Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dusiunia

refluks a planowanie ciąży

Polecane posty

Gość Dusiunia

Od kwietnia zeszlego roku mam objawy refluksu,20 lutego ide na gastroskopie. Czytalam gdzies ze przy ciazy dziecko uciska na zoladek i refluks sie nasila. W kwietniu bierzemy slub i bardzo powaznie myslimy o dziecku, ale troche sie boje, ze przez cala ciaze bedzie mnie meczyc zgaga taka jak teraz lub jeszcze wieksza. Dodam, ze zadne ranigasty ani inne tabletki mi nie pomagaja.

mam chorobę refluksową, dodatkowo przepuklinę roztworu przełykowego i niewyleczony helicobacter (dopiero po karmieniu mogę wyleczyć) obecnie jestem w 23 tyg ciąży i od czasu do czasu rzeczywiście mam piekielną zgagę. Tak samo nic mi nie pomagało ranigasty, reni itp i dopiero kupiłam wapno na zgagę w postaci pastylek rozgryzam to, powstaje zawiesina, połykam i troszkę po tym przechodzi. Żaden lekarz nie wpadł na to, żeby powiedzieć mi żeby regularnie popijać wapno i problemy ze zgagą nie będą tak uciążliwe tylko woleli paść mnie nie wiadomo iloma lekami.

Gość Dusiunia
Muszevsprobowac to wapno. A masz wymioty w ciazy? Jak dlugo chorujesz na refluks?

Gość Dusiunia
Musze sprobowac to wapno... a masz wymioty w ciazy? Od jak dawna chorujesz na refluks?

Nie, do 16 tyg tylko okropne mdłości. Przed ciążą często bolał mnie żołądek, wymioty też były. Stwierdzony rok temu (gastroskopia), a rok wcześniej rodzinna pasła mnie ciągle pasła mnie różnymi IPP i kropelkami :/ a problemy zaczęły się barrdzo dawno, jakieś 8 lat temu, na początku niewinnie od zgagi, która była coraz częściej i coraz mocniejsza, później już nic na nią nie pomagało, zaczęły się bóle żołądka, "ulewało" mi się ciągle podczas odbijania itp.