Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asfkals

Rower biegowy, tradycyjny,a moze hulajnoga ??? 2,5latek

Polecane posty

Gość asfkals

Moj syn w kwietniu będzie miał 2,5 roku. Chciałabym mu kupić rowerek - i mam zagwostkę - tradycyjny czy biegowy, a moze lepiej kupic hulajnogę.. wypowiedzcie się - doświadczone mamy :)

Gość moim skromnym zdaniem 123
biegowy

Zdecydowanie rowerek biegowy. mój synek dostał takowy w tamtym roku na wiosne, poczatki byly trudne bo myśleliśmy ze sie nie nauczy, ale po miesiacu zaczal smigac ze ciezko go bylo dogonic. Aktualnie bez najmniejszego problemu zjezdza z wysokich pagorków i przejezdza bardzo dlugie spacery. Polecam rowerki aluminiowe bo o drewnianych slyszalam wiele negatywów. My mamy taki http://allegro.pl/rowerek-biegowy-od-2l-niski-lekki-hudora-niemiecki-i2921671957.html Hulajnoge też mamy ale nie zrobiła wrażenia na małym i czasami przejedzie na niej kilka metrów...

Gość hbgvddx xz
mój 2,5 latek jeździła na rowerku tradycyjnym i w 30 minut nauczył sie jeździć na 2 kółkach. myślę że rowerek tradycyjny bo na dłużej mu sie przyda:)

Gość asfkals
był tu post z linkiem i go wywalili :( zamknełam te strone, a rowerek mi sie podobał.. :(

Gość Marcyska89
Moj ma te wszystkie, a jeździ tylko tym biegowym. Tak ze resztę musze sprzedać bo tylko miejsce zajmują. Moj tym biegowym od 11 miesiąca jeździ, teraz mu musze większy kupić na wiosnę,

Gość asfkals
oo jest:P coś sie dzieje z kafe nie widze wszystkich postow, dzieki dziewczyny !!

Gość asfkals
dziękuje Wam wszystkim...

Gość cadscdasc
Rowerki biegowe to dla mnie kompletny absurd. Albo dziecko nie ma wcale zabawy bo po prostu człapie, albo rowerek stanowi zagrożenie. I jak można chwalić że na takim rowerze można zjechać z pagórka? To tekst prosto od producenta (znalazłam na stronie takich rowerków) i świadczy o braku wyobraźni rodzica. Rok temu stałam przed podobnym wyborem. Udało mi się upolować dla córki świetny, holenderski rower (prawdziwy) a pod koniec wakacji dokupiłam jej jeszcze hulajnogę. Musisz się też liczyć z tym, autorko tematu, że dziecko będzie chciało i jedno, i drugie, a oba sprzęty w inny sposób sprzyjają rozwojowi dziecka.

W kwestii rowerków biegowych to różne są opinie na ten temat. A nie lepiej jakaś hulajnoga - zawsze taka hulajnoga jest bardziej uniwersalna. A hulajnogi są już dla 2 latków http://hulajki.pl/10-2-latka

Gość dwedwdw
Szczerze? I to, i to, i to. Dziecko i tak będzie chciało to co mają inne :), a każdy z tych sprzętów rozwija malucha w inny sposób i daje innego rodzaju radość. :D Ja mam dla córy (w kolejności kupowania): rower z dostawianymi kółkami (już jeździła sama, gdy miała 2 lata i 9 miesięcy) i hulajnogę. W tym sezonie dokupię może biegowy bo mała chce się ścigać z kolegami a jest już trochę rozsądniejsza. A że mnie nie stać na ceny sklepowe, to szukam okazji z drugiej ręki (np rower holenderski dla córki, tak dobry że ludzie o niego pytają, w doskonałym stanie upolowałam za 50 złotych).

a hulajnogę jaką masz? Trójkołową z dwoma kółkami z przodu czy z tyłu? A na rower biegowy nie za późno skoro ma już hulajnogę? Spotkałam się z opiniami, że lepiej przejść z trójkołowej na 2 koła.

Moja 2, 5 latka od gwiazdki smiga na hulajnodze, ostatnio zacxela skakac z kraweznikow, uwielbia na niej jezdzic, jest 3 kolowa, 2 kolka z przodu i koniecznie z kalczukowymi kolkami, te tanie plastikowe ob kant rozbic, rower 3 kolowy szybko ja meczyl, jezdzikiem sie nudzila, na hulajnodze zalicza wszystkie gorki, polecam!

