Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata28.02

Śluz w kupce czterotygodnowej córeczki

Polecane posty

Gość agata28.02

Witam moje czterotygodniowe dziecka ma od półtorej tygodnia śluz w kupce, często jak się załatwi to potrafi być kupka i w pępku i na plecach, często zdarza się że kupka jest zielonkawa. Tego śluzu raz jest więcej raz mniej ale jest zawsze, wcześniej nie było. Karmie piersią. Czy któraś mama spotkała się z taką sytuacją?

Gość agata28.02
Nikomu się nie zdarzyło?

moja córka też miała śluz w kupce ale jak miała gdzieś 4 miesiące. Wtedy też zaczęłam jeść czosnek i cebulę, jak przestałam przeszło jej.

Gość nietolerancja białka
tak się objawia

Gość wiem co i jak
zrezygnuj z nabiału , dla pewności odstaw , mleko , margaryny zawierające mleko w proszku, serwatkę, masło, sery, czytaj etykiety, po 48h od zmiany diety już powinny być widoczne efekty

Gość agata28.02
Chyba nic z tych rzeczy na śniadanie jem chuda wędlin z chlebem i margaryna obiad pierś z drobiu gotowana z ziemniakami kasza bądź ryżem na kolację znów chuda wędlin.

Śluz w kupie moze oznaczać alergię. Niekoniecznie na białko mleka krowiego. Ja musiałam dostawić nabiał krowi, wołowinę i gluten. Najlepiej byłoby poradzic się jakiegoś dobrego pediatry.

Tak - ja miałam. Podobno od soku jabłkowego. Pediatra próbował mi wmówić skaze białkową - ale wiem że teraz każdemu wmawiają. Przeszło po paru dniach, zielonych kupek już nie ma. Sluz czasem się pojawi ale mała ilość jest normalna

Gość agula8
u nas śluz w kupie plus kolki był oznaką alergii na mleko .Przeszłam na dietę zupełnie bezmleczną i podawać latopic i przeszło. Masz pewność że w diecie nie ma w ogóle mleka? a w margarynie? ja kupowałam żółtą florę-serwtka to tez mleko.Musisz dokładnie czytac etykiety. Jednorazowy sluz w kupie może się zdarzyc,a le jeśli jest regularnie to jest powód do niepokoju.

Gość agata28.02
W margarynie jest białko/mleko? W maśle tak ale w margarynie? A w piersi z kurczaka lub indyka? I w wędlinach z drobiu jest co mogło by uczulić moja córeczkę?

Gość agata28.02
Wie ktoś?

Gość kjfhgkajg
a jak ten sluz wygląda? czy sluz w kolorze kupki to normalna rzecz?

U nas zielone kupy byly oznaka nietolerancji laktozy. Przed kamieniem odciaham troche mleka, ktore wlasnie jest bogate w laktoze. Poprawa nastapila od razu

U nas zielone kupy byly oznaka nietolerancji laktozy. Przed kamieniem odciaham troche mleka, ktore wlasnie jest bogate w laktoze. Poprawa nastapila od razu

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyypppp
autorko owszem mieso to proteiny a proteiny to bialko, ale na bank dziecko nie jest uczulone na bialko tylko co najwyzej na bialko mleka krowiego. Tak w margarynach sa serwatki a to tez bialko mleka krowiego. postaw na produkty z mleka koziego.

Gość wiem co i jak
w każdej mielonej wędlinie, parówkach niestety jest białko mleka krowiego( wypełniacz w postaci suszonej ) i inne różne świństwa o których byś wiedzieć nie chciała :) z margaryn które nie zawierają nic z mleka to miss kromeczki , niestety :)

Gość wiem co i jak
nie przesadzaj z mlekiem kozim bo wypłukuje żelazo , mało kiedy występuje alergia krzyżowa

Gość wiem co i jak
kafe tak zamula że rzygać się chce, nie dodało postu.... w mielonych kiełbasach i parówkach jest mleko krowie ... bez mleka jest miss kromeczki (niestety)