Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona 31

Czy on chce się ożenić ?

Polecane posty

Gość slodkawisnia
Jak mu postawisz tzw. ultimatum, a on sie nie zdecyduje na slub, to uwierz mi lepiej dla Ciebie, jak sie rozstaniecie. Jestes jeszcze mloda, poznasz kogos, ulozysz sobie zycie. Ja bym wolala odejsc odejsc od niego niz za 10 lat byc porzucona dla jakies milosci jego zycia.

Z Tobą nigdy nie zrobi tych dzieci. Autorko dla mnie to jesteś porażka życiowa trzymać sie faceta, która zdradził i sie zareczyl z inna. No nic innego jak wielka porażka życiowa :O

Gość gfdgfdhgfdhg
powiedz mu ze kobieta nie ma tyle czasu co facet bo jej zegar biologiczny tyka. zresztą na mojeten facet jest beznadziejny. lepiej sobie szukaj nowego bo zostaniesz z ręka w nocniku jak to sie mowi. bez dziecka i sama.

Gość ja wolałabym spokojną rozmowę
w stylu, że jesteście już tyle lat razem, płacicie razem rachunki, mieszkacie, sypiacie, słowem jak małżeństwo, więc chyba masz prawo wiedzieć jakie ma wobec ciebie plany.Konkretne plany, np. dziecko przed 35 r.ż., ślub za rok. Masz prawo wiedzieć. Z drugiej strony coraz bardziej wkurza mnie tradycja, że to facet może zadecydować kiedy chce założyć rodzinę. To było dobre wieki temu, kiedy to mężczyzna utrzymywał dom, żonę i dzieci. Teraz kiedy kobiety pracują i też dokładają się do domowego budżetu mają równe prawo decydować kiedy chciałyby założyć rodzinę. właściwie, to powinna być wspólna decyzja obojga. Tak więc autorko, pogadaj ze swoim partnerem.

Jako zona z 5 letnim stazem pwoiem Ci, ze facet nie chce sie z Toba zenic :( przykro mi. Trezba bylo sie nie decydowac na mieszkanie na kocia lape, sama pomysl po co mu krowa jak mleko dostaje za darmoche :D Mysle, ze jak pozna inna kobiete to ozeni sie w te pedy a ty zostaniesz sama po 30-tce. Zenada . Trzeba bylo sie szanowac .

Gość anyżeq1111
To jest racja co Ci mówią. Facetowi ewidentnie nie zależy na tobie. I ty juz tego nie zmienisz. Mozesz dalej łudzić się, próbować ale za jakiś czas dojdziesz znowu do tych samych wniosków. Za długo czekałaś - teraz już nie ma czasu na czekanie, teraz musisz działać albo przedstawia Ci konkretny plan albo do widzenia, nie marnuj czasu na kogoś kto nie ma go dla ciebie. Skoro kwestia finansów cie nie przeraża i będziesz w stanie sama się utrzymać to zrób to! Olej go! On 11 lat zwodził cię a ty dałaś się wykorzystać...Zacznij wszystko od nowa, lepiej teraz niż jakbyś się może za 5 lat obudziła. Facet cie zdradził, wybaczyłaś mu ok, on cie olewa, ma gdzieś twoje plany a ty chcesz jeszcze czekać na niego??? Myślisz, że jak kogoś innego pozna to cie nie zostawi? Zostaniesz sama i wtedy będziesz zaczynała jak goła dwudziestka i to nie z własnej decyzji a z jego.

Tez bym mu postawila ultyimatum i albo slub albo zegnaj Gienia swiat sie zmienia. Boisz sie samotnosci i to jest zrozumiale ale na Boga , szanuj sie kobieto.

Gość barnej
pewnie, że nie chce. dla kobiety ślub to osiągnięcie celu. dla faceta - poddanie się. gdzieś to przeczytałem i powtarzam jak mantrę, bo to prawda :)

Gość porada za free i
słuchaj sie doswiadczonych malzonek jagoda ma niestety racje -mowi ci to nie mężatka... ale paroletnich zwiazkach wiec doswiadczona nieco

Gość alwita
przechodzony zwiazek, a to sie na ogol dobrze nie konczy. teraz to on pewnie powoli mysli o odmianie a nie o slubie z toba. sorry!

Gość porada za free i
nie bój się samotnosci to tej decyzji musisz dojrzec w glebi siebie tak abys nie patrzyla przez pryzmat, jestem z nim bo jest za pozno abym sobie kogos znalazla, czy boje sie samotnosci musisz to przezwyciezyc w sobie...