Gość gość
U nas bylo w kolejnosci : hulajnoga 3-kolowa (na 2.5 roku), pozniej w wieku 3 lat corka dostala rowerek biegowy, w wieku 3.5 roku dostala hulajnoge 2-kolowa a na 4-te urodziny normalny rower. Dzieki rowekowi biegowemu i hulanodze 2-kolowej corka umiala swietnie trzymac rownowage i nauczyla sie jezdzic na normalnym rowerze (bez bocznych kolek) w ciagu tygodnia :)

Gość gość
chyba biegowka bylaby najlepsza, ale jakbys sie zdecydowala na tradycyjny to wejdz na strone boninexu http://www.czesci-rowerowe.com.pl oni tam maja duzy wybor fajnych rowerkow. Ja dla syna tam kupilam i jest naprawde porzadny rowerek

Gość gość
Hulajnogę nie można porównywać z żadnych rowerkiem (biegowym, zwykłym) bo to zupełnie inny rodzaj aktywności, ćwiczy co innego i inaczej się na niej jeździ. Hulajnogę można mieć dodatkowo a jeżeli wybierać pomiędzy rowerkami to dla dziecka 2,5 letniego wybrałabym duży rowerek biegowy. Duży, znaczy ten o najdłuższej na rynku ramie i średnicy kół i jest on dla maluchów od 3 do 6 roku życia. Moje dziecko ma trzy latka i od roku szaleje na biegowym małym czyli tym do 4 roku życia i już jest za mały więc kupiliśmy rower na pedały bo sztukę równowagi na biegowym ma już opanowaną a jeszcze nie potrafi pedałować :D.

Gość gość
Najlepiej kupić dziecku tradycyjny rower. :) Moja córka jeździ i bardzo lubi. Kupowałam jej rower na http://rowerystanles.pl/#!/ , tam bez problemu można coś znaleźć.

Gość gość
rowerek biegowy uczy równowagi moje dzieko smiga na rowerku z firmy buggy ma hamulec i podpórkę

Gość gość
Stacjonarny rower jest okey, ale wolę spędzić czas na dworze. Rower jest świetnym pomysłem na aktywność fizyczną. Nie tylko zgubić można zbędne kilogamy ale również, nasza sylwetka się poprawi i oczywiście ten czas spędzany na świeżym powietrzu. Ja lubię jezdzić na rowerze :D Swój świetny rower kupiłam na stronie allinside.pl, bardzo dobry do jazdy, nie jest zbyt masywny a dodatkowo za niską cenę.

Gość gość
tak, tak.. tradycyjny... już widzę mojego małego dwulatka, mającego ok 84cm na zwykłym rowerze... Dostał od nas na urodziny 2 miesiące temu Puky lr m i śmiga, aż miło :) A co do tego allisade czy coś... weź przestań... ciuchy, buty, biżuteria i teraz rowery... niedługo napiszesz, że podpaski tam kupujesz... przegięłaś...

Gość gość
Na rowerku biegowy dziecko nie ma zabawy? Matko co mój syn wyprawa na swoim. Uwielbiał swój rower....Ach, to trzeba by widzieć. Natomiast na tradycyjny po prostu wsiadł i jechał. Po 3 tygodniach jeżdżenia przesiadłem się na rower z większymi kółkami. Córka tez rower biegowy kocha....póki co nie mogę jej przetłumaczyć, że jest już na niego za duża...Na tradycyjnym jeździć potrafi, tez bardzo szybko opanowała, ale woli biegowy

Gość gość
moja córka ma 17msc i 88cm ,kupic jej rowerek biegowy??Nie za mała na niego?tzn chodzi mi o to ile msc ma a nie wzrostu bo wysoka jest bardzo

Gość gość
teraz dla maluchów nie problem znaleźć rowerek

Gość gość
w http://www.activsport.eu/ jest duży wybór rowerów dziecięcych, można porównać parametry i znaleźć coś fajnego dla dziecka, moje dziecko od 2 r.ż. jeździ na rowerze

Dla tych najmłodszych najlepiej wybrać hulajnogę trzykołową. Te licencjonowane są prawdziwym hitem :) Frozen Kraina Lodu? Brzmi nieźle

Gość gość
Mój syn zaczął jeździć na hulajnodze trzykołowej mając niecałe dwa lata. Mając 2,5 roku śmigał na zwykłej, na dwóch kolkach. Teraz dopiero zaczyna jeździc na biegaczu, wcześniej nie był zainteresowany.