Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość preska

Powracający problem intymny

Polecane posty

Gość preska

Witam, mam pewien intymny problem, który coraz bardziej komplikuje moje życie. Otóż parę miesięcy temu ginekolog stwierdził u mnie grzybicę- dostałam globulki, wszystko przeszło. Minął jakiś czas, przez prawie 4 tyg brałam antybiotyk w związku z infekcja dróg oddechowych. Myślę, że to jest jedna z przyczyn, ale do rzeczy... Odczuwam silne swędzenie warg sromowych i wejścia do pochwy, szczególnie w nocy. Ponadto moje wargi są spuchnięte i bolesne. Dziś pojawiły się serowate upławy. Mój partner odczuwa ból podczas stosunku, ostatnio jednorazowo czuł ból przy oddawaniu moczu. Wcześniej skarżył się na wysypkę, która ustępuje po dniu. Dodam, że maść Clotrimazolum nie pomaga. Czy któraś z was miala podobny problem i może mi pomóc??

Gość zxzx
bo samo samarowanie to za mało -trzeba znów zadziałać od środka -globulkami

Gość zxzx
Facet też niech się wyleczy

Gość preska
a co z partnerem? do jakiego lekarza powinien się udać?

powinnaś zacząć leczenie: glubulki Betadine, lub tabletki dopochwowe nystatyna. Partner też powinien się leczyć. Radziłabym wizytę u ginekologa. On doradzi dla ciebie i dla partnera

Gość iiiiiiii ona :)
to miałaś grzybice, teraz biorąc antybiotyki nie zabezpieczyłaś się osłonkami ani porobiotykami ? ile masz lat 15? jezuuuu co za ludzie!!!!

Gość misiaczek24
Leczenie powinno objąć zarówno Ciebie jak i Twojego partnera. Możecie zrobić posiewy z pochwy oraz z napletka, wtedy wyjdzie dokładnie z czym macie do czynienia. Pamiętaj o stosowaniu probiotyków, ja stosuje dopochwowo lactovaginal, który kolonizuje pochwę bakteriami kwasu mlekowego dzięki czemu ochroni Cię przed nawrotem infekcji. Pozdrawiam

Ja dziś byłam u lekarza z tym samym problemem ale mniej nasilonym. Możemy zarazić się wszędzie... Lekarz przepisał mi: Pimafucin - 3 globulki dopochwowe, jeszcze raz Pimafucin ale w żelu żeby smarować się od zewnątrz oraz Flucofast 1 tab. dla mnie i dla mojego faceta. Zobaczymy czy pomoże :D Kurację zaczęłam dziś. Idź do lekarza bo później możesz mieć problemy...

Gość agula8
koniecznie do lekarza po leki dla siebie i partnera-mogłabym wymieniać leki-ale na grzybice jest ich wiele i wszytskie na receptę-musisz zdac się na lekarza.Po wyleczeniu kuracja provagiem-conajmniej 20 dni.I koniecznie powiedz lekarzowi o objawach partnera-wystarczy że lekarz da receptę Tobie na leki dla niego, z mojego doswiadczenia powinny byc doustne i dopochwowe. PAmiętaj o probiotykach jak bierzesz jakielowiek antybiotyki.I poczytaj o diecie anty-grzybiczej.

Gość eRzecznik Polpharma
Witam, Bardzo prawdopodobnym rozpoznaniem jest zakażenie grzybami drożdżopodobnymi obojga partnerów. Konieczna wizyta u lekarza. Skuteczne jest leczenie Itrakonazolem, który stosuje się 1 lub 3 dni (zależnie od dawki) lub w formie ciągłej. O metodzie leczenia powinien zdecydować lekarz. Pozdrawiam, eRzecznik Polpharma eRzecznik Polphama to Ekspert, który odpowie na Twoje pytania dotyczące problemów grzybiczych i udzieli Ci profesjonalnej porady. Jeżeli masz więcej pytań do Eksperta zapraszamy na stronę: www.leczpaznokcie.pl

Skoro Ty masz grzybice i zapewne zanim pojawiły sie u Ciebie objawy wspolzylas z partnerem . Wiec logiczne, ze złapał i on. Cóż z tego , ze Ty sie wyleczylas skoro on Cię zaraza?? Leczenie zawsze obejmuje obojga partnerów ...

Gość tasiemka45
Zgadzam się z moją przedmówczynią, sama miałam podobny przypadek, leczyłam się na grzybicę już prawie pół roku a tu się okazało że mój chłopak ma to samo tylko że nie miał żadnych objawów. Leczyliśmy się razem i dopiero wtedy wszystko wróciło do normy. Przy okazji moja ginekolog poleciła mi do codziennego stosowania provag żel, który nawilża, zmniejsza uczucie dyskomfortu, chroni oraz bardzo przydaje się przed stosunkiem.

Gość Betty Q
Niestety niektórzy lekarza zapominają, że konieczne jest tez przeleczenie partnera, w efekcie grzybek wraca do nas co i rusz. Ja w takiej sytuacji zawsze pytam czy mąż tez coś powinien stosowac. Niezależnie od tego juz od dłuższego czasu zapobiegawczo zakładam sobie 2-3 kapsułki Lactovaginalu, zwł. po okresie kiedy organizm jest osłabiony i podatny na infekcje. A po antybiotyku to stosuje pełną 7-dniowa kuracje, no i teraz jest o niebo lepiej, juz nie mam tak czesto tych infekcji.

Czekoladkowa91, leczenie Ci zalecił lekarz jest bardzo skuteczne, mam nadzieję, że poprawa była już po kilku dniach. Możnaby jeszcze dodać krem o działaniu przeciwgrzybiczym dla partnera, do smarowania zewnętrznie, a Ty po skończonym leczeniu powinnaś zadbać o odbudowę flory bakteryjnej w narządów rodnych.

Gość misiamarysia
już w trakcie leczenia można zacząć odbudowywać florę bakteryjną poprzez stosowanie probiotyków doustnych, np. provagu. ja stosowałam go też podczas brania antybiotyku przy leczeniu dróg oddechowych i chyba właśnie dzięki temu nie dostałam grzybicy.

Zgadzam się, odbudowywać florę można już podczas kuracji. Udowodniono np. znacznie lepsze wyniki w leczeniu BV (bakteryjnej waginozy), gdy do kuracji dołączono żel dopochwowy- flora bakteryjna i ph szybciej powróciły do normy ,nieprzyjemne objawy trwały krócej.

Zgadzam się, odbudowywać florę można już podczas kuracji. Udowodniono np. znacznie lepsze wyniki w leczeniu BV (bakteryjnej waginozy), gdy do kuracji dołączono żel dopochwowy- flora bakteryjna i ph szybciej powróciły do normy ,nieprzyjemne objawy trwały krócej.

Gość Julia258
Koleżanka poleciła mi provag żel, który pomaga w utrzymaniu właściwego pH pochwy. Sprawdza się on w codziennej higienie, ale również smaruje się nim po basenie, w podróży, po goleniu. Nie miałam nigdy problemów z infekcjami, natomiast zdarzały się dni kiedy odczuwałam dużą suchość pochwy, zbliżenie bywało bolesne, tutaj też sprawdza się ten żel. Polecam.