Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julllllllka

Jestem studentą Danii i....

Polecane posty

Gość julllllllka
czy nie szukam czegos na czarno? absolutnie nie, za takie cos mozna wyleciec z kraju, wole miec mniej ale uczciwie zarobic, podtaki bardzo wysokie bo az 37% ale pensja i tak dobra:) pewnie duzo polakow robi tutaj an czarno bo wiadomo bez podatku, fajna kasa, ale ja jestem chyba zbyt uczciwa zeby w cos takiego sie bawic:D

Gość Marcyska89
Tak wiem. A gdzie pracujesz?

Gość julllllllka
z czego teraz wyczytalam to stypendium obowiazuje mnie do czerwca 2014 roku, czyli w sumie do ukonczenia studiow, w takim razie musza placic mi nawet jak wyjade gdzie indziej... chyba ze prawo jest takie ze placa tylko jak jestem na terenie danii.. nie mam pojecia, bede musiala pogadac z kims kto sie na tym zna

Gość julllllllka
w hotelu sprzatam :)

Gość Marcyska89
Opłacasz akasse? Bo to podstawa. Ale jak nie to po studiach możesz sie starać o kontjelp. Co prawda nie dużo tego ale na czysto około 12 tys powinnas dostac. A masz dofinansowania do mieszkania? Nie orientuje sie o studiach, ale jeśli chodzi o sprawy skat, komune to mogę pomoc.

Gość Marcyska89
W hotelu to ciężka praca, jak przyjechałam do Danii to tez od sprzątania i produkcji zaczynałam.

Gość julllllllka
wszystko mam zapiete na ostatni guzik, a kontantjelp nie dostane, bo nie mozna pracowac biorac ta kase, ja mam su, jest duzo lepsze bo moge tez spokojnie zarabiac:D

Gość julllllllka
prawda, ale i tak lepsze niz w szklarni, tam to sie ludzie dopiero namecza

Gość Marcyska89
Jak nie masz pracy na pełen etat to można. Ile ty zarobisz to fajnie, a resztę dopłaca komuna. No ale wtedy su nie możesz pobierać. A ile tego su teraz jest?