Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanapka z serem

i po co ja głupia robie te testy?

Polecane posty

Gość kanapka z serem

co miesiąc to samo przychodzi termin spodziewanej @ i lece do apteki kupic testy. nie poczekam kilku dni i nie zrobie wtedy kiedy naprawde moze mi sie spozniac. bo nie moge sie doczekac, a moze juz wyjdzie.... a teraz znow chce mi sie plakać :-( znow wynik negatywny. pluje sobie w brode ze robie te testy.obiecuje sobie ze w nastepnym miesiacu nie bede rozbic testow i co zbliza sie termin ja staje sie niecierpliwa i znow kupuje.

Gość nie martw się:)
Ja miałam tak samo...w końcu odpuściłam,bo nie dawałam rady:( Zaszłam w 25 cyklu starań:)

oj ja też kupowałam, bo nie mogłam się doczekać :-) To normalne. Tylko jak sobie w sumie przeliczę, ile bym za to ciuszków kupiła młodemu, to ciut szkoda tej kasy - faktycznie. Życzę powodzenia w staraniach.

Gość mbhgjhgh
Kobiety odpuście.wasi mężczyźni nie czerpią z seksu przyjemności,bo nalegacie na dziecko.Moze kochać się tak trzeba bez kalendarzyków?wteddy będziecie mieli dzieci

Gość a mi sie już 8 dni spóźni
i boje się zrobić test. Cały czas mam wrażenie ze zaraz dostanę wiec cierpliwie czekam. Daje sobie jeszcze 2 dni jak się nie pokaże to musze zrobić test. To będzie 38 dzień cyklu wtedy.

Gość kanapka z serem
w koncu przestalas? ja sie nie nakrecam caly cykl, ale kiedy przychodzi termin miesiaczki jakis diabeł we mnie wstepuje. ostatnio miesiaczka przesuneła mi sie o tydzien. codziennie robilam testy , bylam pewna ze zaszlam w ciaze :-( teraz tez tak moze byc a mimo to polecialam do apteki i kupilam 2 testy zeby zrobic dzis i jutro.to chore wiem, ale ja nie moge sie powtrzymac. :-(

Gość wrzuc na luz
ja czekam juz na dziecko 5 rok odpusc kochajcie sie spontanicznie i duzo cierpliwosci zycze

Gość kanapka z serem
kochamy sie sponatanicznie, nie robie testow owu, staramy sie nie dlugo wiec narazie uznalismy ze samo odstawienie srodków anty wystarczy. dopiero przy terminie @ mi tak odbija. w srodku cyklu nie mysle o ciazy , nic sobie nie wyliczam.kochamy sie kiedy mamy ochote.

Gość kanapka z serem
mbhgjhgh ja na nic nie nalegałam, maz byl gotowy na dziecko o wiele wczesniej niz ja. musial zaczekac az i ja do tego dojrzeje.seks prawia nam przyjemnosc tak jak dawniej. poprostu kiedy zbliza sie termin ja zaczynam wariowac i nie wiem jak sobie z tym poradzić :-(

Autorko, a czy bylas u lekarza zrobic badania krwi i hormonow? U nas problemem byla moja wysoka prolaktyna, dostalam lek na obnizenie i lekarz kazal dzialac. bez kalendarzyka dzialalismy 6 miesiecy, co g. dalo, bo rzadko sie widywalismy i nie moglismy wcelowac. W koncu na 11sty cykl wyliczylismy z temperatury przypuszczalną datę owulacji i zaplanowaliśmy na ten czas 5-dniowy urlop. Udalo sie od razu.

Gość kanapka z serem
tak mialam badania podtawowe zrobione plu hormon tarczycy i kilka innych.wszystko w normie.my staramy sie 4 miesiac. wszyscy pisza zeby sie nie nakrecac wiec uznalismy ze na poczatku nie bede badac temperatury robic testy owu itp. ale teraz w nastepnym cyklu chyba zaczne mierzyc.moze to przyspieszy sprawe.

Gość cuda sie zdarzaja....,
my staralismy sie o dziecko dwa i pol roku, nie kochalismy sie mechanicznie" tzn wtedy kiedy sa dni plodne itd...kochalismy sie z milosci codziennie,ale kiedy zrobilismy badania okazalo sie,ze plemniki sa bardzo slabe,niedorozwiniete np bez witki itd,do tego bardzo wolne itd...juz pogodzilismy sie z tym,ze raczej wlasnych dzieci nie bedziemy miec, setki testow nadziei za kazym razem itd....az wkoncu postanowilismy,ze dajemy sobie spokoj....i po dwoch i pol roku nagle spoznial mi sie okres tydzien,dwa ..nie zwrocilam na to uwagi bo wiedzialam,ze ciaza w naszym przypadku ejst praktycznie niemozliwa ....cos nas tknelo i o 3 w nocy pojechalismy do apteki po test....potem drugi i trzeci ..na kazdym byla jedna kreseczka :(....ale rano widnialy juz dwie .....oczywiscie na ulotkach napisano ,ze wynik po tak dlugim czasie jak kilka godzin nie jest prawidlowy itd..jednak ja robilam setki testow wczesniej i nigdy nie widzielismy drugiej kreseczki nawet na drugi dzien itd.....wiec czy predzej do ginekologa i na badania krwi...i tak oto jestem w piatym miesiacu ciazy takze nie traccie nadziei wystarczy sie nie stresowac nie myslec o tym i wtedy wszystko sie moze zdarzyc

