie lata używania (ma gwarancję dożywotnią). Po drugie w końcu udało mi się dostać inhalator z naprawdę wygodną dopasowaną maseczką (dla dorosłego i dla dziecka). Z maseczkami to generalnie jest problem w takim sprzęcie...tutaj wszystko jest oki.