Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona_allegrowianka

Co robic? allegro

Polecane posty

Słuchajcie, we czwartek zamówiłam grzejnik olejowy, bo stary mi padł i mam zimno w pokoju. Napisałam do sprzedawcy maila by wysłał za pobraniem, odpisał, ze okey. Od tego czasu milczy, nie odpowiada na tel i maile. Napisałam mu dzisiaj, ze jak do wieczora nie przyjedzie kurier to rezygnuje z zakupu grzrejnika. Sprzedawca ma pełno negatywów własnie z powodu długiej wysyłki i uszkodzonego towaru.Mi zależy na czasie bo mam strasznie zimno w pokoju. Mam na oku inny grzejnik, sprzedawca sprawdzony, same pozytywy. Czy jesli zamówie grzejnik u innego sprzedawcy a ten jednak towar wyśle, to moge odmówić przyjecia paczki od kuriera? Nie obchodzi mnie czy mi da negatywa czy nie, chce mieć po prostu ciepło w pokoju

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pewnie ze mozesz odmówic, zamawiaj od tego sprawdzonego sprzedawcy a tego olej nic Ci nie moze zrobic

dzieki wielkie za odp. zamówie u tego a od tamtego paczki nie przyjme

Sprawdź czy sprzedawca ma na swojej stronie informację o czasie przesyłki za pobraniem.

nie ma w ogole takiej inf, ja zapytałam czy da rade za pobraniem, poprosił o adres i od tego momentu cisza. ma jednego negatywa od kobirty ktora tak samo zrobiła, ponoc tez poprosiła o wysyłke za pobraniem i potem on sie nie odezwał i towaru nie wysłał.

Kiedy kupujący może odstąpić od umowy z przedsiębiorcą? Użytkownik, który dokonał zakupu od przedsiębiorcy, może od niego odstąpić bez podania przyczyn. Przepis ten dotyczy wyłącznie zakupu w opcji Kup Teraz!. Aby skorzystać z takiej możliwości, wystarczy w ciągu 10 dni od otrzymania przedmiotu (a w przypadku świadczenia usługi od daty zawarcia umowy) przysłać e-mailem i najlepiej potwierdzić listem poleconym stosowne oświadczenie. Pamiętaj! Jeżeli strony nie umówiły się inaczej, prawo odstąpienia od umowy zawartej na odległość nie przysługuje konsumentowi w wypadkach: świadczenia usług rozpoczętego za zgodą konsumenta przed upływem terminu 10 dni, dotyczących nagrań audialnych i wizualnych oraz zapisanych na nośnikach programów komputerowych po usunięciu przez konsumenta ich oryginalnego opakowania, umów dotyczących świadczeń, za które cena lub wynagrodzenie zależy wyłącznie od ruchu cen na rynku finansowym, świadczeń o właściwościach określonych przez konsumenta w złożonym przez niego zamówieniu lub ściśle związanych z jego osobą, świadczeń, które z uwagi na ich charakter nie mogą zostać zwrócone lub których przedmiot ulega szybkiemu zepsuciu, dostarczania prasy, usług w zakresie gier i zakładów wzajemnych. W takich przypadkach sprzedający nie może obciążyć kupującego opłatą odstępną, czyli potrącić części wpłaconej sumy. Kupujący zwraca towar na własny koszt.

Że nie wysłał za pobraniem to rozumiem znając kupujących na allegro :o no ale powinien jasno powiedzieć że takiej opcji nie ma i wtedy miałby rację bo skoro nie było do wyboru za pobraniem mial prawo domagać sie zapłaty na konto.

Gość może facet nie wie
co to za popraniem?

Gość xxxxx493
a zamawialas kurierem? jaki ma wpisany czas wysylki? jak masz zimno trza iść do sklepu po grzejnik glupia babo, i wex zadzwon do niego a nie maila piszesz

Gość może facet nie wie
A ile ten grzejnik kosztował? Kiedyś poszłam na policję bo mi sprzedający nie chciał wysłać właściwego towaru opłaconego z góry Policja przyjęła zlecenia ścigania oszusta pod warunkiem że kwota na jaką opiewał zakup przekraczał kwotę 450zł-przekraczał(ledwo,ale przekraczał)Rozwiązali sprawę w dwa tyg. pieeniądze wróciły do mnie po miesiącu jakoś tak.

Gość może facet nie wie
Nie każdy ma telefon podany:D Kiedyś kupiła pewien pojazd.... od kolesia co nie podawł numeru Najpierw pojechałam do niego Dał mi wówczas numer sprawdziłam co chce sprzedac potem wróciłam zlicytowałam i umówiłam się że mi to przetransportuje do mojego miasta i wypróbujemy na miejscu a gotówke przekażę mu do ręki. Ja też nie podaję numeru bo nie lubię telefonów-prawie nie noszę przy sobie-jak ma ktoś coś to zostawia wiadomość na poczcie albo sms a ja przeczytam przemyśłę i odpowiem-bez zbędnej burzy mózgów.Bezstresowy byt.

to przecież piszę, że tel nieczynny, dzwonie i dzwonię i nic! Na maila w ogóle nie odpowiada, pytałam czy już wysłał i NIC, zero odezwu.

Jeśli tak długo czekasz a w negatywach ludzie piszą, że bubel to znaczy że grzejniki dopiero są w drodze z Chin :) Twoje szczęście, że go nie masz :) Idź do sklepu, zapłać więcej i nie szukaj takich okazji.

Gość Allegrokurvaaaaaaaa
słuchajcie, ten buc mi dzis dopiero towar przysłał. Nie przyjęłam paczki.