Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jamerra

pomocy, dostałam pieniądze na konto od kogoś przez pomyłkę

Polecane posty

Gość gość
bo twoim pracodawcą u zytkownikiem (tak to się nazywa wg ustawy o pracy tymczasowej)jest inna firma a nie agencja pracy. Dlatego dostalas od kogo innego pieniadze i PIT bedzie tez od agencji

Gość gość
Zostałam zatrudniona przez firmę na kontrakt po 2 dniach pracy zadzwoniłam ( u mojego syna stwierdzono niepełnosprawność ) ze nie stawie sie już do pracy ,menedżerka przyjęła to do wiadomości i stwierdziła ze nie ma problemu i ze jeśli bedą ode mnie czegoś jeszcze potrzebować to sie odezwa. Pod koniec miesiąca otrzymałam payslip / wypłatę oraz rozliczenie podatkowe , a teraz straszą mnie sadem ;( co teraz ?!

Gość gość
nic, oddaj

Gość gość
W tej sytuacji trzymaj te pieniądze.Na pewno upomną się o tą kasę która omyłkowo wysłali na Twoje konto.Pomyłki się zdarzają,a Ty i tak musisz oddać ta kasę:D

Gość gość
Aż się czytać nie da jak niektórzy tu doradzają przestępstwo i nawet nie sprawdzą jak sytuacja wygląda, a można w ten sposób narobić kobiecie dużo problemów. Możesz zgłosić się do "ofiarodawcy", ale możesz też spokojnie czekać, aż on się do Ciebie zgłosi. Nie możesz jedynie wydawać pieniędzy, bo jeśli się zgłosi musisz oddać, inaczej on pójdzie do sądu i prawdopodobnie wygra, jeśli to faktycznie była pomyłka.

Gość gość obdarowany
Jeżeli ktoś ma dużo kasy bardzo chętnie przyjmę na swoje konto pokaźną sumę , i będę bardzo wdzięczny za chojność