Lepiej odpusc sobie z tymi testami co miesiac bo to nie ma najmniejszego sensu wrecz przeciwnie bedziesz tylko z miesiaca na miesiac bardziej zalamana. Ja tak tez robilam i co miesiac nic az pewnego miesiaca postanowilam nie robic testow nie zwracac uwagi na ''dolegliwosci'' ktore mi towarzyszyly. I co ? teraz jestem w 8 tygodniu ciazy :) Zycze powodzenia i cierpliwosci ;)

Lepiej odpusc sobie z tymi testami co miesiac bo to nie ma najmniejszego sensu wrecz przeciwnie bedziesz tylko z miesiaca na miesiac bardziej zalamana. Ja tak tez robilam i co miesiac nic az pewnego miesiaca postanowilam nie robic testow nie zwracac uwagi na ''dolegliwosci'' ktore mi towarzyszyly. I co ? teraz jestem w 8 tygodniu ciazy :) Zycze powodzenia i cierpliwosci ;)

Gość kittttka kiteczkeaaaa
to kup sobie na allegro duuza ilosc tanich testow, takich paseczkow. Ja tak kiedys zrobilam, bo mi zal bylo kasy na takie wyrzucanie w bloto, a ciekawosc byla silniejsza ;)

Gość kittttka kiteczkeaaaa
...

Gość kanapka z serem
ja w tym miesiacu nie mam objawow, i mysle ze nie jestem w ciazy. nadzieja jednak jest wieksza niz rozsądek. wiem ze to zle na mnie wplywa. dzis mam zly humor przez to ze zrobilam test. a powinnam sie nie przejmowac i wogle go nie robic. wiem ze powinnam odpuscic. nie jest to jednak takie proste gdy chce sie miec dziecko. inni wpadaja a ja chce miec dziecko i nie moge. to takie dolujace. z kazdym miesiacem jest gorzej bo mysle ze czym dluzej sie staramy to w koncu juz w tym miesiacu napewno wyjda 2 kreski.kiedy nie wychodza smutek jest ogromny. :-(

Gość co za kit szit???
wszystko w normie.my staramy sie 4 miesiac. a co to sa 4 miesiace:O dziewczyno daj no na luz i nie pisz ze mialas wszystkie badania bo wcale nie mialas!!! badan jest mnustwo a inne badanie robi sie dopiero po roku albo 1,5 staran

Gość co za kit szit???
takie jak HSG czy wrogosc sluzu itd itd saym mysleniem sie nakrecasz to nic ze spontanicznie ale myslisz o tym myslisz i jeszcze raz myslisz zdrowe pary staraja sie nawet 1 rok,1,5 ani to jeszcze nie jest pók roku i lepiej sie uzbrój w cierpliwosc !!!!!

Gość kanapka z serem
ja nie pisalam ze miałam wszystkie badania jakie tylko są na świecie. tylk wszystkie te ktore wymieniala lilith-marlie czyli podstawowe badania krwi i homronów.wiem 4 miesiace to niedługo ale wsrod znajomych para ktora najdluzej sie starala to zaszla po 6 miesiacach. wiem, że krótko sie staramy dlatego narazie odstawilismy zabezpieczenie i to wszystko. narazie nie robie jakis bardziej specjalistycznych badan np spermy itp. bo moim zdaniem to za wczesnie i uda nam sie naturalnie za któryms razem.ale mimo ze staramy sie krotko kiedy nadchodzi termin@ mi odbija.

Gość kanapka z serem
na wrogosc sluzu nie robilam badan tylko na HSG mialam robione.

Gość i słusznie ktos
autorko tu ktos dobrze powiedzial CIERPLIWOSC I JESZCZE RAZ CIERPLIWOSC bo co bedzie jak sie nie bedzie udawac 3-4 lata? dajmy na to wyladujesz w psychiatryku jak ty juz po 4 mc staran schizujesz :O i sie zalamujesz wyluzujjjjjjjj

Gość kitka dobrze radzi
Tak jak napisała kitka, kup sobie cały zapas testów na Allegro, najtańszych jakie są i testuj dowoli. Jak masz myśleć i się nakręcać, to lepiej zrobić sobie ten test i mieć chwilę spokoju ;)